(19-02-2020, 18:10)Deskarz napisał(a):(18-02-2020, 19:05)Piotr Narciarz napisał(a): Mózgu, Stroną, nie interentową - tylko podmiotem odpowiedzielnym. Masz pytania to masz telefon, to zadzwoń do urzedu gminy. Albo osobiscie udaj sie na widzenie i rozmowe. Nie odpowiadam, bo nie jestem strona w tej sprawie. Osoby odpowiedzalne sa na ul. Plebanskiej, albo na z drugiej strony bakrykady ul. Sitki. Tam zadawaj sobie "wybuszowane pytania" , a dzieki takim portalą jak ten i wiedza zdobytą przez wiele osób tylko takie infomracje można zdobyć wieć nie mądrakuj tyle i chwal sobie co jest , bez nas nic byś nie wiedział tylko swoje mądrości miał i rzadał odpowiedzi na pytania. My też nie znamy na wszystkie nas nurtujace i żadamy wyjasnień.
Tak właśnie myślałem, że bazujesz na lokalnych plotkach.
Podsumowując:
Parkingi wydzierżawiła firma która nie ma w planie zainwestować 200mln w ośrodek narciarski Pilsko.
Dzierżawa skończy się 15.03.2020. i zapomnimy o tym do kolejnego sezonu.
Nie ma żadnych doniesień (sprawdzonych) o tym iż KL Buczynka zostanie uruchomiona w najbliższych sezonach.
UG nie ma żadnego inwestora.
Wszystko pozostaje po staremu, czyli lipa.
PS.
Nie wiem gdzie się doszukałeś w moich postach pochwał aktualnego stanu, ale gratuluję
Pisząc o "sprowadzających wybawicieli" zapewne masz na myśli UG- tutaj też nie sądzę, że ktoś się przed kimkolwiek będzie tłumaczyć, władza nikomu się nie tłumaczy.(20-02-2020, 10:43)Deskarz napisał(a): Tak, jeżdżę na Pilsku od kilkudziesięciu lat.
Nie, nie zarabiam na Pilsku w żaden sposób, ale z tego co widzę, na tej pięknej górze zarabia tylko garstka ludzi, a możliwości są dużo większe.
Tak, jestem ofiara dezinformacji, dlatego od kilku postów próbuję z tym walczyć.
Nie, nie ciśnij mnie, bo to nic nie wprowadza w wątek.
Wracając do tematu, jeżeli serio wierzysz, ze uzyskasz jakiekolwiek wytłumaczenia od firm Hellena czy Fresh Berry to powodzenia, już możesz zaczynać gwiezdne wojnyPisząc o "sprowadzających wybawicieli" zapewne masz na myśli UG- tutaj też nie sądzę, że ktoś się przed kimkolwiek będzie tłumaczyć, władza nikomu się nie tłumaczy.
Tak więc drogi kolego, szkoda czasu na czekanie, bo NIC się nie wydarzy.
(20-02-2020, 11:07)Piotr Narciarz napisał(a):Pisząc o "gwiezdnych wojnach" masz na myśli konkretne działania z konkretnymi ludźmi? Mieliście jakieś spotkanie z lokalsami albo cos podobnego? Wydaje mi sie ze tutaj w grę wchodzi całkowita blokada przyszłego sezonu albo lepiej nic nie robić. Współczuję wszystkim, którzy utrzymują sie z tej góry(20-02-2020, 10:43)Deskarz napisał(a): Tak, jeżdżę na Pilsku od kilkudziesięciu lat.
Nie, nie zarabiam na Pilsku w żaden sposób, ale z tego co widzę, na tej pięknej górze zarabia tylko garstka ludzi, a możliwości są dużo większe.
Tak, jestem ofiara dezinformacji, dlatego od kilku postów próbuję z tym walczyć.
Wracając do tematu, jeżeli serio wierzysz, ze uzyskasz jakiekolwiek wytłumaczenia od firm Hellena czy Fresh Berry to powodzenia, już możesz zaczynać gwiezdne wojnyPisząc o "sprowadzających wybawicieli" zapewne masz na myśli UG- tutaj też nie sądzę, że ktoś się przed kimkolwiek będzie tłumaczyć, władza nikomu się nie tłumaczy.
Drogi Deskarzu ! Moralnym obiwazkiem i nie tylko, na wiosne musimy poznac fakty w tej sprawie, by nigdy taka akcja się nie powtórzyła i się takim działaniom wspólnie przeciwstawiac , bo na skłoconym i podzielonym społeczenstwie łatwiej się rządzi, odwieczna zasada.
Miłego Dnia !
(20-02-2020, 14:14)stviki napisał(a):(20-02-2020, 11:07)Piotr Narciarz napisał(a):Pisząc o "gwiezdnych wojnach" masz na myśli konkretne działania z konkretnymi ludźmi? Mieliście jakieś spotkanie z lokalsami albo cos podobnego? Wydaje mi sie ze tutaj w grę wchodzi całkowita blokada przyszłego sezonu albo lepiej nic nie robić. Współczuję wszystkim, którzy utrzymują sie z tej góry(20-02-2020, 10:43)Deskarz napisał(a): Tak, jeżdżę na Pilsku od kilkudziesięciu lat.
Drogi Deskarzu ! Moralnym obiwazkiem i nie tylko, na wiosne musimy poznac fakty w tej sprawie, by nigdy taka akcja się nie powtórzyła i się takim działaniom wspólnie przeciwstawiac , bo na skłoconym i podzielonym społeczenstwie łatwiej się rządzi, odwieczna zasada.
Miłego Dnia !
(20-02-2020, 18:01)wojciech.dudziak napisał(a): Święte słowa, wszędzie tylko się mówi "krótkie zimy, ciepłe, ocieplenie klimatu coraz większe", trzeba naprawić to co jest. Np. Aquapark w ogólne nie zmienia niczego (w Chochołowie nie powstało Eldorado, czy specjalny rozwój), żaden inwestor nie wybuduje tego typu inwestycji na zadupiu, bo poza krótkim sezonem też mus być ruch, wszyscy skupiają się wokół większych aglomeracji, tu przykład https://parkofpoland.com. Na terenach gminy w Korbielowie nie ma po prostu miejsca na coś większego, ale jest miejsce na coś realnego typu Park Glinka. Coś co na już by przyciągnęło trochę ludzi do Korbielowa to czynna Buczynka i single tracki na dół do Jontka, zbiornik wodny typu Szymoszkowa, nowe szlaki piesze na Pilsko. Ogarnąć te zapuszczone koryta rzek przy Smerku, Harnasiu, Jontku, znaki informacyjne przy głównej ulicy no. jak dojechać do istniejących szlaków, wypożyczalnia elektryków -realnie.
a nie kladzie kłody...