jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 102 103 104 105 106 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
jinx   20-12-2019, 16:58
eh te rozmowy w ZK przy czarnej kawie będą trwały troszku, na samograju "Pilsku" se nie zagrają. A te historyjki o notariuszu to też jakiś lokalny Jan Brzechwa snuł.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2019, 16:59 przez jinx.
Piotr Narciarz   20-12-2019, 19:37
Kolejna sprawa, nieufność ludzi wynika z jednego faktu- CTE wszystkich wydymało bez mydła... Co z tego, że żona Łazarczyka to siostra żony Komorowskiego. Jak widać efekty kurortu na skalę Europejskiego...

Bąk jest tylko pionkiem w grze, do przedłużania bajeczki, że ruszy KL Buczynka i ta bajka trwa 5 lat. A komu na tym zależy, CTE i kilku osobą co mają z CTE tutaj duży zysk. Drogi w labiryncie stają się bardziej przejrzyste.

Bardzo dobrze, żę medialnie to idzie szeroko - bo 12 stego Stycznia każdy zobaczy jak oni kłamia.
stviki   20-12-2019, 22:32
(20-12-2019, 19:37)Piotr Narciarz napisał(a): Kolejna sprawa, nieufność ludzi wynika z jednego faktu- CTE wszystkich wydymało bez mydła... Co z tego, że żona Łazarczyka to siostra żony Komorowskiego. Jak widać efekty kurortu na skalę Europejskiego...

Bąk jest tylko pionkiem w grze, do przedłużania bajeczki, że ruszy KL Buczynka i ta bajka trwa 5 lat. A komu na tym zależy, CTE i kilku osobą co mają z CTE tutaj duży zysk. Drogi w labiryncie stają się bardziej przejrzyste.

Bardzo dobrze, żę medialnie to idzie szeroko - bo 12 stego Stycznia każdy zobaczy jak oni kłamia.
A ten słynny Bąk oprócz tego, że jest przysłowiowym  pionkiem to czym sie zajmuje lub skąd ma kapitał, że w ogóle jest brany jako możliwy zbawiciel dla Buczynki? Drugie pytanie to jak piszesz, że idzie szeroko medialnie czyli gdzie dokładnie oprócz korbiel0we na FB?
Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2019, 00:04 przez stviki.
Macius101   21-12-2019, 22:57
Czyli nie mam juz nadziei na ten sezon.....
Piotr Narciarz   22-12-2019, 23:12
Z dniem dzisiejszym wycofuję się w walki o lepszy Korbielów, ilość dziwnych, krzywych sytacji, gróźb - sorry, ale to nie dla mnie i meczenikiem nie bede.
Wszystkie informacje jakie zbierałem , były dla Was byście mogli w końcu dowiedzieć się coś od kuchni.

Sprawa Pilska śmierdzi na odlegość i któraś ze stron kłamie. Negocjacie CTE i Helleny spisali kaluzura tajnosci i nie dowiemy sie prawdy to kłamie łatwo, bo 2 strony mówią co innego. Jedni mówią , że to biedna firma i handluje tylko żywnością - a drudzy, ze oferta jedna na 26mln , kolejna na 30mln była odrzucona.
A zanda, ze stron nie poddała oswiadczenia. Chore.

Sposób wprowadzenia opłat za parking i całego tego zamieszenia wymaga wyjaśnienia. Teraz to muszą udowodnić, że Hellena chcę inwestować.
Zrobili to od dupy strony wszystko. Inwestor ponoć jest i ma inwestorów zew. bo ci wiadomo na KRS nie smierdzą groszem- ale to trzeba ludzi poinformować, a nie robić zamieszanie tylko i miedzy nimi pózniej wojny światów. Osoby co z nim się widzały CTE, Działkowicze, Gmina , Stowarzyszenie, mają wiedze tylko dla siebie , niestety nikt nie dba o zwykłego lokalsa i jak widać efekty na chwilą obecną. Jak nikt sprawy nie będzie chciał wyjaśnić to jest dwóch wrogów CTE i parking, bo jego tez trzeba wyjebac.

Przyjeło się, że zwykłego obywatela sie nie inforumuję tylko się robi- jak z CTE z buczynka co roku , jak Gmina z Parkingami itd. Kazdy ma go w dupie.

Jeżeli kogoś uraziłem pod wpływem emocji , bo były różne sytuacje, również uniesienia alkoholowego - to przepraszam Wink

życzę Wam by Korbielów był wielki bo zasługuje na lepszego inwestora, lepsze dbanie o Turystykę. Pomysł na Lato w koncu, a nie był tylko autostrada na Słowacje.
Dla mnie ta walka dalsza nie ma sesnu bo ludzie są tak podzieleni, że nie widze swiatelka w tunelu. Ktoś ma tu interes, ktoś ma tam, ktoś tego nie pósci itd.

Oraz zimy snieznej by chowała szarości wszystkie swym kocem.

Zdrówka.
Stefanek
Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2019, 23:55 przez Piotr Narciarz.
pipasss   23-12-2019, 00:45
(22-12-2019, 23:12)Piotr Narciarz napisał(a): Z dniem dzisiejszym wycofuję się w walki o lepszy Korbielów, ilość dziwnych, krzywych sytacji, gróźb - sorry, ale to nie dla mnie i meczenikiem nie bede.
Wszystkie informacje jakie zbierałem , były dla Was byście mogli w końcu dowiedzieć się coś od kuchni.

Sprawa Pilska śmierdzi na odlegość i któraś ze stron kłamie. Negocjacie CTE i Helleny spisali kaluzura tajnosci i nie dowiemy sie prawdy to kłamie łatwo, bo 2 strony mówią co innego. Jedni mówią , że to biedna firma i handluje tylko żywnością - a drudzy, ze oferta jedna na 26mln , kolejna na 30mln była odrzucona.
A zanda, ze stron nie poddała oswiadczenia. Chore.

Sposób wprowadzenia opłat za parking i całego tego zamieszenia wymaga wyjaśnienia. Teraz to muszą udowodnić, że Hellena chcę inwestować.
Zrobili to od dupy strony wszystko. Inwestor ponoć jest i ma inwestorów zew. bo ci wiadomo na KRS nie smierdzą groszem- ale to trzeba ludzi poinformować, a nie robić zamieszanie tylko i miedzy nimi pózniej wojny światów. Osoby co z nim się widzały CTE, Działkowicze, Gmina , Stowarzyszenie, mają wiedze tylko dla siebie , niestety nikt nie dba o zwykłego lokalsa i jak widać efekty na chwilą obecną. Jak nikt sprawy nie będzie chciał wyjaśnić to jest dwóch wrogów CTE i parking, bo jego tez trzeba wyjebac.

Przyjeło się, że zwykłego obywatela sie nie inforumuję tylko się robi- jak z CTE z buczynka co roku , jak Gmina z Parkingami itd. Kazdy ma go w dupie.

Jeżeli kogoś uraziłem pod wpływem emocji , bo były różne sytuacje, również uniesienia alkoholowego - to przepraszam Wink

życzę Wam by Korbielów był wielki bo zasługuje na lepszego inwestora, lepsze dbanie o Turystykę.  Pomysł na Lato w koncu, a nie był tylko autostrada na Słowacje.
Dla mnie ta walka dalsza nie ma sesnu bo ludzie są tak podzieleni, że nie widze swiatelka w tunelu. Ktoś ma tu interes, ktoś ma tam, ktoś tego nie pósci itd.

Oraz zimy snieznej by chowała szarości wszystkie swym kocem.

Zdrówka.
Stefanek
Nie poddawaj się, trzeba walczyć!!
frozentom   23-12-2019, 13:47
No niestety wygląda to trochę tak, jakby ten tajemniczy nowy inwestor postanowił skorzystać z zamieszania i pozując na wybawiciela Korbielowa, "zainwestować" jedynie w parkingi. Dorobić sobie trochę póki jeszcze ktokolwiek przyjeżdża tam z sentymentu i za rok - dwa, kiedy pies z kulawą nogą przestanie się tam zatrzymywać - wypowiedzieć dzierżawę i dać drapaka.

Z Buczynką w tym sezonie nie ma się już co łudzić, chociaż miło było pomarzyć Wink

Z weselszych newsów. Na Pilsku właśnie spadł śnieg i jest tam w tej chwili przepięknie. Jeśli to się utrzyma, to między świętami a nowym rokiem trzeba się tam zameldować. Fakt, że na nogach a nie nartach, ale zawsze. Co by się nie działo w głowach "byznesmanów" w dolinach - to góra zawsze będzie specyficznym miejscem Smile
grapa   23-12-2019, 18:30
Darmowa dostawa śniegu spada na Buczynkę i nie tylko...
Slawek   23-12-2019, 19:15
Exclamation Proszę panstwa trzeba działać nie poddawać się jak najszybciej zorganizować protest nie czekając co będzie po 12 stycznia. Bo będzie to co jest nie można pozwolic aby CTE dalej razem z niektórymi właścicielami gruntów nabijali kasę, trzeba podjąć radykalne kroki łącznie z blokadą ośrodka.
Piotr Narciarz   24-12-2019, 12:20
(23-12-2019, 19:15)Slawek napisał(a): Exclamation Proszę panstwa trzeba działać nie poddawać się jak najszybciej zorganizować protest nie czekając co będzie po 12 stycznia. Bo będzie to co jest nie można pozwolic aby CTE dalej razem z niektórymi właścicielami gruntów nabijali kasę, trzeba podjąć radykalne kroki łącznie z blokadą ośrodka.

Nie bedzie zadnych blokad.

Do wyjasnienia od zaraz jest nowy inwestor, wszystko podejrzane zaczyna być i nie tak to mialo wygladać. Bo efekt jakim miał być zryw społeczny zgaszony szybko przez niejasnosc tej sytacji, jezeli przyjedzie i sie pokaze i osoby co go tutaj ściągneły udowodnią racje bytu to mozna myslec co dalej.

Na chwilę obecną parkingi w moim uznaniu albo za 5zl albo wypad z tymi kioskami. Innej opcji nie ma.

Wesołych Świąt.
Strony (167):    1 ... 102 103 104 105 106 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki