jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 146 147 148 149 150 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
adminx   22-03-2021, 09:32
ufff czyli ludzie z branży, jakby powiedzieli słowacy "to nie śpekulanty" i powinno coś ruszyć w kierunku inwestycji, tworzenia "normalnego ośrodka".
Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2021, 09:36 przez adminx.
Piotr Narciarz   22-03-2021, 09:51
Bąk pokazal, ze można -widac, ze ma dobre zamiary - dzieki niemu KL Buczynka nie została rozberana wywieziona nie wiadomo dokąd, zlożyl papiery o budowe trasy Enduro/Freeride na wyskości Buczynki, potrwa to od 1-3 lat, potrafi rozmawiać z wszystkimi (Gmina, Ekolodzy itd.) i widać inna jakość prowadzenia bizensu. Nie dziwie się, że CTE w końcu postanowiło to sprzedać jak nie potrafią wiele, zima "jako tako", ale poza tym zero pomysłu na ten ośrodek. Ale nie ma co sie pastwić, czekamy na oficjalny news- oby nastapiło to szybko !
adminx   22-03-2021, 10:03
Wiesz wiele ludzi prowadzi swoje biznesy "jako tako" i nie chcą inwestować, ryzykować, brać kredytów, ale na końcu wielu z nich powie "żałuję, że ..."
Po Szczyrku widać co musi być pierwsze, pierwsze najnowocześniejsze koleje, trasy itd... a wieś się zmieni nie do poznania i to w kilka lat.
Czyli bardzo możliwe, że wszyscy jesteśmy przed falą :-))
Piotr Narciarz   22-03-2021, 10:19
(22-03-2021, 10:03)admin napisał(a): Wiesz wiele ludzi prowadzi swoje biznesy "jako tako" i nie chcą inwestować, ryzykować, brać kredytów, ale na końcu wielu z nich powie "żałuję, że ..."
Po Szczyrku widać co musi być pierwsze, pierwsze najnowocześniejsze koleje, trasy itd... a wieś się zmieni nie do poznania i to w kilka lat.
Czyli bardzo możliwe, że wszyscy jesteśmy przed falą :-))

No tak, w Korbielowie i na Pilsku cały czas jest potencjał, świeta góra i jak pojawią sie inwestycje to wszystko ruszy od kopa. Historia ostatnia jest trudna, gdzie są dwie strony medalu , kazdy widział jak to CTE prowadzi i jaką szopkę robi ze wszystkim ,ale każdy chciał przy nim żyć i nawet ledwo, ale prowadzić swoje biznesy by nie upaść. Jeżeli ten news z bardzo pewnego źródła sie potwierdzi to wówczas to będzie happy the end tej sagi i początek nowej ery dla Pilska.
adminx   22-03-2021, 10:28
Czytając to co napisałeś, przypomniały mi się też słowa ekobiznesmenów z bystrej (firma np. rozkłada takie małe plastikowe płotki, żeby ciężarówka czasami nie rozjechała roślinki, pińcet za sztukę), że górale chciwi, pazerni, akurat ludzie w Korbielowie mażąc o rozwoju ośrodka, marzą o normalnym życiu, żeby każdego było stać na zus, podatki, wakacje, życie - to jest to wielkie bogactwo.
Piotr Narciarz   22-03-2021, 10:59
jedna sprawa już sie wyjasniła po tym sezonie przynajmiej, bo byl taki moment, że osoby zwiazane etatowo z CTE pierdoliły po wsi, że Buczynka nie działa ponieważ to wina Tatraliftu i są wady techniczne i wady w konstrukcji Smile a zwykły odbiorca jednych i drugich informacji skad ma wiedzieć gdzie leży prawda, tymbardziej, ze sam Tatarlift nie zabierał publicznie zdania. Przynajmiej każdy teraz widzi jak było naprawdę z perseptywy czasu - grali na czas i gra pozorów.
adminx   22-03-2021, 11:16
mi wydaje się, że chcieli płacić po, a to, że nie działa jak Leitner to mieli argument. Nie wiem co jest przyczyną, ale czasami na dolnej stacji krzesła się "schodzą" i się wyłącza co chwile, dlatego co dzień robili wcześniejsze rozruchy, widziałem to na własne oczy i dymałem na strugi, po godzinie zaczęła kolejka dobrze działać. Nie będzie dobrych kolei, tras to "nie będzie niczego" ;-)
Cte na dniach dokonało kilku zmian w rejestrze krs, głównym udziałowcem teraz jest MINING CORPORATION krs 0000431256 (zamiast byłej spółki około kopalnianej), zmiana udziałów może oznaczać wszystko i nic. Pewno jakby głównym udziałowcem pozostała spółka kopalniana, to po sprzedaży głównych udziałów kasa poszła by wiecie gdzie, ah te operacje prawno-księgowo-finansowe ;-))))
Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2021, 15:15 przez adminx.
Piotr Narciarz   24-03-2021, 15:57
na forum skionline.pl się mądrzą, ze to o plotki itd. Nie potrafią czytać ze zrozumieniem, Bąk z drugim inwestorem przejmują temat. Myśla, ze jedna osoba zarządza wszystkim i sie już wyleczyła z inwestowania haha To jest Grupa i są ich dzieci , wspólincy itd. Swieradów Zdrój sam sie nie rozwinał itd. Już gondole na tym forum stawiają i gdzie mają być ustawione, dobre wariaty.

Trzeba czekać na oficialne info, w kwietniu ma dojśc do transakcji. CTE bye bye.
ski_powder   24-03-2021, 16:00
(22-03-2021, 11:16)admin napisał(a): mi wydaje się, że chcieli płacić po, a to, że nie działa jak Leitner to mieli argument. Nie wiem co jest przyczyną, ale czasami na dolnej stacji krzesła się "schodzą" i się wyłącza co chwile, dlatego co dzień robili wcześniejsze rozruchy, widziałem to na własne oczy i dymałem na strugi, po godzinie zaczęła kolejka dobrze działać. Nie będzie dobrych kolei, tras to "nie będzie niczego" ;-)
Cte na dniach dokonało kilku zmian w rejestrze krs, głównym udziałowcem teraz jest MINING CORPORATION krs 0000431256 (zamiast byłej spółki około kopalnianej), zmiana udziałów może oznaczać wszystko i nic. Pewno jakby głównym udziałowcem pozostała spółka kopalniana, to po sprzedaży głównych udziałów kasa poszła by wiecie gdzie, ah te operacje prawno-księgowo-finansowe ;-))))

Przede wszystkim buczynka nie jeździ na prędkości typowej dla kolei wyprzęganych tj. ok. 5m/s, prawdopodobnie przez problem z systemem wprzęgania i wyprzęgania krzeseł na stacjach, jeździ z prędkoscią do 3m/s. Ważne, że wreszcie ruszyła, ale przejazd mógłby być krótszy gdyby nie to.
Piotr Narciarz   24-03-2021, 16:22
Kolejna sprawa w tle są ogromne pieniądze z Fudnuszu Odbudowy, z racji tego, że kazdy wie z jakiego środowiska wywodził się obecny inwestor od strony państwa Pisowskiego wszystkie środki potencjalne na rozwój były, są i byłyby wstrzymane- bo z tych środków moga korzystać prywatni przedsiembiorcy z obszaru turystyki- a poblkowani zostali od strony UG, Nadlesnictwa, ekologów i kto wie gdzie jeszcze-model prowadzenia bizensu, relacji z kontrachentami - PRL. Koniec CTE w Korbielowie jest niezbedny do dalszego rozwoju. Chodzby projekt K. Bąka opiewający na kwote ponad 2mln zl na jedna trase DH/Freeride świadczy, ze moze być tylko lepiej... I otacza się ludzmi co w jakieś branży coś zrobili, Grzegorz Dendys itd. Z rzeczy na teraz od wiosny ruszają prace "Krupowek Korbielowskich" na Szczyrboku i powiekszenia miejsc parkingowych o niewielka ilośc.
Strony (167):    1 ... 146 147 148 149 150 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki