jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 113 114 115 116 117 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
Piotr Narciarz   18-02-2020, 15:04
(18-02-2020, 13:42)Deskarz napisał(a): CTE nie zamierza nic sprzedawać, parkingi za rok też zapewne pójdą w dzierżawę, miejmy nadzieję, że tym razem będzie przetarg, aczkolwiek na 3miesiące nie trzeba przetargu. Buczynka ruszy tylko i wyłącznie jeżeli CTE wyrazi taką chęć.

Widze, ze masz informacje z pierwszej ręki Smile  

Buczynka ruszy tylko i wyłącznie jeżeli CTE wyrazi taką chęć. - czyli jeszcze nie ma chęci i czeka na wene ? na dobry humor ?

Jak masz takie bliskie informnacje chętnie posłuchamy o co w tym wszsytkim chodzi z KL Buczynka , czy może uważasz, że jest to tak jak powinno wyglądać ? 
Deskarz   18-02-2020, 15:16
(18-02-2020, 14:55)Feudalizm777 napisał(a): Deskarz jedna uwaga , cały syf się wziol od CTE, zrobił szopkę z KL Buczynka i większością rzeczy jakich się dotknął, nic oprócz pierwszego krzesla im się nie udało , wyciągi , auqparki itd. same opowieści fantazy , więc trochę ochlon Wink

Dokładnie tak jest i zgadzam się z tym w 100%. Własnie chodzi o to, ze biorę to na chłodno, dość już pisania o wyimaginowanych inwestorach, których nikt nigdy nie widział i tak samo dość o obietnicach CTE bez pokrycia.
Piotr Narciarz   18-02-2020, 15:40
(18-02-2020, 15:16)Deskarz napisał(a):
(18-02-2020, 14:55)Feudalizm777 napisał(a): Deskarz jedna uwaga , cały syf się wziol od CTE, zrobił szopkę z KL Buczynka i większością rzeczy jakich się dotknął, nic oprócz pierwszego krzesla im się nie udało , wyciągi , auqparki itd. same opowieści fantazy , więc trochę ochlon Wink

Dokładnie tak jest i zgadzam się z tym w 100%. Własnie chodzi o to, ze biorę to na chłodno, dość już pisania o wyimaginowanych inwestorach, których nikt nigdy nie widział i tak samo dość o obietnicach CTE bez pokrycia.

Mało ambitnie , stwierdzenie, że jest chujowo i patrzeć na otaczającą rzeczywiość biernie.
Ludzie czekali czekali na cuda od CTE i sie nie doczekali, a po drugiej stronie pojawiła sie bajeczka za 200MLN, że 2-3 Króli z uniejnowa chcą wyłożyć na Pilsko, Bąki, srkąki, itd.   

Trzeba działać i szukać rozwiazań , a nie tworzyć konflikty.
Deskarz   18-02-2020, 15:56
(18-02-2020, 15:04)Piotr Narciarz napisał(a):
(18-02-2020, 13:42)Deskarz napisał(a): CTE nie zamierza nic sprzedawać, parkingi za rok też zapewne pójdą w dzierżawę, miejmy nadzieję, że tym razem będzie przetarg, aczkolwiek na 3miesiące nie trzeba przetargu. Buczynka ruszy tylko i wyłącznie jeżeli CTE wyrazi taką chęć.

Widze, ze masz informacje z pierwszej ręki Smile  

Buczynka ruszy tylko i wyłącznie jeżeli CTE wyrazi taką chęć. - czyli jeszcze nie ma chęci i czeka na wene ? na dobry humor ?

Jak masz takie bliskie informnacje chętnie posłuchamy o co w tym wszsytkim chodzi z KL Buczynka , czy może uważasz, że jest to tak jak powinno wyglądać ? 

Jestem logicznie myślący i widzę co się dzieje (albo nie dzieje) nie mam więcej info, niż w internetach można znaleźć.
CTE jak widać nie ma chęci, środków, może i nawet planów do uruchomienia KL- w końcu uruchamia to krzesło od 5lat! I to oczywiste, że to nie powinno tak wyglądać, ale rzeczywistość jest inna i nic z tym nie zrobisz, tak jak pisałem wcześniej wszystko w rekach CTE, a Ci mają na to wywalone.

(18-02-2020, 15:40)Piotr Narciarz napisał(a):
(18-02-2020, 15:16)Deskarz napisał(a):

Mało ambitnie , stwierdzenie, że jest chujowo i patrzeć na otaczającą rzeczywiość biernie.
Ludzie czekali czekali na cuda od CTE i sie nie doczekali, a po drugiej stronie pojawiła sie bajeczka za 200MLN, że 2-3 Króli z uniejnowa chcą wyłożyć na Pilsko, Bąki, srkąki, itd.   

Trzeba działać i szukać rozwiazań , a nie tworzyć konflikty.

Więc co chcesz robić? Jak jesteś właścicielem gruntów to możesz dużo zdziałać, ale jak nie... to możesz pisać na forum i pozorować działania.
I znów jakieś 200mln- skąd ta informacja? gdzie to wyczytałeś? Możesz podesłać linka? kto czekał na takie cuda???
Dokładnie, trzeba szukać rozwiązań, ale nikt z Was nie zmusi CTE do sprzedaży, bo to ich własność i zrobią z nią co chcą. To nie są rozwiązania, tylko czcze marzenia.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2020, 16:02 przez Deskarz.
Piotr Narciarz   18-02-2020, 16:49
Deskarz skroro bazujesz na wiedzy z internetu i logicznym mysleniu Smile plus od razu oceniarz , że nic nie mozna to daj sobie siana z takimim podjesciem...
Deskarz   18-02-2020, 17:06
(18-02-2020, 16:49)Piotr Narciarz napisał(a): Deskarz skroro bazujesz na wiedzy z internetu i logicznym mysleniu Smile plus od razu oceniarz , że nic nie mozna to daj sobie siana z takimim podjesciem...

Piotr Narciarz, prosiłem Cie kilka razy żebyś podał źródła, dla tematów które tutaj wypisujesz:

Gdzie jest info o tym, że UG wynajęło parking dla "nowego inwestora"?
Gdzie info nt. tego, że "nowy inwestor" chce zainwestować 200mln?
Co idzie za powyższym, od kogo oczekujesz jakichkolwiek wyjaśnień do wiosny?

To wszystko, to jakaś alternatywna rzeczywistość.

Absolutnie, nie oceniłem, ze nic nie można, oceniam aktualną sytuację, i widzę, że w temacie CTE nic sie nie zmieni- nie będzie uruchomienia KL przez wyimaginowanego inwestora, nie będzie sprzedaży ośrodka, nie będzie krzesła na Miziową o którym tez pisałeś, ze są pozwolenia. To są fakty, a ciągłe gadanie o nieistniejącym inwestorze jest nudne.
Co można zrobić? Wg. mnie, bez poparcia właścicieli gruntów i mieszkańców Korbielowa- niewiele.
PS. podaj pls źródła informacji jak powyżej, to może wnieść coś nowego do tematu, jak na razie to zlepek plotek i nic więcej.
Piotr Narciarz   18-02-2020, 17:43
(18-02-2020, 17:06)Deskarz napisał(a):
(18-02-2020, 16:49)Piotr Narciarz napisał(a): Deskarz skroro bazujesz na wiedzy z internetu i logicznym mysleniu Smile plus od razu oceniarz , że nic nie mozna to daj sobie siana z takimim podjesciem...

Piotr Narciarz, prosiłem Cie kilka razy żebyś podał źródła, dla tematów które tutaj wypisujesz:

Absolutnie, nie oceniłem, ze nic nie można, oceniam aktualną sytuację, i widzę, że w temacie CTE nic sie nie zmieni- nie będzie uruchomienia KL przez wyimaginowanego inwestora, nie będzie sprzedaży ośrodka, nie będzie krzesła na Miziową o którym tez pisałeś, ze są pozwolenia. To są fakty, a ciągłe gadanie o nieistniejącym inwestorze jest nudne.
Co można zrobić? Wg. mnie, bez poparcia właścicieli gruntów i mieszkańców Korbielowa- niewiele.
PS. podaj pls źródła informacji jak powyżej, to może wnieść coś nowego do tematu, jak na razie to zlepek plotek i nic więcej.

Strona w tej sprwaie jest UG - tutaj sie udaj ,  
Strona w tej sprwaie jest UG - tutaj sie udaj ,  rowniez to samo 
Strona w tej sprwaie jest UG , akcja parking sprawiła , że kazdy biznes w okół Pilska poszedl level down.
Oni go tutaj sprowadzili to wymagane sa wyjasnienia, krótka piłka.

Bazujac tylko na internecie bardzo pewny siebie jestes , od razu wysuwasz wnioski, że tego nie bedzie, tamtego. 

Niewiele ?! chlopie nawet nie wiesz jak wygladaja ci ludzie i jak im obojetne jest co jest w Korbielowie, jest wazne  by było za m2 było jak co roku czyli dobrze, a czy rozwoj osrodka idzie do gory maja całkowicie wyjebane. To nie jest wikipedia, że sa informacje stad i stamtad i autorzy słow itd.

CTE nie ma zadnych brefininów, komuniktatów, stron. Druga Strona barykady ma tak samo. Linków nie oczekuj, nie wszystko istnieneje w internecie jak pokolenie Gimbazy jest wychowane.

Na wózku nowego inwestora i historiach o 200mln została wprowdzona akcja parking - tutaj masz link, kreske, wyrwe,  które ucieła wszystkim skutecznie sezon, CTE i kazdym kto zarabia na narciarzu.
Deskarz   18-02-2020, 18:22
(18-02-2020, 17:43)Piotr Narciarz napisał(a):
(18-02-2020, 17:06)Deskarz napisał(a):

Strona w tej sprwaie jest UG - tutaj sie udaj ,  
Strona w tej sprwaie jest UG - tutaj sie udaj ,  rowniez to samo 
Strona w tej sprwaie jest UG , akcja parking sprawiła , że kazdy biznes w okół Pilska poszedl level down.
Oni go tutaj sprowadzili to wymagane sa wyjasnienia, krótka piłka.

Bazujac tylko na internecie bardzo pewny siebie jestes , od razu wysuwasz wnioski, że tego nie bedzie, tamtego. 

Niewiele ?! chlopie nawet nie wiesz jak wygladaja ci ludzie i jak im obojetne jest co jest w Korbielowie, jest wazne  by było za m2 było jak co roku czyli dobrze, a czy rozwoj osrodka idzie do gory maja całkowicie wyjebane. To nie jest wikipedia, że sa informacje stad i stamtad i autorzy słow itd.

CTE nie ma zadnych brefininów, komuniktatów, stron. Druga Strona barykady ma tak samo. Linków nie oczekuj, nie wszystko istnieneje w internecie jak pokolenie Gimbazy jest wychowane.

Na wózku nowego inwestora i historiach o 200mln została wprowdzona akcja parking - tutaj masz link, kreske, wyrwe,  które ucieła wszystkim skutecznie sezon, CTE i kazdym kto zarabia na narciarzu.

No właśnie w tym problem, że na stronach UG absolutnie nie ma nic o tym czym piszesz, sprawdziłeś to? Jeżeli tak dlaczego nie podasz linka? Ja odpowiem- nie ma nic takiego na stronach UG. UG nigdzie nie podało informacji, ze dzierżawi parking inwestorowi który zamierza wyłożyć 200mln, mało tego nie ma nawet info, ze chcieliby wyłożyć choćby 1zł Smile
Moje wnioski nie wynikają z "buszowaniu po internecie" tylko z obserwacji od kilku lat jaką strategie ma CTE, jezeli Ty liczysz, że coś sie odmieni to gratuluję, aczkolwiek niczego bardziej sobie nie życzę niż tego, żeby to cholerne krzesło ruszyło.
Widzisz, sam się ze mną zgadzasz, że mieszkańcy i właściciele gruntów mają w czterech literach przyszłość Pilska i samego Korbielowa, a bez nich, niestety, nic nie wskórasz.
Pierwsze piszesz, że informacje można zdobyć na stronie UG, pod koniec wywodu piszesz, ze ani CTE ani druga strona (w domyśle UG) nie informuje o niczym... brak spójności w tym wszystkim.
I kolejny raz pytam, jaka akcja parking? UG wydzierżawiło na trzy miesiące parking, jaka w tym akcja? Skąd info że dzierżawca ma zainwestować 200mln w ośrodek? To jakaś alternatywna rzeczywistość, wiem powtarzam się Smile ale cóż, nie odpowiadasz na pytania.
Piotr Narciarz   18-02-2020, 19:05
Mózgu, Stroną, nie interentową - tylko podmiotem odpowiedzielnym. Masz pytania to masz telefon, to zadzwoń do urzedu gminy. Albo osobiscie udaj sie na widzenie i rozmowe. Nie odpowiadam, bo nie jestem strona w tej sprawie. Osoby odpowiedzalne sa na ul. Plebanskiej, albo na z drugiej strony bakrykady ul. Sitki. Tam zadawaj sobie "wybuszowane pytania" , a dzieki takim portalą jak ten i wiedza zdobytą przez wiele osób tylko takie infomracje można zdobyć wieć nie mądrakuj tyle i chwal sobie co jest , bez nas nic byś nie wiedział tylko swoje mądrości miał i rzadał odpowiedzi na pytania. My też nie znamy na wszystkie nas nurtujace i żadamy wyjasnień.
Deskarz   19-02-2020, 18:10
(18-02-2020, 19:05)Piotr Narciarz napisał(a): Mózgu, Stroną, nie interentową - tylko podmiotem odpowiedzielnym. Masz pytania to masz telefon, to zadzwoń do urzedu gminy. Albo osobiscie udaj sie na widzenie i rozmowe. Nie odpowiadam, bo nie jestem strona w tej sprawie. Osoby odpowiedzalne sa na ul. Plebanskiej, albo na z drugiej strony bakrykady ul. Sitki. Tam zadawaj sobie "wybuszowane pytania" , a dzieki takim portalą jak ten i wiedza zdobytą przez wiele osób tylko takie infomracje można zdobyć wieć nie mądrakuj tyle i chwal sobie co jest , bez nas nic byś nie wiedział tylko swoje mądrości miał i rzadał odpowiedzi na pytania. My też nie znamy na wszystkie nas nurtujace i żadamy wyjasnień.

Tak właśnie myślałem, że bazujesz na lokalnych plotkach.
Podsumowując:
Parkingi wydzierżawiła firma która nie ma w planie zainwestować 200mln w ośrodek narciarski Pilsko.
Dzierżawa skończy się 15.03.2020. i zapomnimy o tym do kolejnego sezonu.
Nie ma żadnych doniesień (sprawdzonych) o tym iż KL Buczynka zostanie uruchomiona w najbliższych sezonach.
UG nie ma żadnego inwestora.
Wszystko pozostaje po staremu, czyli lipa.
PS.
Nie wiem gdzie się doszukałeś w moich postach pochwał aktualnego stanu, ale gratuluję Smile
Strony (167):    1 ... 113 114 115 116 117 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki