Co do tych Ukraińców w Korbielowie, to u Klimczaka są, bo mówi "ja jestem starej daty i wiem że zawsze trzeba iść do przodu i robić tak, żeby było dobrze".
Może też warto iść za jego przykładem ? Może od nowa wybudować kolejki 6-os. Leitner z pod Harnasia na Buczynkę, drugą na Buczynkę gdzieś od kamiennej, wywalić las, zrobić piękne trasy niebieskie, bo w Polsce na takich się zarabia, a lato na single, basen. Tam praktycznie są tylko Lasy Państwowe, a z nimi pewno można (chyba nie będą chcieli procentów, tylko normalnie dzierżawę). Po co pchać się na górę, na której każdy albo coś chce, albo jak nie zapłacisz w stecz to nie pojedziesz itd...
Jak to zrobić ? Porobić pozwolenia, operaty, później puk puk do funduszu powierniczego. (tylko nie do ruskich, bo oni nie chcą, żeby za ich kasę kupować krowie placki w beskidach, na których ciągle wieje i nie rabotajet ;-) )
A to co jest próbować godzić, włączać, namawiać do zgody, rat za kolejkę, bezpłatnych parkingów. Naprawdę energie warto wykorzystać na zbudowanie czegoś nowego.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-10-2020, 09:55 przez adminx.