jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 37 38 39 40 41 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
ski_powder   14-12-2016, 20:50
Aa, w takim razie sa szybko kasowane, bo zaglądam regularnie i nigdy nie widziałem.
jinx   14-12-2016, 21:07
(14-12-2016, 20:50)ski_powder napisał(a): Aa, w takim razie sa szybko kasowane, bo zaglądam regularnie i nigdy nie widziałem.

dzisiaj, widzę 1 wpis nowy, po chwili kolejne, następne wklejane, chodziło o to, że nie ma wspólnego karnetu z baba, że jednej części trasy nie śnieżą (przy Solisku, a chyba 1/2 już jest czynna), że Buczynka  itd. wszyscy o tym wiemy, ale później to że post był prawie na całej stronie powklejany to wina forum, a nie np.: kogoś przeglądarki, umiejętności itd... Zresztą zawsze wystarczy coś zgłosić, a nie zaczynać od "Niestety to co się wyprawia na „forum” Korbielowa  to zakrawa na kpinę" bo ktoś nie umie się zarejestrować, w czym pomogłem, dostał nowe hasło na email, dzięki któremu od razu się zalogował itd...

-
jinx   16-12-2016, 22:30
Tu obrazek z trasy Buczynka, prezent od agencji lasów państwowych, być może firma x nie chce zapłacić za dzierżawy x agencji (czasami dzierżawcy chcą zapłaty za wirtualne tereny), ale nie jest to powód, żeby grodzić i zalesiać, bo de facto zaszkodzili całemu społeczeństwu (niech się cieszą, że donald agencji lasów nie przehandlował i mają te swoje ciepłe posadki  Big Grin ) ...

Na dzień dzisiejszy jest pewne, że w najbliższym czasie Buczynka nie będzie działać. 
Mniej więcej sprawa sporu (inwestor-wykonawca) wygląda tak: "Panie jak chcesz sprzedać auto za 15 milionów, to daj się przejechać. Nie pierwsze zapłać" .. a na dodatek drogę im obcięli.

Tym czasem zapraszam na górę, na Pilsko, lub całkiem na dole Solisko i Baba i od jutra Cypisek.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2016, 09:29 przez jinx.
gregor_g4   17-12-2016, 12:23
hmm ciekawe. Na BSA w Szczyrku podobno kończą odbiory i szykują się do startu być może jeszcze w tym roku.
Czyli z tego wynika, że jednak umieją dobrze poskładać swoje wyciągi.
No chyba, że w Korbielowie znowu pojawił się błąd już na etapie stawiania słupów podobnie jak  na Solisko i  stąd te problemy.

Swoją drogą fajnie te 6os kanapy z osłonami na BSA wyglądają. Szkoda, że na Buczynkę takich nie ma (o ile kiedyś  ona ruszy)
jinx   17-12-2016, 12:58
Pochwalimy Tatralift jak skończą i w Szczyrku ich wyciąg będzie dobrze działał, czego im życzę, ale męczą tam 2 rok i na czas nie dokończyli....
ski_powder   17-12-2016, 14:25
Na Buczynkę miały byś osłaniane, takie jakie dali w Rosji, ale problemy ze spłatami sprawiły ze Słowacy wybrali dla nich najtańszą opcję, z resztą z tego co słyszałem nie uzgodnili nawet tego z inwestorem, tylko zrobili tak "po złości". Sam jestem ciekaw co będzie dalej. Ciekaw jestem czy CTE aktualnie płaci za dzierżawę gruntów na Buczynce i skoro nie ruszyło krzesło to i z trasy nie planują korzystać.
kowalski1111   17-12-2016, 14:52
zgadzam się z adminem że trzeba poczekać na ukończenie prac w szczyrku i czekamy na uruchomienie  i funkcjonowanie  jak będzie ok to pewnie  w korbielowie  problem leży po stronie inwestora jak będzie inaczej to można podejrzewać że "słowacy" nie są jeszcze gotowi to tak ich działań
jinx   17-12-2016, 20:38
akurat Most Katowice robią wszystko w BSA na 110% tyle śniegu, sprzętu, zaplecze już gotowe tylko Tatralift daje d..y, widać jak się palą na fb, ale może się uda...
grapa   22-12-2016, 20:14
(17-12-2016, 20:38)admin napisał(a): akurat  Most Katowice robią wszystko w BSA na 110% tyle śniegu, sprzętu, zaplecze już gotowe tylko Tatralift daje d..y, widać jak się palą na fb, ale może się uda...
Nie wiem skąd tyle utyskiwań na Tatralift? W BSA nic nie piszą aby były jakieś problemy z odbiorem inwestycji. Obsuwa czasowa to akurat w Polsce norma. Gdyby mieli obawy co do uruchomienia ośrodka w tym i kanapy z Tatralift to chyba nie ogłaszaliby terminu otwarcia (przybliżonego nawet).
Jeśli chodzi o Pilsko, to osobiście mam wrażenie, że dla obecnego właściciela ośrodka taka sytuacja jest korzystna. Z uwagi na braki naturalnego śniegu i braku inwestycji w naśnieżanie trasy (Buczynka) nie trzeba się tłumaczyć, że kolejka chodzi a śniegu na trasie brak.
Dla obserwatora z zewnątrz logicznym jest, że gdyby coś ze strony Słowaków było nie tak to siedzieliby cały czas i robili aby to naprawić (mieli na to ponad pół roku). Bo jeśli jest tak, że niby coś z kolejką jest nie tak tak to niby na co czekają??? Bzdura kompletna. Nie chciałbym być w skórze Wykonawcy, który zainwestował kupę kasy na wyciąg i nie otrzymał za niego zapłaty. Jak dla mnie to wstyd przed Słowakami i tyle.
jinx   22-12-2016, 20:39
Ja uważam swoją opinię za obiektywną, 1 ich konstrukcja na Kamczatce - nie wprzęgło się krzesło, ześlizgnęło się po linie i uderzyło w drugi, po czym oba spadły na ziemię, w Korbielowie 2 lata budowali, w BSA też 2 lata -tam już kilka weekendów mają w plecy, na Buczynce jest 8 hydrantów i jakby się spięli to by naśnieżyli. Po wtóre nikt z profesjonalnych inwestorów z branży narciarskiej np. Czarna Góra, TMR itd... nie korzysta z usług tej firmy. Jeśli chcą coś zdziałać to pierwsze muszą się wykazać, co im nie wychodzi i tyle. Ale być może naprawią błędy, wybudują kolejne kolejki i staną się liczącą firmą, czego po raz kolejny im życzę.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2016, 23:52 przez jinx.
Strony (167):    1 ... 37 38 39 40 41 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki