jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 30 31 32 33 34 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
kowalski1111   16-10-2016, 10:00
(16-10-2016, 09:44)admin napisał(a): Tylko chęci nie zawsze wystarczą... i bycie zwolennikiem rozwoju ... Widać, że na horyzoncie jest  nowy inwestor (nie wiem kto to), parę dni demu obecny właściciel zabrał spych z Borów, być może się pakuje.
Z jednej strony smutno, że ominął nas taki inwestor jak TMR, a z drugiej wesoło, że w pobliskim Szczyrku będzie tak pięknie http://www.skionline.pl/stacje/w-przyszl...,7114.html - mam nadzieje, w końcu TMR to profesjonalna firma notowana na 3 giełdach papierów wartościowych.

czytałem ten artykuł   wszystko wygląda bardzo słodko ale poczekamy zobaczymy faktycznie jak powstanie taki ośrodek w szczyrku to  może być ciężko dobrego inwestora w Korbielowie a szkoda takiej góry Undecided
jinx   16-10-2016, 10:14
(16-10-2016, 10:00)andrzej.kowalski1111 napisał(a):
(16-10-2016, 09:44)admin napisał(a): Tylko chęci nie zawsze wystarczą... i bycie zwolennikiem rozwoju ... Widać, że na horyzoncie jest  nowy inwestor (nie wiem kto to), parę dni demu obecny właściciel zabrał spych z Borów, być może się pakuje.
Z jednej strony smutno, że ominął nas taki inwestor jak TMR, a z drugiej wesoło, że w pobliskim Szczyrku będzie tak pięknie http://www.skionline.pl/stacje/w-przyszl...,7114.html - mam nadzieje, w końcu TMR to profesjonalna firma notowana na 3 giełdach papierów wartościowych.

czytałem ten artykuł   wszystko wygląda bardzo słodko ale poczekamy zobaczymy faktycznie jak powstanie taki ośrodek w szczyrku to  może być ciężko dobrego inwestora w Korbielowie a szkoda takiej góry Undecided

Dlaczego ciężko ? Raczej wzmocni się region i będzie bardziej atrakcyjny. Tak analizując: Tatry ? tam już nikt nie rozbuduję stacji, 1 PKL - dziwaczny twór nastawiony głównie na branie, 2 TPN - chroni tę góry i dobrze. Potem są tylko Beskidy: Szczyrk i Korbielów reszta to nie góry, Białki itd... to rekreacja nie narciarstwo. Czyli zostanie Korbielów, ale nie widzę innego podmiotu niż TMR, tylko oni potrafili by przebudować Pilsko z głową.

Pilsko rozgrzebane i zadłużone to bardzo trudny temat. Spółka notowana na giełdzie ma kupić coś za np. 50 milionów co dopiero trzeba przerobić ? W Szczyrku kupili "nic" trochę złomu, pola, możliwości za małe pieniądze, ale zainwestują wile milionów to będą generować duże zyski. Ale znowu pojawia się myśli, mając Szczyrk i Korbielów można praktycznie przejąć dużą część polskiego rynku narciarskiego, więc tu mogą się zastanawiać. Badania TMR wykazały, że polski klient ma na uwadze przede wszystkim odległość: zamieszkanie-stacja narciarska.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-10-2016, 11:09 przez jinx.
gregor_g4   17-10-2016, 13:35
Nowy inwestor jest konieczny, ale taki z prawdziwego zdarzenia, a nie taki jak obecny co na poczatku bajki opowiada ile to on nie wlozy kasy i jakiego to osrodka nie stworzy a jak przyjdzie co do czego to problem jest ze splaceniem sredniej klasy wyciagu.

Marzy mi sie realizacja starych pomyslów, czyli kolejki badz gondola + nowe trasy od Harnasia do Buczyny, tam z tego co wiem N2000 nie sięga i żadnego rezerwatu nie ma wiec ekooszolomy nie mieli by podstaw do szkodzenia.

Sama inwestycja ożywiła by Korbielów - wymusiła by ruch między Harnasiem a Kamienna, dała bodziec do rozwoju infrastruktry gastronomicznej i apres ski, dała kolejny punkt startowy co rozladowalo by tlok i kolejki.
A sama nowa trasa to swietny marketing - tam spokojnie 2km można pociągnąć
jinx   19-10-2016, 14:16
Ceny na sezon 2016 / 2017 bez zmian http://korbielow.net/ceny-skipassow/osro...pilsko.php
Ale jeśli zmieni się właściciel to wiadomo, że ceny mogą ulec zmianie. (na pewno nikt o zdrowych zmysłach znacząco nie podniesie ich, bo jedynie co można by zmienić to dokupić sprzęt naśnieżający, ratrak i uruchomić Buczynkę)

A co powiedział niedawno Bohus Hlavaty.
"
14.10.2016 (ISBnews) - ...

W Polsce spółka będzie koncentrować się na zapowiedzianych dziś inwestycjach w Szczyrku, wartych ponad 60 mln euro do 2019 r.

Nasze plany to głównie Szczyrk i Śląskie Wesołe Miasteczko, nie szukamy kolejnej możliwości, ale przedsiębiorca nigdy nie mówi nigdy" - podsumował prezes.

...."
Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-10-2016, 14:30 przez jinx.
swiety1916   19-10-2016, 15:31
Ceny atrakcyjne, ale oferowane warunki bez zmian w porównaniu do ubiegłego roku. Więc raczej regres niż progres. Albo nowy inwestor sie szybko znajdzie i ujawni albo kolejny sezon stracony, a potem to ciężko będzie odbudować pozycję Korbielowa/Pilska w Polsce.
jinx   19-10-2016, 15:43
(19-10-2016, 15:31)swiety1916 napisał(a): Ceny atrakcyjne, ale oferowane warunki bez zmian w porównaniu do ubiegłego roku. Więc raczej regres niż progres. Albo nowy inwestor sie szybko znajdzie i ujawni albo kolejny sezon stracony, a potem to ciężko będzie odbudować pozycję Korbielowa/Pilska w Polsce.

Z tym nowym inwestorem to spokojnie, już tyle bajek nasłuchaliśmy się, że czekam tylko na fakty. Na dzień dzisiejszy jest wszystko po staremu.
ski_powder   20-10-2016, 00:00
Co do karnetów to jak się dziś dowiedziałem w listopadzie bedą prowadzone rozmowy w sprawie karnetów wsplólnych między Babą a ON Pilsko. Oby im sie udało, bo to co zrobili z karnetami kilkudniowymi w zeszłym sezonie było straszym utrudnieniem.
jinx   20-10-2016, 09:15
Wspólny karnet, Białka wypożycza armatki na super warunkach za parę tys. na sezon, poprawić naśnieżanie tras, obsługę klienta, podkręcić marketing i reklamę itd... Dlaczego tak się nie dzieje ? Nie będę Wam tego tłumaczył, bo normalny człowiek tego nie zrozumie.

"
„Szczyrk czeka także rewolucja w zakresie polityki cenowej ceny skipass’ów na wzór ofert w booking.com czy rezerwacji biletów lotniczych. Oznacza to, że codziennie jest możliwa inna cena na skipass’y, wyższa gdy w ośrodku jest dużo narciarzy i snowboardzistów, niższa gdy mniej osób szusuje po stokach. Będzie to pierwsze europejskie wdrożenie dynamicznych cen za skipassy” – chwali się Bohuš Hlavatý.
"
Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2016, 09:27 przez jinx.
swiety1916   20-10-2016, 09:29
Ski_powder a może Tobie czegoś o Buczynce uda się dowiedzieć
jinx   20-10-2016, 10:17
(20-10-2016, 09:29)swiety1916 napisał(a): Ski_powder a może Tobie czegoś o Buczynce uda się dowiedzieć

Buczynka jest po prostu nie zapłacona, a Słowacy nie chcą dać "na pytki" (j.polski "na raty") i tyle w tym temacie.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2016, 11:19 przez jinx.
Strony (167):    1 ... 30 31 32 33 34 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki