Do Admin, to że kanapy są wpięte w bliskiej odległości to absolutnie nie dowodzi, że coś nie tak jest z kolejką. Gdyby tak było to dawno by to zmienili aby nie robić złej marki firmie a wiszą tak sobie już bardzo długo. To zapewne kwestia testów. Mam wrażenie, że znowu zaczynają się utyskiwania na producenta wyciągu a chyba nie tu jest problem w Korbielowie. Jedna z dwóch firm, które wymieniłeś, zresztą bardzo ją szanuję, ma co chwile przestoje w Szczyrku (dzisiaj znowu nie działa, zobacz komunikat) a nawet epizod z awarią i ściąganiem ludzi metodą alpinistyczną. Wyłączanie kolejek z ruchu to naprawdę bardzo częsta sytuacja w tym sezonie. Byłem końcem grudnia i różne cuda się tam działy, dwukrotnie przed moim wsiadaniem na Solisku (Szczyrk) sama zamknęła się osłona i musieli zatrzymywać wyciąg bo byśmy nie wsiedli tyko by nas zepchnęło z miejsca wsiadania. Tymczasem w BSA kolejka tego producenta co na Buczynce na okrągło wozi narciarzy. Byłem we wtorek na Pilsku i było tak cudownie, że doszedłem do wniosku, że lepiej niech tak zostanie, pustki na trasach i brak kolejek, wiem że cierpią na tym miejscowe biznesy ale może taka nisza też jest potrzebna. Widoki z samego szczytu (trzeba było trochę podejść) jakich nigdzie w okolicy nie uświadczysz.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2019, 15:39 przez grapa.