(16-10-2016, 10:00)andrzej.kowalski1111 napisał(a): (16-10-2016, 09:44)admin napisał(a): Tylko chęci nie zawsze wystarczą... i bycie zwolennikiem rozwoju ... Widać, że na horyzoncie jest nowy inwestor (nie wiem kto to), parę dni demu obecny właściciel zabrał spych z Borów, być może się pakuje.
Z jednej strony smutno, że ominął nas taki inwestor jak TMR, a z drugiej wesoło, że w pobliskim Szczyrku będzie tak pięknie http://www.skionline.pl/stacje/w-przyszl...,7114.html - mam nadzieje, w końcu TMR to profesjonalna firma notowana na 3 giełdach papierów wartościowych.
czytałem ten artykuł wszystko wygląda bardzo słodko ale poczekamy zobaczymy faktycznie jak powstanie taki ośrodek w szczyrku to może być ciężko dobrego inwestora w Korbielowie a szkoda takiej góry 
Dlaczego ciężko ? Raczej wzmocni się region i będzie bardziej atrakcyjny. Tak analizując: Tatry ? tam już nikt nie rozbuduję stacji, 1 PKL - dziwaczny twór nastawiony głównie na branie, 2 TPN - chroni tę góry i dobrze. Potem są tylko Beskidy: Szczyrk i Korbielów reszta to nie góry, Białki itd... to rekreacja nie narciarstwo. Czyli zostanie Korbielów, ale nie widzę innego podmiotu niż TMR, tylko oni potrafili by przebudować Pilsko z głową.
Pilsko rozgrzebane i zadłużone to bardzo trudny temat. Spółka notowana na giełdzie ma kupić coś za np. 50 milionów co dopiero trzeba przerobić ? W Szczyrku kupili "nic" trochę złomu, pola, możliwości za małe pieniądze, ale zainwestują wile milionów to będą generować duże zyski. Ale znowu pojawia się myśli, mając Szczyrk i Korbielów można praktycznie przejąć dużą część polskiego rynku narciarskiego, więc tu mogą się zastanawiać. Badania TMR wykazały, że polski klient ma na uwadze przede wszystkim odległość: zamieszkanie-stacja narciarska.