jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 18 19 20 21 22 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
ski_powder   23-01-2016, 11:47
Dziś od rana Słowacy robią coś przy Buczynce, krzesło jest uruchomione.
Udało mi się porozmawiać z dyrekcją ośrodka Panią Anną Waluś. Potwierdziła informację, że Buczynka nie ruszy w tym sezonie na 100% i jest to ostateczna decyzja zarządu spółki. Najgorsze jest to, że wszelkie zażalenia, często bardzo wulgarne kierowane są właśnie do recepcji i Dyrekcji ośrodka, kiedy od nich to czy kolej ruszy czy nie nie jest zależne w żaden sposób. Większość pracowników pracująca w ON Pilsko jest z nim związana od 30 lat i oni są samo załamani jak my.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2016, 18:32 przez ski_powder.
kowalski1111   24-01-2016, 00:33
(23-01-2016, 11:47)ski_powder napisał(a): Dziś od rana Słowacy robią coś przy Buczynce, krzesło jest uruchomione.
Udało mi się porozmawiać z dyrekcją ośrodka Panią Anną Waluś. Potwierdziła informację, że Buczynka nie ruszy w tym sezonie na 100% i jest to ostateczna decyzja zarządu spółki. Najgorsze jest to, że wszelkie zażalenia, często bardzo wulgarne kierowane są właśnie do recepcji i Dyrekcji ośrodka, kiedy od nich to czy kolej ruszy czy nie nie jest zależne w żaden sposób. Większość pracowników pracująca w ON Pilsko jest z nim związana od 30 lat i oni są samo załamani jak my.

muszę przyznać że emocjonowałem się starem kolejki na Buczynkę w poprzednim sezonie i do grudnia  teraz parzę na to co się dzieje z zażenowaniem Można było zostawić "stary orczyk " i byłoby znacznie lepiej niż od wdóch sezonów  jest krzesło na które można popatrzeć  żart  nadający się do kabaretu Undecided
ski_powder   24-01-2016, 00:36
Teraz to już jest po prostu śmieszne i przykre jednocześnie.
ski_powder   24-01-2016, 14:09
Dostałem dziś informację prosto od Tatralift. W dniach 27-30.01 odbędzie się europejska prezetacja SLO-4 w Korbielowie. Będzie można nawet się przejechać. Wkrótce powinienem otrzymać więcej szczegółów.
marteloni   24-01-2016, 14:26
(23-01-2016, 11:47)ski_powder napisał(a): Dziś od rana Słowacy robią coś przy Buczynce, krzesło jest uruchomione.

To w sumie ciekawe w jakim celu ci Słowacy przyjechali i coś robią z tym wyciągiem, czy po rozmowie z dyrekcją wiesz może coś więcej?
ski_powder   24-01-2016, 14:29
(24-01-2016, 14:26)marteloni napisał(a):

To w sumie ciekawe w jakim celu ci Słowacy przyjechali i coś robią z tym wyciągiem, czy po rozmowie z dyrekcją wiesz może coś więcej?

Post wyżej napisałem. Przygotowują wyciąg do wystawy.
marteloni   24-01-2016, 14:38
(24-01-2016, 14:29)ski_powder napisał(a):
(24-01-2016, 14:26)marteloni napisał(a):

Post wyżej napisałem. Przygotowują wyciąg do wystawy.
Aaa ok, nie zrozumiałem nazwy SLO-4. Jednym słowem bardzo szkoda, że nie będzie wyciągu. Głównie dlatego, że miał być już zrobiony, jedziemy w tym roku do Korbielowa właśnie a tu klapa taka.
jinx   24-01-2016, 14:50
Muszę Wam uchylić rąbka tajemnicy Buczynki, pewnych decyzji itd., cel tego całego cyrku, prezentacji, wnioski  wyciągnijcie sami. 
Teraz to będzie adrenalina.

"

...

01.22.2016 
Specjaliści Producenta dodatkowe badania przeprowadzonego wyciągu krzesełkowego "Mroźna Góra"

Na Kamczatce eksperci przychodzą urządzenia jest zainstalowany fabrycznie na bazie narciarskiej "Mroźna Góra". Prowadzą dodatkowe testy wszystkich systemów wyciągu krzesełkowego. To było zgłoszone w Ministerstwie Sportu i Polityki Młodzieżowej regionie Kamczatki.

"Komisja do zbadania przyczyn wypadku na wyciągu trwa. Na półwyspie przybyli przedstawiciele firmy, która doprowadziła robót budowlanych, jak również organizacji odpowiedzialnych za rozruch i uruchomienie drogi. Obecnie podnieść test jest również wymagane do badania mechanizmów mocujących. Ważne jest, aby sprawdzić wszystko dokładnie, aby zapobiec kolejnym takim incydentom, a droga była całkowicie bezpieczne "- powiedział szef resortu Andriej Iwanow.
"W trakcie badania kolei linowych widocznych odchyleń w pracy stwierdzono, oraz widocznych uszkodzeń elementów złącznych. Dodatkowo, za pomocą testu  zakład produkujący elementy złączne, będą testowane pod siedzeniem zacisku obciążenia, który zsunął się z liny. Teraz czekamy na specjalistów z tej gałęzi, powinny dotrzeć w najbliższych dniach i zrobić badanie wszystkich mechanizmów "- powiedział główny inżynier do montażu i serwisu JSC" Rosinzhenering "Anatolij Pozdeev.
W regionalnego ministerstwa sportu dodał, że zgodnie z europejskimi standardami gwarantuje po uruchomieniu takich wyciągów, muszą przepracować bez usterki 9000 godzin lub 500.000 cykli. Dopiero po tym powinno być pierwszym konserwacji prewencyjnej. Takie gwarancje są przedmiotem prawidłowej instalacji i działania .

Przypomnijmy, wyciąg krzesełkowy na Górze Mroźna Góra został uruchomiony 27 grudnia 2015 r. 14 stycznia 2016 po upadku jednego z krzesła zostały czasowo zawieszone prace - w celu ustalenia przyczyn wypadku. W wyniku wypadku nikt nie został ranny. Obecnie stacja narciarska posiada trzy wyciągi narciarskie.

"

więcej http://forum.kamlife.ru/index.php?s=bf70...320&page=5
Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2016, 14:56 przez jinx.
ski_powder   24-01-2016, 15:08
Do tego nikt by się pewnie nie przyznał gdyby nie takie fora internetowe, a na miejscu inwestora nie dziwię się, że nie ufa wykonawcy. Po takim zdarzeniu to jasne, że nie zapłacił za coś, co jest niesprawdzone i niebezpieczne. Tak się kończy wybieranie najtańszej opcji. Dodatkowe miliony i byśmy jeździli bezpiecznie już nowiutkim Leitnerem.
jinx   24-01-2016, 15:28
mimo wszystko ja wsiadam :-)
Strony (167):    1 ... 18 19 20 21 22 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki