To zobaczymy i przyszłość zweryfikuje wszystkie newsy, przecieki, plany itd. Krupówki Korbielowskie są w Budzecie Gminy na ten rok i jest uchwała na stronie Gminy Jelesnia, żadne bajki. Odwierty też są w planie tym samym, można odnaleść ten dokument- jest duża szansa, ze znajdą sie na to pieniadze bo nie są to małe kwoty. A skoro Bąk wykupił KL Buczynke i cały czas spotyka się z gruntowczami na Miziowej i zawarał umowe z CTE to też nie bajka, Grzegorz Dendys chodzi za pozwoleniami na Budowe Singla Buczynce na lato to też nie są bajki, drugi jego doradca też jest z Korbielowa i ma pojęcie jak coś zrobić dobrze i porządnie. Wystraczy spytać samych zaintestowanych.
Tutaj nie chodzi o rządna komercjalizacje i cuda na kiju, tylko nawet obecne wyciągi , orczyki itd. można prowadzić 100 razy lepiej. To nie jest opinia jednej osoby, ale ZDECYDOWANEJ wiekszości ludzi. Rdosie i inne organaziacje tez mozna wspolpracowac, tylko wszystko trzeba robic pomalu i z pozwoleniami ,a nie jakeis samowlki jak na czarnej 7mce bo ktoś chciał miec wiecej m2 na dzierżawe itd.
http://www.bip.jelesnia.pl/index.php?mod...35&id=5848
Osobista dygresja, cały czas to powtarzałem tutaj, gdzie indziej, że jedyną szansą dla naszego rejonu jest turystyka , folklor, sporty zimowe, wysiłkowe ( brak trak biegowych to patologia, ze dalej nikt tego nie robi, a zapotrzebowanie jest ogromne) - mamy mega potencjał tylko kazdy wojt mial to w dupie, patrzył swojego koryta. Zawsze mówiłem, ze patrzenie, że jest Delphi i bedzie wieczne dawać miejsca pracy jest naiwne i trochę wykrakałem, sporą cześć produkcji przenosi z Jeleśni na Ukraine bo po co zatrudniać Ukrainców i trzymać ich w zakataterowaniu i są teraz masowe zwolenia ponad 300 osób. Najwyżyszy czas by się wszyscy ograneli i postawili na Turystykę i mega rejon , ciagle z potencjałem niewykorzystanym nawet w połowie.