jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 27 28 29 30 31 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
jinx   14-09-2016, 08:20
Problem jest w tym, że mają tam wiele, wiele pytań "Czy Buczynka", po prostu nikt nie wie tego i puszczają im nerwy, choć nie wiem czemu tak się tym spinają, są tylko pracownikami, im też nikt nic nie mówi.
Na pewno będą działać dolne wyciągi, 2 krzesła, Cypisek, Dimbo sąsiednie Groniki + jak spadnie śnieg górne partie Pilska. Myślę, że Buczynka ruszy tylko pod 2 warunkami, jak wykonawca zgodzi się na jakieś tam warunki (szczegółów nie znam i nikt ich nie zna) i będzie na horyzoncie prognoza śnieżnej zimy.

Cytat na dziś "Gotowi pomyśleć, że my tu jesteśmy dla nich" - z filmu Chłopaki nie płaczą
Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-09-2016, 08:20 przez jinx.
swiety1916   20-09-2016, 16:48
Pytanie, czy coś może drgnęło czy nadal cisza w zakresie Buczynki.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy Kolej Baba przewiduje jakąś modernizacje, czy wszystko pozostaje bez zmian.

Pozdrawiam
jinx   20-09-2016, 17:17
Nadal cisza, z tego co słyszałem to Baba najchętniej została by sprzedana, modernizacja ? masz na myśli pomalowanie ? w przypadku starych wyciągów modernizacja znaczy "wymiana na nowe".
swiety1916   20-09-2016, 18:09
(20-09-2016, 17:17)admin napisał(a): Nadal cisza, z tego co słyszałem to Baba najchętniej została by sprzedana, modernizacja ? masz na myśli pomalowanie ? w przypadku starych wyciągów modernizacja znaczy "wymiana na nowe".

myślałem bardziej o modernizacji w sensie technicznym silniki, siedzenia.
Dzięki za informacje. Czas poszukać nowych wyzwań narciarskich w kraju Wink
leitner   21-09-2016, 01:57
Modernizacja może polegać na wymianie krzesełek (z twardych na miękkie ze skórzanym siedzeniem). Babie przydałoby się lepsze naśnieżanie - kiedyś to wystarczało. Teraz kilka armatek na krzyż nie da rady naśnieżyć 1,5 trasy. Oczywiście każda inwestycja jest tam potrzebna, chociaż akurat kolej krzesełkowa nie jest w najgorszym stanie.

----------------
www.facebook.com/VintageSkiinginPoland - zapraszam Smile
jinx   21-09-2016, 08:54
Ty to widzisz jako narciarz, pewno pasjonat, ale właściciele wyciągów tego tak nie widzą. Korbielów to kameralna miejscowość, może nie ma tu nowej infrastruktury narciarskiej i nic się na razie nie zapowiada aby takowa powstała, ale jest spokój, bez tłoku i oczywiście piękne góry, natura, Pilsko... - to jest obraz na dziś.
Takie porównanie: Jak ja np. jadę nad Bałtyk to jadę do cichej spokojnej miejscowości, w której nie ma tego co w Mielnie i jestem bardzo, bardzo szczęśliwy z tego powodu :-)
Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-09-2016, 09:07 przez jinx.
ski_powder   21-09-2016, 10:08
Baba dla obecnych właścicieli to tylko dodatkowy zarobek, więc do póki nie będzie przynosić strat to raczej będzie funkcjonowała tak jak funkcjonuje. Armatki jak armatki, ale baba ma bardzo mało wody do naśnieżania. Nie są nawet w stanie korzystać ze wszystkich armatek na raz przez to.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-09-2016, 10:09 przez ski_powder.
jinx   21-09-2016, 11:09
(21-09-2016, 10:08)ski_powder napisał(a): Baba dla obecnych właścicieli to tylko dodatkowy zarobek, więc do póki nie będzie przynosić strat to raczej będzie funkcjonowała tak jak funkcjonuje. Armatki jak armatki, ale baba ma bardzo mało wody do naśnieżania. Nie są nawet w stanie korzystać ze wszystkich armatek na raz przez to.

Po części tak jest, ale z armatkami dotychczas nie chodziło o wodę, te lato i jesień i poprzednie jest mokre więc wody nie zabraknie, tu chodzi o prąd, o przydział mocy, może już elektrownia coś w tej sprawie zrobiła, niedawno w komunikatach Taurona była przerwa w dostawie prądu w tamtej okolicy, może dodali tam transformator...
ski_powder   21-09-2016, 15:07
Powiedziałem to co kiedyś dowiedziałem się u źródła, gdy spytałem dlaczego na raz nie uruchamiają wszystkich armat, ale co do prądu to też prawda.
jinx   21-09-2016, 15:11
(21-09-2016, 15:07)ski_powder napisał(a): Powiedziałem to co kiedyś dowiedziałem się u źródła, gdy spytałem dlaczego na raz nie uruchamiają wszystkich armat, ale co do prądu to też prawda.

Rozumiem.
Wody jest mało jak jest suche lato i sucha jesień. Te lato i jesień jest dosyć mokre. Bardzo możliwe, że natura w tym roku podaruję wszystkim zainteresowanym duży prezent w postaci śnieżnej zimy.  Wink
Strony (167):    1 ... 27 28 29 30 31 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki