jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 129 130 131 132 133 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
SzymonSKI1   18-11-2020, 11:10
Przecież to nie pierwszy raz kiedy przed sezonem robią przegląd. Wielkie oczekiwania a później wiadomo.
Na FP ośrodka nie potrafią jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie o otwarciu w tym sezonie Buczynki
Autor
Kompleks Pilsko Jontek Korbielów
Prosimy uzbroić się jeszcze w odrobinę cierpliwości

Najważniejsze to żeby wogóle ośrodek byl otwarty i zima dopisała..
Ta saga trwa już 6 lat...
Piotr Narciarz   18-11-2020, 11:26
(18-11-2020, 11:10)SzymonSKI1 napisał(a): Przecież to nie pierwszy raz kiedy przed sezonem robią przegląd. Wielkie oczekiwania a później wiadomo.
Na FP ośrodka nie potrafią jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie o otwarciu w tym sezonie Buczynki
Autor
Kompleks Pilsko Jontek Korbielów
Prosimy uzbroić się jeszcze w odrobinę cierpliwości

Najważniejsze to żeby wogóle ośrodek byl otwarty i zima dopisała..
Ta saga trwa już 6 lat...

Nady nowym inwestorem KL Buczynka nie jest CTE czyli prowadzacy FunPage - Kompleks Pilsko Jontek Korbielów, tylko Pan Bak - firma Meat Pros. Wiadmo, ze CTE tez na reke jest by ktoś to uruchomił bo więcej ludzi zjedzie się do Korbielowa i cała góra wówczas ma płynność w trasach itd. Każdy zyska.

A sami nie mogą pisać, że będzie działać, że to już teraz- bo oni nie podpisują umów i nie płacą wyknowacy wyciągu czyli Tataliftowi. To ten rok i czekąc cierpiliwie to newsa.
adminx   19-11-2020, 15:25
Może Cte nie jest głównym inwestorem, ale decyduje o wielu sprawach, mają tam grunty, dzierżawy płacone, umowy - tak patrząc obiektywnie. Każda strona robi coś dla zysku, Buczynka to koło ratunkowe dla całej lokalnej turystyki, jak nie zostanie rzucone, to będzie plummm. Czekamy, może ekipa będzie się szkolić od grudnia, może wcześniej, jedno wiadomo na pewno, że w niedługim czasie zobaczymy jak to naprawdę będzie, 2 tygodnie to raczej max.
chrisstoff   21-11-2020, 12:51
Z miesiąc mnie tu nie było i co to ja czytam... gółwny temat - górale dogadują sie jak wspólnie skroić turystów za parking bez dawania czegokolwiek od siebie Smile
K...a jakie to typowe. "Oskubmy turystow a potem sie zobaczy..." 
Bez inwestycji bez jakiegokolwiek pomyślunku bez udawania zaangażowania na rzecz Korbielowa czy tam gminy...
Co zostanie osiągnięte przez ten parking ?Smile to ze skłóceni dotąd kolesie dogadają sie jak wspolnymi silami zarobic pare groszy bez roboty?
Ktos sie zastanowił albo chociaż poczytał komentarze z ubiegłego roku dotyczące parkingów i ceny z kosmosu? Smile)) w BB mozna caly dzien parkowac w centrum za mniej...

A moze sie decyzjo - debile poprostu sie rozejrza jak sie to robi w np w Szczyrku.
Parkingi darmowe
parkowanie wzdłuż drogi - darmowe
skibusy....  tak!! - darmowe
adminx   21-11-2020, 16:30
to nie górale ...
w tamtym roku Urząd Gminy Jeleśnia wydzierżawił parking firmie FRESH BERRY SP Z O O (takowy szyld widniał na paragonach), która z nienacka skroiła turystów, a słyszałem, że dzierżawa parkingu finalnie został im umorzona ot co, mówili, że robią to dlatego, żeby doprowadzić aktualnego właściciela do upadłości - ja pierdole, to kurwa cyrk, nic więcej nie dodam, sorry za bluzgi.
każdy wie, że najpierw Gość musi ładnie zaparkować, najlepiej za free, a później można go skasować za to, owo...
adminx   21-11-2020, 18:56
właśnie, musi być zawsze informacja, konkretna, znany wirusolog powiedział, że pewne ruchy trzeba ustalać z "nauką" z ludźmi, którzy w danym temacie są specjalistami (Polska zawsze uchodziła za kraj, który produkuje specjalistów od wszystkiego i niczego, niemcy zawsze się z nas śmiali, żartowali w tej kwestii, studiowałem na https://www.wsi.edu.pl/ i swego czasu miałem przyjemność gaworzyć na te tematy z śp. Dr inż. Józefem Oberem, ale przynajmniej w tamtych czasach mogliśmy się śmiać sami z siebie, teraz to jest trudne, wracając do tego Pana, to w latach chyba 80' zbudował maszynkę, która wykonuje pomiary ruchu oka, bada tęczówkę i na tej podstawie potrafi wykazać co dany człek zeźiar -substancje psychoaktywne etc., kupili to Szwedzi, ale chyba im brakło kasy na miniaturyzację, można było by to zastosować do bramek na wyciągach, żeby nawalonych narciarzy nie przepuszczało itd. itd..)

Tak jak kolego pisze barana zabije rząd + lokalny aparat władzy nie ugości Was i nas na parkingu. Polityka zawsze wg. mnie jest dla polityków, niech od turystyki, biznesu się odpierdolą, jakakolwiek partia to nie będzie.

Teraz to już nic nie będzie wiadomo, będą chcieli KL Buczynkę jeszcze taniej itd. Słowacy się znowu wkurzą i tyle z tego będzie. U nas nikt nie śnieży może jedynie Dimbo (wczoraj wieźli tam armatki), nikt nic nie wie, czy lokalnie będzie można jeździć na nartach, czy w ogóle będzie wszystko zamknięte ?
Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2020, 09:05 przez adminx.
Dr Fik   22-11-2020, 22:47
(21-11-2020, 18:56)admin napisał(a): właśnie, musi być zawsze informacja, konkretna, znany wirusolog powiedział, że pewne ruchy trzeba ustalać z "nauką" z ludźmi, którzy w danym temacie są specjalistami (Polska zawsze uchodziła za kraj, który produkuje specjalistów od wszystkiego i niczego, niemcy zawsze się z nas śmiali, żartowali w tej kwestii, studiowałem na https://www.wsi.edu.pl/ i swego czasu miałem przyjemność gaworzyć na te tematy z śp. Dr inż. Józefem Oberem, ale przynajmniej w tamtych czasach mogliśmy się śmiać sami z siebie, teraz to jest trudne, wracając do tego Pana, to w latach chyba 80' zbudował maszynkę, która wykonuje pomiary ruchu oka, bada tęczówkę i na tej podstawie potrafi wykazać co dany człek zeźiar -substancje psychoaktywne etc., kupili to Szwedzi, ale chyba im brakło kasy na miniaturyzację, można było by to zastosować do bramek na wyciągach, żeby nawalonych narciarzy nie przepuszczało itd. itd..)

Tak jak kolego pisze barana zabije rząd + lokalny aparat władzy nie ugości Was i nas na parkingu. Polityka zawsze wg. mnie jest dla polityków, niech od turystyki, biznesu się odpierdolą, jakakolwiek partia to nie będzie.

Teraz to już nic nie będzie wiadomo, będą chcieli KL Buczynkę jeszcze taniej itd. Słowacy się znowu wkurzą i tyle z tego będzie. U nas nikt nie śnieży może jedynie Dimbo (wczoraj wieźli tam armatki), nikt nic nie wie, czy lokalnie będzie można jeździć na nartach, czy w ogóle będzie wszystko zamknięte ?
Dla mnie osobiście cena parkingu nie ma kompletnie znaczenia i szczerze mówiąc mało mnie obchodzi czy parking będzie kosztował 20 zł , 10 zł lub będzie bezpłatny. Najważniejsze jest to czy Buczynka w końcu ruszy czy nie. I tylko od tego uzależniam przyjazd do Korbielowa w tym roku.
SzymonSKI1   22-11-2020, 22:55
Jak narazie to wedle ustaleń rządowych ośrodki narciarskie będą w ogóle nieczynne w tym sezonie.
hgx126   22-11-2020, 23:08
W teorii nikt nie ogłosił, że ośrodki narciarskie nie mogą się otworzyć.
Dr Fik   22-11-2020, 23:48
(22-11-2020, 23:08)hgx126 napisał(a): W teorii nikt nie ogłosił, że ośrodki narciarskie nie mogą się otworzyć.

Dokładnie tak wiec na ta chwile ośrodki narciarskie mogą swobodnie działać.
Strony (167):    1 ... 129 130 131 132 133 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki