jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 14 15 16 17 18 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
swiety1916   03-01-2016, 21:31
Panowie,

pozostaje uzbroić się w cierpliwość, zarówno w kwestii buczynki jak i naturalnych opadów śniegu. Może perspektywa ferii ich zmobilizuje, ponadto z punktu widzenia gospodarzy wynajmujących pokoje/prowadzących pensjonaty to bym spróbował wywrzeć presje na właściciela ON i się z nim spotkać, bo za chwilę zarówno oni jak i sam ON będą bankrutami, zwłaszcza że sąsiednie miejscowości nie próżnują i też planują zmiany już na przyszły rok.

obym się doczekał pozytywnego uruchomienia wyciągu, bo zarówno Korbielów jak Pilsko mają klimat jaki mi akurat pasuje.
pikpok   03-01-2016, 23:28
jeśli będą dobre wyciągi = będzie dobra baza noclegowa, będzie dobra i duża baza noclegowa wyciągi będą zarabiały - to taka synergia, którą jakby dostrzega tylko firma TMR. Mówienie i spotykanie się, rozmowy o wszystkim i niczym po co to komu ? tu trzeba działań !
ski_powder   04-01-2016, 01:22
(03-01-2016, 23:28)admin napisał(a): jeśli będą dobre wyciągi = będzie dobra baza noclegowa, będzie dobra i duża baza noclegowa wyciągi będą zarabiały - to taka synergia, którą jakby dostrzega  tylko firma TMR. Mówienie i spotykanie się, rozmowy o wszystkim i niczym po co to komu ? tu trzeba działań !

Dokładnie. Tyle rozmów ile już było, inwestor obiecywał "złote góry", ośrodek na miarę europejską, 3km gondolę na Halę Miziową, aquapark i tak naprawdę udało się sfinalizować jedną  inwestycje- kolej kamienna-solisko, co tak naprawdę stanowi tylko małą część tych wszystkich obietnic. Zbudował zbiornik do naśnieżania, dokupił 4 używane armatki i nazwał to nowym, bardzo dobrym systemem naśnieżania. Gadanie już było, teraz niech naprawdę coś konkretnego zacznie się dziać.
swiety1916   04-01-2016, 10:39
Scenariuszy może być kilka.

Zgadzam się trzeba działać, aby pokazać że oferowany ON ma bieżącego funkcjonowania oraz potencjał do dalszego rozwoju.
Może to być też polityka na wyczekiwanie tj. nie ma kasy, brak naturalnego śniegu, koszty naśnieżenia buczynki, a jak tylko będzie prawdziwa naturalna zima wtedy bomba marketingowa, że wszystko działa.
Oby nie było tak, że właściciel woli aby ON padł/upadał naturalnie bez żadnych innych inwestycji, a te inwestycje co powstały działały bądź nie działały.

Wybaczcie, że zaproponowałem aktwnośc społeczności lokalnej, ale nie znam szczegółów rozmów TMR, ani licznych wszystkich obietnic właścicieli ON.
ski_powder   04-01-2016, 20:36
(04-01-2016, 10:39)swiety1916 napisał(a): Wybaczcie, że zaproponowałem aktwnośc społeczności lokalnej, ale nie znam szczegółów rozmów TMR, ani licznych wszystkich obietnic właścicieli ON.

Myślę, że nikt nie ma pretensji  Wink Po prostu rozmowy już tutaj kiedyś były i chyba niewiele wniosły. Ogólnie z tego co słyszałem rozmowy z zarządzającymi ON Pilsko do najprostszych nie należą. Sam miałem okazje z niektórymi osobami rozmawiać. Coraz bardziej liczą się dla nich tylko pieniądze, a nie faktycznie stworzenie nowoczesnego, przyjaznego ludziom ośrodka narciarskiego. W Istebnej na Zagroniu, w spółce powiązanej z ON Pilsko pracują bardziej kompetentni ludzie, którzy niestety nie mają nic do powiedzenia w Korbielowie, a szkoda, bo chyba mają lepsze doświadczenie. Na Zagroniu są wprowadzone dodatkowe ulgi dla dzieci do lat 10 i młodzieży do lat 16. Stok parametrami podobny do Soliska jest wyposażony w co prawda mniejszy zbiornik do naśnieżania niż ten obok Jontka, ale jakimś cudem jest przygotowywany przez 14 armatek. Gadanie dyrekcji Pilska, że nie kupią więcej armatek, bo zbiornik za mały to kompletne brednie. Tak samo sytuacja z karnetami. Mnie osobiście bardzo to denerwuje, bo jak już jestem w Korbielowie to kupuje karnet kilkudniowy i lubie jezdzić i na trasach ON Pilsko i na Babie, a teraz nie będzie to możliwe.
kowalski1111   04-01-2016, 21:42
(04-01-2016, 20:36)ski_powder napisał(a):
(04-01-2016, 10:39)swiety1916biel napisał(a): Wybaczcie, że zaproponowałem aktwnośc społeczności lokalnej, ale nie znam szczegółów rozmów TMR, ani licznych wszystkich obietnic właścicieli ON.ow

Myślę, że nikt nie ma pretensji  Wink Po prostu rozmowy już tutaj kiedyś były i chyba niewiele wniosły. Ogólnie z tego co słyszałem rozmowy z zarządzającymi ON Pilsko do najprostszych nie należą. Sam miałem okazje z niektórymi osobami rozmawiać. Coraz bardziej liczą się dla nich tylko pieniądze, a nie faktycznie stworzenie nowoczesnego, przyjaznego ludziom ośrodka narciarskiego. W Istebnej na Zagroniu, w spółce powiązanej z ON Pilsko pracują bardziej kompetentni ludzie, którzy niestety nie mają nic do powiedzenia w Korbielowie, a szkoda, bo chyba mają lepsze doświadczenie. Na Zagroniu są wprowadzone dodatkowe ulgi dla dzieci do lat 10 i młodzieży do lat 16. Stok parametrami podobny do Soliska jest wyposażony w co prawda mniejszy zbiornik do naśnieżania niż ten obok Jontka, ale jakimś cudem jest przygotowywany przez 14 armatek. Gadanie dyrekcji Pilska, że nie kupią więcej armatek, bo zbiornik za mały to kompletne brednie. Tak samo sytuacja z karnetami. Mnie osobiście bardzo to denerwuje, bo jak już jestem w Korbielowie to kupuje karnet kilkudniowy i lubie jezdzić i na trasach ON Pilsko i na Babie, a teraz nie będzie to możliwe.
 rozejście się Baby i ON Pilsko  świadczy raczej o tym że  będzie gorzej niż lepiej już był taki sezon  kilka lat wstecz że nie było wspólnego karnetu w korbielowie i nikomu to na dobre nie wyszło Undecided
Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2016, 21:45 przez kowalski1111.
ski_powder   04-01-2016, 22:08
Decyzja leży po stronie ON Pilsko. Kto uważa, że taka a nie inna sytuacja z karnetami jest utrudnieniem niech napisze do nich maila. Ja takiego już wystosowałem. Akurat w tej sprawie można ich przycisnąć. Może się uda. Zasypmy ich zażaleniami, bo naprawdę dla wielu w sezonie to będzie spory problem Undecided
swiety1916   05-01-2016, 13:31
Na fb Baby napisali, że od 05-01-15 r będą już działać wspólne karnety ON Pilsko oraz BaBy . Na razie nie znalazłem jeszcze szczegółow porozumienia czy obejmuje zarówno jednodniowe jak też kilkudniowe. Teraz jeszcze uruchomienie Buczynki i będzie dobrze na ten sezon.
ski_powder   05-01-2016, 14:21
(05-01-2016, 13:31)swiety1916 napisał(a): Na fb Baby napisali, że od 05-01-15 r będą już działać wspólne karnety ON Pilsko oraz BaBy . Na razie nie znalazłem jeszcze szczegółow porozumienia czy obejmuje zarówno jednodniowe jak też kilkudniowe. Teraz jeszcze uruchomienie Buczynki i będzie dobrze na ten sezon.

Maksymalnie karnety jednodniowe.
pikpok   05-01-2016, 14:56
dokładnie - godzinne, wielogodzinne i 1 dzień. Co do Buczynki to wszystko się wyjaśni jak spadnie naturalny śnieg, moim zdaniem 2,3 tydzień stycznia.
Strony (167):    1 ... 14 15 16 17 18 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki