(26-11-2016, 14:59)admin napisał(a): Po ostatnim wiatrze na liny Buczynka poszło drzewo. Ciekawe czy w Szczyrku Biłej (mieli robić odbiory pod koniec listopada) odpalą ten złom, bo coś też im szwankuje, wszystko mi w BSA pasuje oprócz firmy pod szyldem Tatralift, w sumie nie ma się co dziwić, że inwestor nie chce zapłacić...
(29-11-2016, 09:04)admin napisał(a): Wydaje mi się, że masz 100% racji. Też ciekawi mnie bardzo, czy te krzesło w Szczyrku, które mają odbierać początkiem grudnia będzie dobrze działać. Ta firma na razie nie może się pochwalić czymś co działa, no niestety tak jest.
(02-12-2016, 16:33)aTomi napisał(a):Tyle, że z wyciągiem od początku były problemy. Taki sam model krzesła miał wypadek w Rosji ( jedno z krzeseł wyjeżdżając ze stacji nie wprzęgło się na linę i spadło, na szczęście było puste) To na buczynkę także nie było bez wad, jego testy trwały bardzo długo, ciągle coś było nie tak, ciągle coś poprawiali. Pierwotnie krzesła miały być z osłonami, podobno Słowacy po problemach z transakcją przywieźli te bez, które wiszą teraz bez wcześniejszego uzgodnienia. Inwestor na pewno był gotowy postawić to krzesło, przecież jego unieruchomienie generuje straty. Płaci za jego dzierżawę, a trasa praktycznie jest nieużywana, tylko przez tych co wracają z Pilska. Na czarnej górze też miał być taki wyciąg, zrezygnowali z niego, bo okazało się, że są poważne problemy z konstrukcją. Krzesło na Beskidzie też nie bez powodu powstawało tak długo.(29-11-2016, 09:04)admin napisał(a): Wydaje mi się, że masz 100% racji. Też ciekawi mnie bardzo, czy te krzesło w Szczyrku, które mają odbierać początkiem grudnia będzie dobrze działać. Ta firma na razie nie może się pochwalić czymś co działa, no niestety tak jest.
Szczyrk Szczyrkiem, ale z tego co piszecie wynika, ze kolejny (3 sezon) nie będzie działał wyciąg....
To oznacza porażkę wszystkich. Zwłaszcza biorąc pod uwagę, ze wyciąg jednak został zbudowany.
(02-12-2016, 21:44)admin napisał(a): Powstawało (W Beskid Sport Arena ) i też jakoś nie działa dobrze, odbiory nie trwają kilka dni, a setki tysięcy fanów już się nie cierpliwi, szkoda ich, nas. A zresztą, jak ktoś dopiero coś zaczyna robić i coś mu nie działa, to powinien mieć więcej pokory, Tatralift ma tylko ładne stoiska na targach.
(02-12-2016, 21:59)leitner napisał(a):(02-12-2016, 21:44)admin napisał(a): Powstawało (W Beskid Sport Arena ) i też jakoś nie działa dobrze, odbiory nie trwają kilka dni, a setki tysięcy fanów już się nie cierpliwi, szkoda ich, nas. A zresztą, jak ktoś dopiero coś zaczyna robić i coś mu nie działa, to powinien mieć więcej pokory, Tatralift ma tylko ładne stoiska na targach.
Odbiory rozpoczęły się dopiero wczoraj i dotyczą one nie tylko kolei, ale też innych urządzeń a także budynków. Takie testy i odbiory trwają zazwyczaj ok. 3 tygodni, więc przed Świętami raczej nie otworzą. Inna sprawa, że początkowo planowali otwarcie w pierwszej połowie grudnia...