jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 137 138 139 140 141 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
adminx   29-12-2020, 16:25
jak ktoś ma jeszcze siłę, to nie protesty, tylko walka pt. #niezaszczepięsię - albo włączycie nas, albo się nie zaszczepimy ;-) i to to jest sposób na podyktowanie warunków.
adminx   29-12-2020, 19:59
- kamery stoją na Solisku, bo jeżdżą kluby

Trzymamy się tematu Buczynka, jeśli nawet otworzą nas po 17, to i tak mało turystów przyjedzie dla samego Soliska, liczy się produkt, kolejno reklama, marketing, etc... ale produkt na 1 miejscu.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-12-2020, 10:02 przez adminx.
Piotr Narciarz   30-12-2020, 11:43
(29-12-2020, 19:20)Grzegorz 52 napisał(a): Miałem nie pisać dwa razy odpuszczałem, bo po co, to forum Korbielowa nie Facebook lecz nie wytrzymam. Czytam, czytam i nie wierzę to forum Korbielowa czy jakiejś formacji politycznej. Panie Piotrze Narciarzu, to forum nie ma zastrzeżenia, iż czytają je ludzie po 18 roku życia i proszę bez wulgaryzmów. Ich stosowanie to albo brak kultury osobistej, o co Pana nie posądzam, lub małego ubogiego słownictwa co też nie pasuję. Jeżeli to zdenerwowanie to proponuję herbatkę ziołową i potem zabrać się za pisanie. Dalej pisze pan o nierządzie w odniesieniu do wybranej DEMOKRATYCZNIE władzy, czyżby wybory były sfałszowane, brak w tym logiki tak jak w nawoływaniu, do nie wiem jak to nazwać demonstracji POLSKI południowej. Tak jak i Pana nie cieszy mnie aktualna sytuacja blokada stoków hoteli itd. Itd. Na chwilę dzisiejszą to jedyne skuteczne działanie powielane w wielu krajach, gdzie nawet są o wiele większe opresje dla obywateli.  Radzę sobie porównać Włochy, Szwajcaria a ostatnio WB. Nie ma mocnych, a reakcje są w zależności od sytuacji. Nie jestem z PiS i to nie do końca moja opcja, ale sklerozy nie ma i wiem, jak to było za poprzedników w wielu sytuacjach kryzysowych. Może trzeba się zastanowić jak zaraz po blokadzie stoków itd. nadrobić na ile się da straty jak przyciągnąć ludzi. Bo jak na razie to kamery na Solisku stoją, kamera Baba dalej pokazuje majtające gałęzie, kamera szczyt Pilska statyczna, nie ma co reklama na całego. I tylko marudzenie, jak oby dopisze zima i wszystko ruszy to trzeba ludzi ściągnąć, zachęcić. Dla malkontentów moja propozycja krytykujesz daj rozwiązanie nie tylko dla opcji „moja chata skraja”.

Rozwiazanie leży tuż obok, Słowacja pokazała jak to się robi- ja rząd stworzył rozwiazania by ludzie z rejonach górskich mogli żyć , pracować. Punkty badań testów błyskawicznych, gdzie narciarz przyjedza i robi szybki test i dopiero później może kupić SkiPass itd. Każda miejscowość narciarska ma wyznaczony punkt badań. Wiec prosze nie mydlić oczu, że polityka nie ma wpływu chodzby na topic tego wątku jakim jest wyciąg. Władze powinny przede wszystkim pomagać, a nie robić tylko utrudnienia. Loklane władze, nota bene też pis też oprócz sporwadzenia fake inwestorów i próby zatrzymania sezonu wszystkim w tamtym roku, w tym roku płatnym parkiniegiem też nie przyciąga tym faktem więcej turystów. Ale dzięki Bogu są przedsiembiorcy tacy jak CTE czy teraz Bąk i się nie poddaja i trzymaja nadzieje, że ON Pilsko będzie się rozwijał dalej ! Dlatego nie ma co się miziać i stać biernie jak manekin, tylko trzeba powiedzieć jak jest Wink  Ja jestem pełen optymizmu bo jak w konia zostali zrobieni górnicy, teraz bastion PIS czyli całe poludnie Polski też przejżało na oczy, w końcu.
stviki   30-12-2020, 14:46
W tym roku polityka to chyba nawet zwierzętom domowym poszła po kościach Smile niestety ale faktem jest ze PiS to najgorsza władza od komuny (nie jestem zwolennikiem żadnej poprzedniej), a ostatnie 3 miesiące to blazenada level hard. Demokratycznie wybrali w większości ludzie mało inteligentni/zmanipulowani i przeciwnicy PO.. Kiedyś widziałem sondaz na temat skąd rząd bierze na benefity socialne i zdecydowana większość odpowiedziała że to pieniądze PIS. Abstrahując od polityki to mimo tego ze w tym roku buczynka ma swój czas to pewnie i tak by nie ruszyła bo chyba pogoda by utrudniała skutecznie nasniezanie
power_777   30-12-2020, 14:52
(30-12-2020, 11:43)Piotr Narciarz napisał(a): Ale dzięki Bogu są przedsiembiorcy tacy jak CTE czy teraz Bąk i się nie poddaja i trzymaja nadzieje, że ON Pilsko będzie się rozwijał dalej ! Dlatego nie ma co się miziać i stać biernie jak manekin, tylko trzeba powiedzieć jak jest Wink  Ja jestem pełen optymizmu bo jak w konia zostali zrobieni górnicy, teraz bastion PIS czyli całe poludnie Polski też przejżało na oczy, w końcu.
Piotr Narciarz 16-10-2020, 10:51 
Podziwam wielu, za w wiare w CTE i ich pomysl na ten osrodek.
Moze jak KL Buczynka będzie wyjezdzała tirami to wówczas wiele osób przejzy na oczy, tylko żeby już nie było za późno i orczyki nie były marzeniem żeby chociaż one były

Czy pod tym nickiem pisze na pewno zawsze ta sama osoba?
Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-12-2020, 14:52 przez power_777.
Piotr Narciarz   30-12-2020, 15:26
Tak, poznajac wiele faktow, ukrytych gierek, zlych ludzi , wilkow w skorze owcy- zmienilem zdanie- nie ma innej drogi i wyjscia z sytacji, CTE nie jest wzroem i idealem, ale po drodze pojawili sie jeszcze gorsi. W tle są chore pomysły i chciwe akcje, 
wiec dbajmy o to co jest Wink

power_777 - oprocz komentowania masz coś do dodania od siebie ? Smile
Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-12-2020, 15:37 przez Piotr Narciarz.
stviki   30-12-2020, 16:12
(30-12-2020, 15:26)Piotr Narciarz napisał(a): Tak, poznajac wiele faktow, ukrytych gierek, zlych ludzi , wilkow w skorze owcy- zmienilem zdanie- nie ma innej drogi i wyjscia z sytacji, CTE nie jest wzroem i idealem, ale po drodze pojawili sie jeszcze gorsi. W tle są chore pomysły i chciwe akcje, 
wiec dbajmy o to co jest Wink

power_777 - oprocz komentowania masz coś do dodania od siebie ? Smile Big Grin
Big Grin
Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-12-2020, 16:15 przez stviki.
adminx   03-01-2021, 10:47
Idzie zima ;-) Na Buczynce echo, myślicie, że od poniedziałku zaczną coś działać ? czy czekają do 17.01, aż rząd się konkretnie określi ? te 14 dni to czas, aby zaśnieżyć ten kamieniołom na esie i górę (niegdyś ratrakami wyciskali śnieg do góry) ;-)
Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-2021, 10:48 przez adminx.
Piotr Narciarz   03-01-2021, 14:08
Prognozy zapowaidają się genialnie , opady , mróz i nie tylko na kilka dni Smile Zobaczymy co rządowe gamonie postanowią- szanse rosną bo dalej pomocy nie stworzyli dla gmin górskich i widocznie nie mają pinondzy, czyli może dadza ludzia chociaż na koniec zarobić i pracować... fajnie by było jakby chociaż wyciągi i stoki uruchomili bez hoteli jak im tak wielce to przeszkadza, dać ludzią żyć i korzystać- nikomu jeszcze wysiłek na świeżym powietrzu nie zaszkodził, a kto wie może jakby nasi piękni poitycy się wybrali na narty to by im mózgi się przewietrzyły Smile 17ty jest dokladnie za 14dni, to w obecnych czasach to bardzo dużo czasu i wizja się może zmienić 5x razy...    Zakładajać, że kierują sie loginczym myśleniem to żeby zmotywować skutecznie ludzi do szczepień akcja zaszczepiłeś się możesz jechac do hoteli i na narty , dla ozdrowienców również opcja dostepna- na pewno by zwiekszyła ilość szczepień w tym sceptycznym państwie co nikt nikomu nie ufa...Z tego co piszą i mówią do konća stycznia są w stanie zaszczepić kilka mln wieć mają pole do popisu (PoPis- mam nadzieje, ze nigdy wiecej w wiekszosci) Smile
Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-2021, 14:08 przez Piotr Narciarz.
adminx   06-01-2021, 10:01
chyba w ten weekend nareszcie pojedziemy Buczynką ;-) turystycznie ;-)
Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2021, 10:01 przez adminx.
Strony (167):    1 ... 137 138 139 140 141 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki