właśnie, musi być zawsze informacja, konkretna, znany wirusolog powiedział, że pewne ruchy trzeba ustalać z "nauką" z ludźmi, którzy w danym temacie są specjalistami (Polska zawsze uchodziła za kraj, który produkuje specjalistów od wszystkiego i niczego, niemcy zawsze się z nas śmiali, żartowali w tej kwestii, studiowałem na
https://www.wsi.edu.pl/ i swego czasu miałem przyjemność gaworzyć na te tematy z śp. Dr inż. Józefem Oberem, ale przynajmniej w tamtych czasach mogliśmy się śmiać sami z siebie, teraz to jest trudne, wracając do tego Pana, to w latach chyba 80' zbudował maszynkę, która wykonuje pomiary ruchu oka, bada tęczówkę i na tej podstawie potrafi wykazać co dany człek zeźiar -substancje psychoaktywne etc., kupili to Szwedzi, ale chyba im brakło kasy na miniaturyzację, można było by to zastosować do bramek na wyciągach, żeby nawalonych narciarzy nie przepuszczało itd. itd..)
Tak jak kolego pisze barana zabije rząd + lokalny aparat władzy nie ugości Was i nas na parkingu. Polityka zawsze wg. mnie jest dla polityków, niech od turystyki, biznesu się odpierdolą, jakakolwiek partia to nie będzie.
Teraz to już nic nie będzie wiadomo, będą chcieli KL Buczynkę jeszcze taniej itd. Słowacy się znowu wkurzą i tyle z tego będzie. U nas nikt nie śnieży może jedynie Dimbo (wczoraj wieźli tam armatki), nikt nic nie wie, czy lokalnie będzie można jeździć na nartach, czy w ogóle będzie wszystko zamknięte ?