Ostatnio nawet mnie wkurzył jednym artykułem pisząc, jak wiele udogodnień czeka na nas w tym sezonie w Korbielowie. Super reklama, owszem, w Korbielowie potrzebni są turyści, dla dalszego rozwoju. Zdjęcia tylko z samego Soliska, o Babie krótka wzmianka, bo przecież wiadomo kto opłaca jego wizytę i komu reklamę robi. ON Pilsko zaczął traktować Babę jako potencjalnego wroga, co dla mnie jest totalną głupotą zarządu ośrodka. Rok temu w czasie roztopów przy zjeździe w kierunku soliska z górnej stacji Baby była wielka połać gołej ziemi. Pogadałem z obsługą na Babie i powiedzieli, że najbliższy hydrant do armatki jest za daleko, żeby mogli naśnieżyć to miejsce, spychają tyle śniegu ile mogą ratrakiem. Rok temu początek stycznia był dość trudny jesli chodzi o pogode. Poprosili ekipę z Soliska, żeby w miarę możliwosci naśnieżyli ten kawałek, bo oni nie mają zwyczajnie jak, a takie coś stwarza niebezpieczeństwo. Na solisku zaraz obok tego odcinka jest hydrant. Oczywiście ludzie z ON Pilsko armatki nie postawili, bo jeszcze przez przypadek zbytnio naśnieżą teren sąsiada...