jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 17 18 19 20 21 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
ski_powder   20-01-2016, 14:18
Zawiedli na całej lini. Póki nie pojawi się ktoś nowy, z konkretnym kapitałem nie ma co liczyć na zmiany w Korbielowie.
swiety1916   21-01-2016, 00:27
Czyli jednak porażka...zastanawia mnie jedno dlaczego zatem snieżą i testują oświetlenie z Buczynki (wg relacji na jednym z narciarskich portali).
ski_powder   21-01-2016, 00:46
(21-01-2016, 00:27)swiety1916 napisał(a): Czyli jednak porażka...zastanawia mnie jedno dlaczego zatem snieżą i testują oświetlenie z Buczynki (wg relacji na jednym z narciarskich portali).
Naśnieżają trasę dla ludzi zjeżdżających z Pilska w dół. Włączyli jeden słup oświetleniowy, żeby mieć lepiej oświetlone miejsca naśnieżania. Niestety nic się pod tymi działaniami nie kryje. Buczynka raczej nie ruszy w tym sezonie.
pikpok   21-01-2016, 09:15
choć nie należy traktować tego "bąka" o Buczynce zbyt poważnie, to gra, narciarski poker, teraz ruch Słowaków.
swiety1916   21-01-2016, 11:22
Generalnie mam straszne wątpliwości, czy jechać czy zrezygnować z Korbielowa, bowiem
w planach rodzinnego wyjazdu, jako istotny element doskonalenia jazdy na nartach przez dzieci był wyciąg na Buczynkę, zwłaszcza, że już w zeszłym roku byliśmy na miejscu i wydawał się być gotowy. Jeżeli w tym znowu będą miały jeździć tylko na Babie i Solisku lub tylko na jednym z nich, mogą być rozczarowane. Poza tym nie z uwagi na fakt, ze jeszcze do końca same nie mogą śmigać po stoku, Buczynka wydawała się idealnym rozwiązaniem. Stąd wątpliwości. Natomiast znajomość Pilska, Korbielowa, ludzi jednak zachęca. Wymagać to będzie natomiast dużej logistyki na stokach, np. wjazd Babą na górę i zjazd pod kolej na Szczawiny, i dalej na Pilsko. Przepraszam za prywatne refleksje, ale pewnie część ma podobne. Generalnie każda decyzja jest obarczona w tej chwili ryzykiem.

W kwestii uruchomienia, Słowacy tez mogą „olać” jego uruchomienie, skoro tak długo już czekają na kasę, to pewnie mogą poczekać czekać dalej. Natomiast większe straty zwłaszcza wizerunkowe poniesie Pilsko, które w przyszłym roku będzie miało już zdecydowaną konkurencję w postaci inwestycji w Szczyrku.
swiety1916   22-01-2016, 11:35
Panowie uczestnicy dyskusji, prawdopodobnie jesteście lepiej zorientowani w temacie, dlatego mam prośbę o oszacowanie dochodów jednodniowych w przypadku uruchomienia wyciągu na Buczynkę tj. max. liczba wyjazdów x cena wjazdu. Ciekaw jestem jaki dzienny dochód miałby właściciel i drugie zasadnicze pytanie ile ma do spłaty albo jak szybko by mu się zwróciło spłacenie Słowaków - ale obawiam się że nikt nie zna kwoty należności.
pikpok   22-01-2016, 12:24
(22-01-2016, 11:35)swiety1916 napisał(a): Panowie uczestnicy dyskusji, prawdopodobnie jesteście lepiej zorientowani w temacie, dlatego mam prośbę o oszacowanie dochodów jednodniowych w przypadku uruchomienia wyciągu na Buczynkę tj. max. liczba wyjazdów x cena wjazdu. Ciekaw jestem jaki dzienny dochód miałby właściciel i drugie zasadnicze pytanie ile ma do spłaty albo jak szybko by mu się zwróciło spłacenie Słowaków - ale obawiam się że nikt nie zna kwoty należności.

Mówili 2,5 miliona EUR, leitner  kosztowałby 16,5 milona PLN, a dopelmajer kosztowałby 22,5 milona PLN
Do 5 lat to by się zwróciło, przy przepustowści ok. 2000os./h wjazd średnio po ok. 4zł (karnety wielodniowe itd)
to takie moje dumanie, może ktoś widzi to inaczej ?
Dagers   22-01-2016, 19:14
To jakaś żenada z Pilskiem jestem związany jakieś 20 lat ale to co teraz się dzieje to tragedia. Jechać tam specjalnie żeby pojeździć na dole !!!!!!!!!!!! Porażka, taką górkę to ja mam w Kamieńsku, cały urok to góra Pilska i Buczynka. Obudźcie się bo ja i wielu innych więcej tam nie zawita.
ski_powder   22-01-2016, 22:13
Wiadomo co jest powodem wizyty Słowaków?
pikpok   22-01-2016, 23:13
cholera wie, ale tak jak pisałem bąków lepiej nie wąchać, gra toczy się dalej, może wreszcie karuzela ruszy
Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2016, 23:13 przez pikpok.
Strony (167):    1 ... 17 18 19 20 21 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki