jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 149 150 151 152 153 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
adminx   28-04-2021, 17:30
(28-04-2021, 13:11)Piotr Narciarz napisał(a): Co do Majówki to chyba postawili tylko na KL Szczawiny jako opcja do dostania sie na góre, patrząc jaki był kłopot skompletowania załogi do pracy przed zimą nie mają też łatwo... Też druga strona medalu jak tu planować cokolowiek jak lockdowny czy luzowania podawane zawsze za pić 12sta- to planować w naszym kraju uruchomienia to nie ma żadnego sensu... Mijemy nadzieje, że dowiemy sie oficjalnie od nich samych albo na księgach wieczystych jak pojawi się wpis, bo sam FB Jontka pisze w startym stylu i zero informacji, to jest bez zmian Smile Ta sama załoga została na razie i obsluguje ON i FB. Wszyscy jestesmy zmeczeni corocznym czekanie "ruszy Buczynka" ?! nie ruszy ?! itd. to nie dzwiota, ze teraz kazdy ma wkurw na to wszystko, Bąk przed zima i kupnem Buczynki zawarał umowe z CTE i teraz sie ona realizuje, nikt nie wiedział nawet UG i reszta osób w okół jaka miedzy nimi była treść ugody, miedzy CTE a Bakiem. Nie powstała spółka co było w plotkach to już wiemy na pewno po zimie, bo krs i inne można sprawdzić, ale to raczej dobrze- osobiście nie jestem zwolenkiem obecnego jeszcze inwestora i nie kryje się z tym.  W innych miejscach w Polsce też czekali na cud i się nie doczekali :
https://polskatimes.pl/wolbrom-gdzie-jes...2?cookie=1

To już nie chodzi o to, że opowiastki w ON klasy Europejskiej nie pykły, że może brakowało gotówki na inwestecje, są rózne sytacje, bo nawet to co bylo do zarzadzania było prowadzone byle jak, bez marketingu, dbania o podstawowe rzeczy dla klienta, naśnieżnianie, oświetlenie, nawet głupie kible itd. 6-7 Lat Farsy z Byczynka eliminuje ich na wieczność , przynajmiej powinno i ludzię powinni przejrzeć na oczy. Choć tez jestem w stanie zrozumieć lokalsów, że chcieli przezyć zime i bali sie blokad, ale to już lekcja na przyszlość, co było złe, a co dobre - oby nigdy do powtarzania. Teraz tylko by infomracje o zmianie się urzeczywistniły jak najszybciej... Konkurecnja poszła bardzo doprzodu, Korbielów cały czas jest tylko "potencjalem"... Ale można nadrobić, nic straconego jeszcze

Co do tej fabryki samochodów itd...to inspirujcie się Big Grin 
Nawet tmr tak zaczynał, tylko im wyszło.
Każdy chce skonstruować coś co będzie działać "samo" i da wypłatę, transfer lub dywidendę Big Grin 
Nikt nie wyciąga ze swojej prywatnej kieszeni. (jakieś tam już działające podmioty zrzucą się na wpłatę początkową do kredytu itd.)
adminx   09-05-2021, 09:53
Coś tam koparka koło Jontka robiła i to na razie tyle z nowości.

Piotr Narciarz   10-05-2021, 10:23
Był P. Bąk przez weekend w Korbielowie to może coś dowiemy się wiecej...

Na zdjeciu z drona jest kopany drenaż parkingu nad Jontkiem , nowości poprzedniego sezonu , oraz teren dojścia do KL Buczynka - bo tam podczas odwliży było zawsze bajoro błota, mówią, że to wszytko finansuje już P.Bąk.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2021, 12:48 przez Piotr Narciarz.
adminx   10-05-2021, 12:35
teraz per Pan hahah
Piotr Narciarz   10-05-2021, 13:05
(10-05-2021, 12:35)admin napisał(a): teraz per Pan hahah

no ba ! Za poprzedni skrócony sezon , że uratował KL Buczynke i ją wykupił należy sie ogromny szacunek. Sprawił, że grono wyznawców w ciemno wpatrzonych w CTE spadło, które cały czas wierzyło w ich bajki. Nie wiem czy ludzie są świadomi, ale jakby Tatralift nie miał tyle cierpliwości i to np. rozberał Krzesło i wywiózł to bylisbysmy pośmiewiskiem całej Polski... Muł pod dnem, ale raj dla tylko skitoruowców i freeriderów. 

A co dalej, to wszyscy czekamy z niecierpliwoscia
adminx   10-05-2021, 13:13
Com down, osobiście mam w dupie komercjalizacje Pilska, mam skipass na cały TMR, również na nowy ośrodek w Austrii, który parę tygodni kupiliśmy - tak kupiliśmy, to społeczność, finansowanie akcji, górskiej społeczności TMR, bo tego nie da się zmienić, Rdoś i reszta ludzi nie chce zmian.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2021, 13:17 przez adminx.
Piotr Narciarz   10-05-2021, 13:36
To dobrze, brawo TMR.
adminx   10-05-2021, 18:27
aaa ... szkoda tego miejsca, tu jest taka brydzolina.... bajki, że się rzygać chce.
Parking - Korbielowie Krupówki, odwierty aqaparki...tu nawet w week nic nie działa, wszędzie wiedzą że nie jest to cache-przychód, ale marketing jest, tylko nie w tym zadupiu - Ujsoły 2.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2021, 18:44 przez adminx.
Piotr Narciarz   11-05-2021, 10:50
To zobaczymy i przyszłość zweryfikuje wszystkie newsy, przecieki, plany itd. Krupówki Korbielowskie są w Budzecie Gminy na ten rok i jest uchwała na stronie Gminy Jelesnia, żadne bajki. Odwierty też są w planie tym samym, można odnaleść ten dokument- jest duża szansa, ze znajdą sie na to pieniadze bo nie są to małe kwoty. A skoro Bąk wykupił KL Buczynke i cały czas spotyka się z gruntowczami na Miziowej i zawarał umowe z CTE to też nie bajka, Grzegorz Dendys chodzi za pozwoleniami na Budowe Singla Buczynce na lato to też nie są bajki, drugi jego doradca też jest z Korbielowa i ma pojęcie jak coś zrobić dobrze i porządnie. Wystraczy spytać samych zaintestowanych.

Tutaj nie chodzi o rządna komercjalizacje i cuda na kiju, tylko nawet obecne wyciągi , orczyki itd. można prowadzić 100 razy lepiej. To nie jest opinia jednej osoby, ale ZDECYDOWANEJ wiekszości ludzi. Rdosie i inne organaziacje tez mozna wspolpracowac, tylko wszystko trzeba robic pomalu i z pozwoleniami ,a nie jakeis samowlki jak na czarnej 7mce bo ktoś chciał miec wiecej m2 na dzierżawe itd.
http://www.bip.jelesnia.pl/index.php?mod...35&id=5848

Osobista dygresja, cały czas to powtarzałem tutaj, gdzie indziej, że jedyną szansą dla naszego rejonu jest turystyka , folklor, sporty zimowe, wysiłkowe ( brak trak biegowych to patologia, ze dalej nikt tego nie robi, a zapotrzebowanie jest ogromne) - mamy mega potencjał tylko kazdy wojt mial to w dupie, patrzył swojego koryta. Zawsze mówiłem, ze patrzenie, że jest Delphi i bedzie wieczne dawać miejsca pracy jest naiwne i trochę wykrakałem, sporą cześć produkcji przenosi z Jeleśni na Ukraine bo po co zatrudniać Ukrainców i trzymać ich w zakataterowaniu i są teraz masowe zwolenia ponad 300 osób. Najwyżyszy czas by się wszyscy ograneli i postawili na Turystykę i mega rejon , ciagle z potencjałem niewykorzystanym nawet w połowie.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2021, 11:13 przez Piotr Narciarz.
Piotr Narciarz   17-05-2021, 10:09
Vladminir W. wl. karczmy Bory chce ja sprzedac za około 3mln Polskich Pessos Smile Na razie bez ogłoszeń, ale loklani biznesemni już oferty składają- fajnie bo trzeba tam osoby co ma pomysł i dryk do tego. Plus zrobi porządek za Karczmą w stronę zółtego szlaku, bo taki syf trzymać to aż wstyd....

Z informacji z weekendu prostu z pioniu urzędowego i nie tylko, potwierdzone jest na razie, że Bąk z Zasada kupili KL Buczynka- co do CTE nic nie wiadomo jeszcze i na chwilę obecną przyjąc lepiej scenariusz, że CTE ma wszystko, a Bąk z Zasada kl Buczynkę- a później mile się zaskoczyć jak pojawi się taki news, ale na razie cisza. Ale tak czy inaczej już sam fakt, że wyciąg widmo przeszedł do historii to już podnosi level up co ma do zaoferowania Pilsko.
Strony (167):    1 ... 149 150 151 152 153 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki