Inwestycje na Pilsku od 11.2021
Strony (43):    1 ... 12 13 14 15 16 ... 43   
adminx   13-01-2022, 17:27
Jak kupili w połowie grudnia 2021, to za dużo nie da się nic zrobić z naśnieżaniem.
Nie ma ferii, śniegu mało, turystów nie ma, covid i depresja, tak można opisać ten początek stycznia, ale od nowego tygodnia ma podać śnieg :-)

Wyciąg orczykowy na Buczynce był kiedyś, może i nadal jest "FeroLuxa" https://www.ferosystem.pl/ - tam trzeba pytać.
Letkot   14-01-2022, 00:20
(13-01-2022, 17:27)admin napisał(a): Jak kupili w połowie grudnia 2021, to za dużo nie da się nic zrobić z naśnieżaniem.

Wiadomo, że pierwsze realne oceny to będzie dopiero kolejny sezon jak już uda się coś zrobić na spokojnie przez lato. Po prostu zaniepokoił mnie ten wywiad(kwestia cen i planów), zabrzmiało jakby brali się za to ludzie, którzy nie do końca ogarniają temat.
Piotr Narciarz   14-01-2022, 13:53
Rowniez podzielam opinie Admina, kupili to przelom listopad/grudzien i juz wszyscy od nich oczekują cudów- a jak będa burzyć i budować to zanim coś powstanie to dopiero wówczas będą ogarniać ludzi od markietingu i innych spraw. Na spokojnie trzeba to przejść ten czas, innej drogi nie ma. Sezon przejsciowy i ostatni na starym hotelu i infrastruktur'en Smile Osrodek teraz jest zarzadzany zdalnie tymczasowo, trzeba być cierpliwym. Również lekcja z tego sezonu da im do myślenia, nic w przyrodzie nie ginie.

"Wiadomo, że pierwsze realne oceny to będzie dopiero kolejny sezon jak już uda się coś zrobić na spokojnie przez lato. "

Wydaje mi, ze zima 2023/2024 dopiero bedziemy miec szanse i oceniac jak cos z infrastruktur'en zrobia. Pozwolenia RDOS'iu, projektowanie, wykonanie wyciagu, sprowadzanie podzsespolow takiemu Tatraliftowi zajmie rok, raczej im bo widywać ich czesto ostatnio tutaj. Zgodnie z tym co napisal Pan Sojka, to wydaje mi, że to co beda mogli zrobic na wiosne to zajac sie hotelem, bo pozwolenia na budowe budnykow trawaja krócej niż wyciągów, a że Grupa Zasada mocno siedzi w develperce pewnie szybko to potrwa.

A zanim cokolwiek powstanie z wyciagów to zasadnicze pytanie, jak wspólnota gruntów podejdzie to tematu. Dlatego nic pewne nie jest moim zdaniem jezeli chodzi o wyciągi, a na pewno z budownictem Hotelu rusza z buta.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2022, 18:32 przez Piotr Narciarz.
Vladimir   14-01-2022, 17:17
jeżdze tyle lat tym skansenem do góry i kolejne 2 lata mogę poczekać Smile
adminx   15-01-2022, 17:27
Panie Grzegorzu 52 już niebawem będę miał przyjemność zameldować wykonanie zadania, proszę obserwować.
adminx   17-01-2022, 11:55
Czas ochłonąć co do cen, fakt, że zaszły w cenniku zmiany, uderzyły w 1 dzień.

był sezon 20/21: 4 h od pierwszego był 80 zł + 15zł za parking
teraz sezon 21/22: 4 h 115 zł i parking free
- to jeden z najpopularniejszych skiapssów

był sezon 20/21: 2 dniowy był 103 zł za dzień + parking 15zł
teraz sezon 21/22: 2 dniowy jest 123 free parking
...itd

Dniowy uderzył zgadza się, ale jak mówi sam prezes TMR, ceną trzeba regulować kolejki, w Szczyrku można ładować po brzegi niską ceną mocno ośrodek, bo ma b. dużą przepustowość.

Tak musi być, bo później kupuje się stare ratraki, lepi rury do naśnieżania. Teraz jest już jeden nowy ratrak 600, naśnieżanie od wiosny przy krzesłach ma robić top firma, nie "Kogucik i spółka"

Pod koniec tyg. ma dosypać śniegu i to jest ten ok. 1 miesiąc, w którym trzeba z.....ć i skończyć z narzekaniem.
Później za to co się teraz nazbiera trzeba żyć do lata.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2022, 11:58 przez adminx.
Mac   17-01-2022, 15:15
Można i tak liczyć sezon 20/21 4h karnet dla mnie, żony i dwójki dzieci (prawie dorosłych ale uczących się) 4x 80zł + 15 zł parking = 335 zł.
Obecny sezon karnet 4h 115 zł x 4 =460 zł.
Różnica 125 zł. Tak więc wczoraj spędziłem piękny dzień na Mosornym Grońu 4h doskonałych warunków, 1400 m długości.
2 karnety dla mnie i żony x 79 zł oraz 2 karnety dla dzieci się osób x 63 zł. Koszt 284 zł. Parking pod samym wyciągiem oczywiście bezpłatny.
Korbielów z swoim obecnym stanie nie jest dla mnie alternatywą. Jedna trasa działająca w połowie bo Baby to nawet nie liczę. Reszta stoi bo nie ma warunków.
Cena z sufitu za nic.
Piotr Narciarz   17-01-2022, 16:25
Jeszcze pare dni takich opadów i skoncza sie narzekania. Jedna z najlpeszych gór w Polsce, będzie cała pracować . To nie sa tanie rzeczy i dostepne na małych pagórkach Smile
adminx   17-01-2022, 16:26
U nas:
(od dziś 17.01.22)
1. KL Buczynka 1500 metrów (nie wiem ile ma trasa na Mosornym, ale każdy ośrodek średnio zawyża o 20%)
2. Solisko - 700m
3. Baba - 700m

Suma 2900 metrów trasy - tych prawdziwych. Zgadza się - 460 zł za 4 os. po 115 zł
Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2022, 16:28 przez adminx.
Mac   17-01-2022, 22:26
Wcale nie neguje walorów Pilska, ostatecznie przyjeżdżam tu od 40 lat zarówno zimą jak i latem. W ostaniach latach przynajmniej na 10 do 15 weekendów śnieżnych 2/3 z nich byłem na Pilsku. Jednak jak tu wspomniał Admin to nie są tanie rzeczy ale trzeba się zastanowić, kto głównie wybierał dotychczas Korbielów? Głównie ludzie z Małopolski i Śląska, dla których dojazd do Korbielowa nie był problemem. Turysta z Warszawy tu nie zawita, jemu ta cena nie przeszkadza ale nie dostanie niczego porównywalnego co otrzyma w Białce, Zakopanym czy choćby w Szczyrku. Nie ta baza. Same walory widokowe to za mało. Brak śniegu sztucznego na górze, stare orczyki. Mityczna Buczynka, z której nigdy oprócz czasami zjazdu Pilska "normalnie" nie zjechałem. Mówię "normalnie" bo zawsze to był zjazd po kamieniach to żądanie 150 zł za dzień za coś takiego to jest strzał w stopę właściciela a co za tym idzie lokalnych firm i właścicieli apartamentów. Jakoś na innych górkach potrafili sobie zabezpieczyć śniegu na zapas. Buczynka wytrzymała 4 czy 5 dni chyba w tym, sezonie a i tak ludzie narzekali, że kamienie wyłażą. Nie jestem odosobniony w swoim komentarzu, wystarczy poczytać komentarze na korbielove wszyscy mają tą samą opinie: "cena nieadekwatna do jakości". Stan dzisiejszy to jest tak jakby kupować samochód, który pojedzie max, 50 km/h za 200 000 zł. Na pytanie czemu tak drogo za tak niewiele sprzedawca nasz zapewnia, że nowy model w przyszłym roku pojedzie już 300 km/h. No ale w zamian do obecnego samochodu dostaje za darmo dywaniki (znaczy parking). Klient to nie idiota liczyć potrafi. To niestety widać wszystko po frekwencji, jak była niska cena to parking mimo opłat pękał w szwach, kolejki do wyciągów były ogromne a i tak ludzie przybywali niezrażeni. Obecny sezon raczej nie powtórzy z tym co jest tamtych frekwencji i tylko szkoda tych pasjonatów Pilska, których nie raz spotykałem na wyciągu a którzy tak jak ja bywali tam od lat. Choć to może dobrze dla niedźwiedzi i wilków. Pozdrawiam wszystkich.
Strony (43):    1 ... 12 13 14 15 16 ... 43   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki