jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 19 20 21 22 23 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
ski_powder   24-01-2016, 16:13
Ja niestety będę w Korbielowie od 31.01, więc jak da radę to proszę o filmik Smile
kowalski1111   24-01-2016, 22:24
Też mam prośbę o wideo i opinie  a może jednak coś się ruszy po "prezentacji" tego wspaniałego i owianego  tajemniczością  urządzenia Cool
jinx   25-01-2016, 11:46
jak będzie można się "przejechać" to zrobię video
ski_powder   25-01-2016, 13:48
Podobno ON Pilsko jest przeciwne prezentacji nowego krzesełka, tym bardziej z udziałem narciarzy. Dziś dostałem informację od Tatralift, że prezentacja zapowiedziana na ten tydzień zostaje odwołana, a o nowej dacie poinformują.
swiety1916   25-01-2016, 15:20
Cyrku ciąg dalszy....
w sumie to ciekawe jak to wszystko od strony kosztowej miało wyglądać tj. ON Pilsko naśnieżył trasę, a Słowacy dla siebie tylko mieli uruchomić wyciąg, chyba ze bez możliwości zjazdu Buczynka. W innym razie powinni zapłacić za przygotowane trasy.
Może obie firmy powinny spróbować rozwiązania w formula partnerstwa Prywatno-Prywatnego Wink

Niech poczekają z testami, to może zdążę się załapać , będę w Korbielowie po 06.02 .
ski_powder   25-01-2016, 15:59
Jeśli Tatralift udostępni krzesło na czas prezentacji dla narciarzy, przejazdy nim będą bezpłatne. W sumie to także dobra reklama dla ON Pilsko, mimo, że Buczynka oficjalnie w tym sezonie nie ruszy.
swiety1916   25-01-2016, 17:07
czy mam zatem rozumieć, że jest możliwa sytuacja, ze Tatralift udostępnia wyciąg na czas prezentacji dla narciarzy, która to prezentacja trwać może nawet tydzień lub dwa ?Smile

coraz bardziej przypomina mi to prowizke w Polsce tj. budujemy konstrukcje na chwile, a faktycznie czas jej użytkowania jest znacznie dłuższy nich przysłowiowa chwila.

ps. nie znam się na reklamie i PR, ale wskazany oficjalny komunikat to raczej słaba reklama dla właścicieli ON.
ski_powder   25-01-2016, 18:10
(25-01-2016, 17:07)swiety1916 napisał(a): czy mam zatem rozumieć, że jest możliwa sytuacja, ze Tatralift udostępnia wyciąg na czas prezentacji dla narciarzy, która to prezentacja trwać może nawet tydzień lub dwa ?Smile  

coraz bardziej przypomina mi to prowizke w Polsce tj. budujemy konstrukcje na chwile, a faktycznie czas jej użytkowania jest znacznie dłuższy nich przysłowiowa chwila.

ps. nie znam się na reklamie i PR, ale wskazany oficjalny komunikat to raczej słaba reklama dla właścicieli ON.

Chodzi bardziej o reklamę wśród ludzi, którzy Pilskiem się dotąd nie interesowali. Patrząc na trasy w Polsce, Buczynka ze względu na swoją długość i szerokość jest naprawdę atrakcyjna, a gdyby prezentacja krzesła była zapowiedzią otwarcia na kolejny sezon na pewno wpłynęłoby to pozytywnie na wizerunek ośrodka.  Wiadomo, oficjalny komunikat odnośnie nieuruchamiania Buczynki w tym sezonie to strzał w kolano dla całego Korbielowa. Co do tej prezentacji to do końca nie wiadomo jak to będzie. Sprawę komplikuje ON Pilsko, które ewidentnie jest skłócone z Tatralift i wcale im nie zależy na współpracy. Chyba od samego początku musiały być jakieś problemy, skoro zaplanowana inwestycja, pod dwóch latach nadal nie jest spłacona. Wypadek na Kamczatce też raczej nie jest powodem, bo wydarzył się zaledwie 2 tyg temu, a wątpliwości co do uruchomienia wyciągu trwają już bardzo długo. Poza tym wypadek prawdopodobnie spowodowany był błędami w montażu, a nie winą konstrukcji. W Korbielowie wyciąg montowała całkowicie inna firma, niż ten w Rosji.
kowalski1111   25-01-2016, 19:10
(25-01-2016, 18:10)ski_powder napisał(a):
(25-01-2016, 17:07)swiety1916 napisał(a): czy mam zatem rozumieć, że jest możliwa sytuacja, ze Tatralift udostępnia wyciąg na czas prezentacji dla narciarzy, która to prezentacja trwać może nawet tydzień lub dwa ?Smile  

Chodzi bardziej o reklamę wśród ludzi, którzy Pilskiem się dotąd nie interesowali. Patrząc na trasy w Polsce, Buczynka ze względu na swoją długość i szerokość jest naprawdę atrakcyjna, a gdyby prezentacja krzesła była zapowiedzią otwarcia na kolejny sezon na pewno wpłynęłoby to pozytywnie na wizerunek ośrodka.  Wiadomo, oficjalny komunikat odnośnie nieuruchamiania Buczynki w tym sezonie to strzał w kolano dla całego Korbielowa. Co do tej prezentacji to do końca nie wiadomo jak to będzie. Sprawę komplikuje ON Pilsko, które ewidentnie jest skłócone z Tatralift i wcale im nie zależy na współpracy. Chyba od samego początku musiały być jakieś problemy, skoro zaplanowana inwestycja, pod dwóch latach nadal nie jest spłacona. Wypadek na Kamczatce też raczej nie jest powodem, bo wydarzył się zaledwie 2 tyg temu, a wątpliwości co do uruchomienia wyciągu trwają już bardzo długo. Poza tym wypadek prawdopodobnie spowodowany był błędami w montażu, a nie winą konstrukcji. W Korbielowie wyciąg montowała całkowicie inna firma, niż ten w Rosji.

mimo to nadal wszystko jawi się jak w kabarecie  nieźle  niezły ŻART
leitner   25-01-2016, 20:17
Po 8.02 może zawitam po 5 latach na cały dzień do Korbielowa. Brak Buczynki mocno zniechęca, ale też ciekawi. Jak to jest możliwe, że właściciele nie są w stanie spłacić kanapy? Kilka lat temu, kiedy decydowali się na budowę, chyba wiedzieli, ile może taka kolejka kosztować. A nawet jeśli sezon dostarczył im strat, to chyba mogli zaciągnąć kredyt na spłatę, co nie?

W Korbielowie przydałby się taki właściciel, jaki ma Białka...

----------------
www.facebook.com/VintageSkiinginPoland - zapraszam Smile
Strony (167):    1 ... 19 20 21 22 23 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki