jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 98 99 100 101 102 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
frozentom   18-12-2019, 17:01
W samym Korbielowie w pierwszej kolejności Zajazd u Kuby, dalej Zajazd Smerek, Karczma pod Borami i z rzadka zdarza mi się w pizzerii da Marco.

Natomiast i tak jeśli jestem na nartach, to staram się rozłożyć jazdę w taki sposób, żeby na koniec czasu pracy wyciągów być na szczycie Pilska. Wtedy zjazd do Miziowej i tam na żarełko. Można mówić co się chce o schronisku, ale kuchnię tam mają przednią. Zupy czosnkowe i grzybowe miażdżą Smile Po solidnym obżarstwie i grzanym piwku, czołówka na głowę i zjazd po ciemku na parkingi Smile
miejscowy   18-12-2019, 17:25
(18-12-2019, 17:01)frozentom napisał(a):  Można mówić co się chce o schronisku, ale kuchnię tam mają przednią. Zupy czosnkowe i grzybowe miażdżą Smile 
W takim razie koniecznie muszę spróbować tych specjałów.  Big Grin
Piotr Narciarz   18-12-2019, 17:46
Nikt nie poda osoba x dzownila w dniu do osoby y. Come on !?

Majac ciagly kontkat z Tatarlitrem oni informuja nas o sytyacji . Bo zgodnie z umowa jak wpłyną pieniążki na konto 7mln to muszą przyjechać do Korbielowa i zdać wyciąg. Cały czas co roku, a w tym roku jak sraczka BĄK ich informuje, że będzie u notariusza- zgodnie z nasza ostatnia rozmowa z Tatarliftem w poniedziałek, znowu poinformował, że bedzie w piatek albo poniedziałek. Ich ta szopka również denerwuje. Jest tel. na stronie Tatarliftu, smialo dzwon. Jak powież, że jesteś z CTE to się rozłaczą , oni ich nie chcą widzieć na oczy.

Ch_j wie o co w tym chodzi, czy to nie szopka ze strony CTE , że kupuja czas i każdy wie, że czym bliżej sezonu nikt nie odważy sie blokady bo ludzie mają turystów itd. Dlatego prezes stowarzyszenia napisał otwarcie, że nie wierzy w to. Chyba nikt w to nie wierzy, poza tym za Bąkiem są historię, że już doprowadził do upadku do paru spółek itd.

Jeżeli macie pretensje do wszytkich ruchów społecznych to spytajcie Pania Walus - by napisała na FB czy www, tak ruszy KL Buczynka 12 Stycznia 2020. Czego nie zrobią bo za nic nie chcą brać odpowiedzialności. To jest chorę, nie wiem jak jeszcze można mieć prestesnje do ludzi co chcą coś zmienić...

Pikieta Blokada- tak , jeżeli to będzie kolejnym kłmastwem i blefem. Cierpliowść się skończy i koniec Lutego , początek marca pierwsza blokada, telewizje aż do skutku jak wygonimy ich stąd. Okolo 20-30 ludzi co zajmie sie organizacją tego zbiera się początkiem lutego, bo wszystko trzeba zaplanować i zgłosić do odpowiednich organów , zaprosić telewizje (wiekszość chce zrobic TV program ), ogolnie wszystkich zainteresowanych itd. , tez pojawią sie Politycy z wyżej.

Pierdolenie, bo juz inaczej nie powiem , ze turystów nie ma bo jakies ruchy są tego powodem itd. Korbielów jest skansenem, jak wiekszość ludzi zobaczyła ceny karnetów i informacje, ze KL buczynka nie ruszy to nikt nie jest ślepy i głuchy. Parking, można dyskutować czy to dobry ruch czy zły, są różne opinie. CTE oczywiście będzie wine zwalac na wszystkich tylko nie na siebie. Na ostatnim spotkaniu tydzien temu Gruntowicze vs CTE ( schemat co roku ten sam) zaatkowało gmine, ludzi miejscowych itd. ze to ich wina ! to jest dramat. Mają nawet ciągle załatwione pozwolenia na budowe wyciagów aż do miziowej, żenada. Jak można być tak ślepym i tępym , żeby nie widzeć, że to jeden wielki syf. Rozumien Pare Lokalsów co ma grunty albo jest blisko wyciągów z kamiennej co nie chce zmian, ale to ich wola-. Będzie wojna to nic nie zarobią, nikt nie zarobi. Aż do skutku.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2019, 22:37 przez Piotr Narciarz.
miejscowy   18-12-2019, 18:20

(18-12-2019, 18:20)miejscowy napisał(a): Piotr Narciarz

Nie trzeba było być tak wulgarnym ...
Staram się obiektywnie podchodzić do sprawy, dowiedzieć czegoś co jest poparte faktami a nie jedynie bełkotem.
Rozumiem złość ludzi. Natomiast Tatralift ma z wami kontakt z kim, w sumie ok nie mogę tego wymagać. Niestety nie zadzwonie tam, dlatego tutaj chcę otrzymać jakieś info aby móc się ustosunkować.
Również mnie zastanawia o co chodzi z tym całym Bąkiem,ale też o co chodzi z szopką CTe? na czym ona polega? Nie maja kasy, nie ruszą Buczynką prosta sprawa. Nie komentują bo nie mają nic do powiedzenia - więc skąd info ze ruszy do 12.01.2019??? Komu rzekoma Pani Waluś złożyła taką deklarację?
Twierdzicie, że jest inwestor ok trzymam za niego kciuki, tylko tutaj też nie ma żadnych konkretów, jedynie CTE nie chce sprzedać tak piszecie.

NIE MAM PRETENSJI DO LUDZI KTÓRZY CHCĄ COŚ ZMIENIC - cieszy mnie to bardzo, jestem za Smile ale róbcie to z głową i z sensem, w dobie mediów, internetu nic nie jest uważane za prawdziwe dopóki się tego nie udowodni. Smile szkoda tej góry i trzeba walczyc.

Poza tym nie dziw się, że doszukuję się prawdy i czepiam szczegółów... po prostu lubię mieć jasny i rzetelny obraz sprawy...
Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2019, 18:37 przez miejscowy.
frozentom   18-12-2019, 19:35
(18-12-2019, 17:46)Piotr Narciarz napisał(a): Nikt nie poda osoba x dzownila w dniu do osoby y. Come on !?

Majac ciagly kontkat z Tatarlitrem oni informuja nas o sytyacji

Was, czyli kogo? Stowarzyszenie?

Cytat:Ch_j wie o co w tym chodzi, czy to nie szopka ze strony CTE , że kupuja czas i każdy wie

Jeżeli macie pretensje do wszytkich ruchów społecznych to spytajcie Pania Walus - by napisała na FB czy www, tak ruszy KL Buczynka 12 Stycznia 2020
Nikt nie ma pretensji. Po prostu fajnie by było wiedzieć coś bardziej szczegółowo. A teraz to można się pogubić. Z jednej strony piszesz, że nic nie wiadomo a innym razem, że jest już nawet ustalona data startu i powołujesz się na słowa Walus (rozumiem, że to ta prokurent z CTE?).

Cytat:Pikieta Blokada- tak , jeżeli to będzie kolejnym kłmastwem i blefem. Cierpliowść się skończy i koniec Lutego , początek marca pierwsza blokada, telewizje aż do skutku jak wygonimy ich stąd. Okolo 20-30 ludzi co zajmie sie organizacją tego zbiera się początkiem lutego, bo wszystko trzeba zaplanować i zgłosić do odpowiednich organów , zaprosić telewizje (wiekszość chce zrobic TV program ), ogolnie wszystkich zainteresowanych itd. , tez pojawią sie Politycy z wyżej. 

No i spoko, to już jest konkretna informacja dlaczego dopiero przełom lutego - marca. Chociaż IMO szkoda, że ostatnia planowana manifestacja została odwołana.

Cytat:Pierdolenie, bo juz inaczej nie powiem , ze turystów nie ma bo jakies ruchy są tego powodem itd. Korbielów jest skansenem, jak wiekszość ludzi zobaczyła ceny karnetów i informacje, ze KL buczynka nie ruszy to nikt nie jest ślepy i głuchy. Parking, można dyskutować czy to dobry ruch czy zły, są różne opinie.  CTE oczywiście będzie wine zwalac na wszystkich tylko nie na siebie. Na ostatnim spotkaniu tydzien temu Gruntowicze vs CTE ( schemat co roku ten sam) zaatkowało gmine, ludzi miejscowych itd. ze to ich wina ! to jest dramat. Mają nawet ciągle załatwione pozwolenia na budowe wyciagów aż do miziowej, żenada. Jak można być tak ślepym i tępym , żeby nie widzeć, że to jeden wielki syf
Ale do kogo ta mowa, że ślepi i tępi? Chyba nikt nie wątpi, że tam jest syf. Nie obraź się, ale momentami piszesz trochę chaotycznie i czasem ciężko wszystko zrozumieć. Zdaję sobie sprawę, że pewnie te wydarzenia mocno Cię dotyczą i działasz pod wpływem emocji, ale nie irytuj się gdy ludzie chcą się dowiedzieć czegoś więcej i zadają pytania. Tak czy owak - z mojej strony jest pełne poparcie dla jakichkolwiek inicjatyw, które mają na celu doprowadzenie do zmian na Pilsku. Z prostej przyczyny. Ośrodek tak mnie do siebie zniechęcił, że każda zmiana jaka tam zajdzie może być dla mnie w najgorszym wypadku obojętna a w najlepszym - na plus.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2019, 19:36 przez frozentom.
Piotr Narciarz   18-12-2019, 20:27
(18-12-2019, 19:35)frozentom napisał(a):
(18-12-2019, 17:46)Piotr Narciarz napisał(a): Nikt nie poda osoba x dzownila w dniu do osoby y. Come on !?

Majac ciagly kontkat z Tatarlitrem oni informuja nas o sytyacji

Was, czyli kogo? Stowarzyszenie?

Miejscowy Gi Had- Nie wazne to jest teraz, sprzeciw przeciwko dziadostwu i ciemnogrodowi.
Bardzo dobrze ze jestes na tak, bo w czasie protestow kazdy sie przyda i jego energia .  Bedzie wszystko komunikowane- chyba,  ze CTE sie obudzi.
To jest tak chaotyczna i zagmatwana historią, ze tylko blisko mozna polapac poleczenia o co chodzi.

A jezeli za tym wszystkim jakis gruby kot spaslak, bo nie jest tajemnica, ze upadek Korbielowa i jego ciagla degradacja ma miejsce od dluzszego czasu, to moze byc to nie do wygrania. Slaby Korbielow w okolicy to dla SZczyrku miod na uszy, ogromne bloki wodne czystej wody u zrodel Pilska juz dawno ZZ wysylal ekpertyzy i o pozwolenia rozne, to jest wszystko bardziej zagmatwane niz wszystkim sie wydaje.

Na pewno jest to ostania szansa podniesienia Korbielowa z kolan, drugiego zrywu nie bedzie. Ludzi ktorym zalezy dali sobie ostatnia szanse, a reszta jest mało co warta.
miejscowy   18-12-2019, 21:19
Widze, że na próżno mi szukać tutaj konkretów...
Licze że mimo braku odpowiedzi na zadawane pytania, a jedynie te które są wygodne.
W końcu wszyscy się dogadają czy to z nowym (jesli faktycznie taki jest) czy to starym inwestorem..
Szkoda tego Pilska...
jinx   18-12-2019, 21:32
Nie ma żadnego nowego inwestora "Helena SA Sp. z.o.o." to nie skrót od Helana S.A. Spółka Akcyjna producent napojów, tylko lokalne nabranie ludzi.
miejscowy   18-12-2019, 21:34
(18-12-2019, 21:32)jinx napisał(a): Nie ma żadnego nowego inwestora "Helena SA Sp. z.o.o." to nie skrót od Helana S.A. Spółka Akcyjna producent napojów, tylko lokalne nabranie ludzi.
Czyli ten wpis z KRS ze maja kapitał 5.000 to prawda??
pipasss   18-12-2019, 21:44
(18-12-2019, 21:32)jinx napisał(a): Nie ma żadnego nowego inwestora "Helena SA Sp. z.o.o." to nie skrót od Helana S.A. Spółka Akcyjna producent napojów, tylko lokalne nabranie ludzi.
Skąd wiesz? Rozmawiałeś z kimś z grupy Colian?
Strony (167):    1 ... 98 99 100 101 102 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki