Strony (2): 1 2   
Vladimir   05-02-2018, 15:20
Wiem, że jest w stanie tragicznym ale czemu nadal widnieją ogłoszenia?

https://www.eholiday.pl/noclegi-so5880-galeria.html

poza tym parkingowy nam powiedział, że ktoś to kupił ale nic z tym nie robi?
jinx   06-02-2018, 16:39
(05-02-2018, 15:20)Vladimir napisał(a): Wiem, że jest w stanie tragicznym ale czemu nadal widnieją ogłoszenia?

https://www.eholiday.pl/noclegi-so5880-galeria.html

poza tym parkingowy nam powiedział, że ktoś to kupił ale nic z tym nie robi?

Po prostu eholidaj udaje, że ma klientów.

Kubicówkę kupili Państwo Osiccy (Osicki Sport serwis narciarski w Korbielowie) na spółkę z św. Markiem Galińskim (znany kolarz górski, zginął w wypadku samochodowym) https://pl.wikipedia.org/wiki/Marek_Gali...i_(kolarz)
- niestety, i po śmierci Marka Kubicówka stoi i straszy - to rudera nadająca się tylko pod spych, w zamyśle miał być Hotel.
Vladimir   07-02-2018, 00:48
świetne miejsce na biznes ...szkoda tylko, że Korbielów się nie rozwija :/
byłem w weekend ze znajomym i był dość mocno zaciekawiony tym miejscem
Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-02-2018, 00:48 przez Vladimir.
dagaa   01-03-2018, 22:30
nie rozwija, ale cóż.
laurka1   10-03-2018, 18:14
Korbielów - gdyby trochę zainwestować $ to było by zupełnie inaczej. Moi znajomi też nie zaciekawieni tym miejscem Sad
jinx   10-03-2018, 20:36
ogólnie większość docenia tą naszą miejscowość za to, że jest spokojnie, beskidy wysokie, góry, spokój itd..Wiemy i rozumiemy, że większość chce czegoś więcej, ale tam miejscowość nie ma szczęścia do inwestorów, nie wiem, czy za tym nie stoi po prostu miejscowy plan zagospodarowania, nie można nic budować, urząd gminy Jeleśnia do której należy wieś Korbielów nie robi tego co jest ważne, tzn. nie ma w dużej części wodociągów, kanalizacji, nowych dróg, itd...
visiton   14-06-2018, 23:06
Witam. Tak czytam informacje o Korbielowie i aż nie dowierzam. Ja z drugiej strony słyszałem od kilku znajomych, że Kobielów jest miejscem, do którego się jeździ na wakacje. NIe dam sobie głowy uciąć ale na grouponie albo czymś podobnym ciągle wiszą oferty noclegowe na region.

Może władze pójdą po rozum do głowy jak się turystyka zbierze? Nie wiem, nic nikomu nie zarzucam oczywiście ale czasem taie inicjatywy pomagają....są ciężkie owszem ale nie jest to niemożliwe.

Marketing regionu to teoretycznie zadanie włodarzy ale znam przykłady z Dolnego Śląska, że hotelarze więcej zrobili dla regionu niż władze.

Z pasją do podróży. Wędrujemy po polskich hotelach i upamiętniamy je na blogu - zapraszamy dozwiedzenia.pl
jinx   15-06-2018, 07:37
(14-06-2018, 23:06)visiton napisał(a): Witam. Tak czytam informacje o Korbielowie i aż nie dowierzam. Ja z drugiej strony słyszałem od kilku znajomych, że Kobielów jest miejscem, do którego się jeździ na wakacje. NIe dam sobie głowy uciąć ale na grouponie albo czymś podobnym ciągle wiszą oferty noclegowe na region.

Może władze pójdą po rozum do głowy jak się turystyka zbierze? Nie wiem, nic nikomu nie zarzucam oczywiście ale czasem taie inicjatywy pomagają....są ciężkie owszem ale nie jest to niemożliwe.

Marketing regionu to teoretycznie zadanie włodarzy ale znam przykłady z Dolnego Śląska, że hotelarze więcej zrobili dla regionu niż władze.

No na pewno jeździ się na wakacje, w lato przyjeżdżają ludzie, którzy Chodzą po szlakach Pilsko, Babi, Rysianka, Romanka, jeżdżą na wycieczki do sąsiedniej słowacji, niektóre obiekty noclegowe więcej zarabiają w lato. 

Miejscowość jest mało rozwinięta, więc nie przyciąga komercyjnie, podobnie jak małe słowackie miejscowości pod Tatrami. Jak każdy z nas zauważył (podróżując po Polsce i nie tylko) miejscowości w których jest x kawiarni, knajp, sklepów, atrakcji (takich dla ludzi, nie lot balonem, czy jazda quadem za 200/h, czyli np. baseny, kolejka gondolowa/krzesełkowa), rynek, dużo wszystkiego są dosyć zatłoczone, a te małe-ciche nie i tego żaden marketing nie zmieni, pierwsze inwestycje, produkt a później marketing - czyli narzędzie którym się sprzedaje więcej. Ale po co ? ci co przyjeżdżają latem właśnie cenią Korbielów za to, że nie jest drugim Zakopanem, Mielnem.

Poza tym Pana wpis to spam, dodanie linku, płaci się za dosyć realne wpisy + link, we wpisie ma Pan błąd, powiedzmy rzeczowy, porównując hotele z Dolnego Śląska do jednego obiektu, który jest Hotelem w Korbielowie.

Co do lokalnej władzy, nie patrząc kto jest, kto był itd... przez x lat nie zrobili ani jednej drogi (takiej, na której miną się swobodnie 2 samochody), wodociągu, nowych ulic, nie rozbudowali infrastruktury od x lat (jakieś kilkadziesiąt lat temu zrobiono chodnik).....aha jest jedna nowa mała wiata przystanku z pleksy (moim skromnym zdaniem powinna być z drewna, a urząd gminy powinien zachęcać do budowy z drewna, nie nakazami ale reklamą, swoimi dziełami, elementami infrastruktury, np. tablice informacyjne, wiaty przystanków, drogowskazy, miejsca do wypoczynku itd..) Poza tym nonsensowna polityka podatkowa, wysokość podatków jak w 1 strefie w Zakopanem, jak prowadzisz działalność 2 miesiące to podatek lokalny od powierzchni płacisz za 12 miesięcy - żaden polityk tego nie potrafi zmienić, wieszają tylko kiełbasę wyborczą niczym Lis Witalis Jana Brzechwy.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2018, 10:14 przez jinx.
jinx   15-08-2018, 09:05
Co do Kubicówki, to widać, że zaczął się tam remont. Mamy nadzieję, że ten budynek wkrótce nie będzie już Was straszył.
Vladimir   15-08-2018, 17:52
to miło ze po tylu latach coś drgnęło Big Grin
Strony (2): 1 2   

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
© 2002-2024
Administrator forum : OneNet.pl.