Tego nikt się nie spodziewał!
Ośrodek narciarski Pilsko otwiera się ponownie w tym roku - na czas Świąt Wielkanocnych!
Jak donosi lokalna prasa, kierownictwo ośrodka twierdzi, że uzyskało specjalne pozwolenie wojewody w ramach działań mających na celu poprawę kondycji ludności w czasie walki z epidemią.
Zostaną wdrożone specjalne środki ochronne. Krzesełkiem, czy orczykiem będzie mogła wjeżdżać na raz tylko jedna osoba, w kolejce do wyciągu będzie obowiązywał odstęp 3 metry, a na stoku - 10 metrów.
I teraz najważniejsze - w "trybie testowym" zostanie uruchomiona tymczasowo kolejka na Buczynkę.
Podobno nadzwyczajne okoliczności epidemiologiczne uzasadniają w drodze wyjątku czasowe zawieszenie przepisów regulujących oddanie do użytku kolei lub wyciągu narciarskiego i dyrekcja ośrodka postanowiła skorzystać z tej sposobności aby umożliwić swoim klientom przetestowanie nowej kolei.
Na amatorów wiosennego śniegu będzie czekał parking ze specjalnie wyznaczonymi miejscami (duże odstępy) przystosowany do aktualnych wymogów sanitarnych w atrakcyjnej cenie 29 złotych za 2 godziny.
Czas robić przegląd sprzętu i szykować się na wiosenne Pilsko!
PS. to oczywiście żart z okazji PRIMA APRILIS. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem tym czarnym humorem.
Nie jest mi do śmiechu ale myślę, że w tej strasznej sytuacji, w jakiej się znaleźliśmy odrobina uśmiechu jest ważnym elementem codziennego dbania o siebie.
Życzę wszystkim aby ten koszmar szybko się skończył i aby znów można było sobie spokojnie... ponarzekać na ON Pilsko