jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 84 85 86 87 88 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
jinx   05-08-2019, 07:24
rok jak co rok, Pilsko to raczej oferta (ta z przed kilku miesięcy, bodajże 30 baniek cash za cały inwentarz, w tym gruba hipoteka, buczynka ok. 10 baniek itd... czyli bilansowo ok. 80 baniek odstraszyło wszystkich) dla kartelu, szejka, wygranego w loterii Mega Millions itd... Komentarz jednego z zainteresowanych to "można przepłacić, ale nie aż tyle".
Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2019, 07:36 przez jinx.
SzymonSKI1   13-09-2019, 16:45
Co dobrego słychać w Korbielowie ? Jakieś zaskakujące nowości ? Huh Huh Rolleyes
jinx   14-09-2019, 07:23
Na stokach po staremu. Zaskakującą nowością było by odpalenie Buczynki, ale to chyba się nie stanie.
pipasss   18-10-2019, 11:00
Czy są jakieś nowe plotki w Korbielowie na temat Buczynki?
jinx   18-10-2019, 11:43
Rozumiem, że idziesz za powiedzeniem "w każdej plotce jest ziarno prawdy", osobiście nic nowego nie słyszałem. Może ktoś z forumowiczów ?
ski_powder   21-10-2019, 22:42
Napisałem ostatnio wiadomość do Tatralift z pytaniem o dalsze losy krzesła na Buczynkę. Otrzymałem informację zwrotną, że wyciąg jest sprawny i może zostać uruchomiony w każdym momencie, a aktualnie trwają rozmowy mające na celu doprowadzić do jego sprzedaży. Zależy im aby krzesło pozostało w Korbielowie, ale nie wykluczają jego demontażu- wszystko zależy od nowego kupującego. Krzesłem nie jest zainteresowane CTE. Prawdopodobnie szykuje się kolejny sezon bez Buczynki- szansa, że krzesło kupi ktoś przed samym sezonem bez wcześniejszego przygotowania odpowiedniego zaplecza jest raczej żadna. Mimo to warto liczyć na cud...
jinx   22-10-2019, 07:23
eh my to w Korbielowie mamy pecha. Wczoraj rozmawiałem z kolesiem na temat Buczynki i ludzie nawet sami zauważają te NAJ, powiedział, że Buczynka to była by jedna z najdłuższych tras oświetlonych w Polsce. Wtajemniczeni wiedzą, że raczej oświetlenia pewno od razu nie dało by się odpalić. Ale włączyć ją bez zaplecza ? Buda z drewna dla Gopr, armatki, pompa (odpalenie to co jest, ale nawet teraz przekopać tą buczynkę pod nową instalację zaśnieżającą to jest do zrobienia, parę koparek, których nie brakuje w okolicy - to tylko wkestia kasy, której nikt tu nie ma), ratrak to raczej takie "pyk i jest", gorzej pewno z "dogadaniem się" wspólny karnet, woda, ale dało by się. Twierdzę, że jakby ktoś kupił Buczynkę, to może w przyszłości łyknąć resztę góry (bez Soliska), bez jakiś wielkich milionów ;-)
wojtek144   22-10-2019, 11:02
(22-10-2019, 07:23)jinx napisał(a): eh my to w Korbielowie mamy pecha. Wczoraj rozmawiałem z kolesiem na temat Buczynki i ludzie nawet sami zauważają te NAJ, powiedział, że Buczynka to była by jedna z najdłuższych tras oświetlonych w Polsce. Wtajemniczeni wiedzą, że raczej oświetlenia pewno od razu nie dało by się odpalić. Ale włączyć ją bez zaplecza ? Buda z drewna dla Gopr, armatki, pompa (odpalenie to co jest, ale nawet teraz przekopać tą buczynkę pod nową instalację zaśnieżającą to jest do zrobienia, parę koparek, których nie brakuje w okolicy - to tylko wkestia kasy, której nikt tu nie ma), ratrak to raczej takie "pyk i jest", gorzej pewno z "dogadaniem się" wspólny karnet, woda, ale dało by się. Twierdzę, że jakby ktoś kupił Buczynkę, to może w przyszłości łyknąć resztę góry (bez Soliska), bez jakiś wielkich milionów ;-)

W takich sytuacjach to się jakieś spółdzielnie powinny zawiązywać. Ciekawe tylko czy w okolicy są ludzie co by taki biznes dały radę pociągnąć.
jinx   22-10-2019, 11:36
Właściciel gruntów odpadają, oni chcą tylko pasywnie dostać należne, trudno ich za taką postawę winić, to ich święta własność (choć wielu uważa, że to taka postawa przyczyniła się to obecnej sytuacji Pilska - objęcie terenów Pilska do Natura 2000 itd...), na resztę też nie ma co liczyć - ostatnie zebranie w remizie pokazało, cel był, żeby zaradzić, "porozmawiać o życiu", a tu tylko bek, krzyk itd... coście zrobili wy s.....y siarczyste, łogniste.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-10-2019, 11:38 przez jinx.
wojtek144   22-10-2019, 14:27
hehehe, Dużo ludzi to zawsze trudno się dogadać Smile szkoda tylko, że księdza nikt nie zaprosił bo zawsze to łatwiej przy wyświęconej osobie spokój zachowaćWink
Czytałem w necie o tym spotkaniu... zdaje się, że nic nie ustalono. A jeśli można się zapytać jeszcze się ciekawię co gmina mówi o ewentualnym rozwoju Korbielowa czy jakieś ruchy wyprzedzające są brane pod uwagę. Chodzi mi o to, że np. jeśli jakimś cudem ruszy buczynka, orczyki zamienią się w krzesła a jeszcze coś o odwiertach geotermalnych była mowa w gminie no to armagedon parkingowy będzie taki jakiego nawet w szczyrku nie widzieli. Albo np. czy właściciele pensjonatów są jakoś gotowi do modernizowania swoich obiektów. Bo nie chcę nikogo denerwować ale znaleźć fajną miejscówkę do spania w to wcale nie jest łatwo.I nie jestem jakiś zbytnio wymagający ale przełom lat 80/90 mamy już dawno za sobą. Ogólnie trzymam kciuki żeby w końcu to miejsce rozkwitło ale widzę przynajmniej 4 grupy, które może w końcu raczyłyby ze sobą porozmawiać i ustaliły co kto ma robić żeby szło. Bo jak nie to będzie jak jest. Chodzi mi o właściciela ośrodka narciarskiego, gminę, właścicieli pensjonatów, właścicieli stoków.
Strony (167):    1 ... 84 85 86 87 88 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki