jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 39 40 41 42 43 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
ski_powder   07-01-2017, 11:15
Ogólnie dostęp do krzesła na Buczynkę właściciel ON Pilsko ma. W listopadzie na tym krześle odbywały sie ćwiczenia ratunkowe GOPR i na krześle jeźdzlli ludzie. Dokąd oni zamierzaja czekać? Nie naśnieżają Buczynki i Soliska bo zbiornik im zamarzł. Nie maja w nim systemu napowietrzania, ktory by wprowadzał tafle wody w ciągły ruch i zapobiegał jej zamarzaniu. W zeszłym roku było to samo.
kowalski1111   08-01-2017, 15:06
Z żalem czytam to co piszecie .wydaje się  że to niemożliwe żeby kanapa na buczynę była  bublem który nie działa.Jedna 4 osobowa kanapa na solisku funkcjonuje i  chyb a się nie psuje .więc per analogiam z tą na buczynę powinno być podobnie ,ale nie jest  prawda jest pewnie jak zwykle gdzieś po środku.A Korbielów jako ośrodek narciarski traci  a szkoda bo to fajne miejsce  dla narciarzy.I jeszcze raz napiszę że zarówno baba jak i CTE powinny się dogadać w kwestii wspólnego karnetu . Wiać na kamerze że na babie jeździ mniej narciarzy niż zwykle a to przecież fajna górka
ski_powder   08-01-2017, 15:17
Wyciąg na Soilsko to całkowicie inny producent. Krzesło na Buczynkę to drugie krzesło wyprzęgane postawione przez Tatralift od początku ich działaności. Pierwsze z nich postawili w Rosji i do dzis dzień nie działa poprawnie, mogą na linę wpuszczać polowe dostępnych krzeseł bo inaczej na stacji sie ze sobą zderzają. Co do karnetów. Rozmawiałem z ludźmi z Jontka, rozmawiałem z ludźmi z Baby. Każdy twierdzi ze to wina drugiego. Idą w zaparte, także szansa ze sie dogadają raczej jest marna. Oni nie rozumieją ze poza pieniędzmi istnieje takie coś jak wygoda klienta. Mimo wszsytko tak tanich karnetów nie ma chyba nigdzie w Polsce, trasy przygotowane dobrze wiec trzeba korzystać. Nie mamy zbytnio wpływu na decyzje gestorów. Powinni brać przykład z BSA, gdzie naprawde istnieje takie coś jak rozmowa miedzy kierownictwem ośrodka a klientem. Biorą sobie do serca każda krytykę i uwagi i podejmują odpowiednie kroki.
kowalski1111   08-01-2017, 18:59
(08-01-2017, 15:17)ski_powder napisał(a): Wyciąg na Soilsko to całkowicie inny producent. Krzesło na Buczynkę to drugie krzesło wyprzęgane postawione przez Tatralift od początku ich działaności. Pierwsze z nich postawili w Rosji i do dzis dzień nie działa poprawnie, mogą na linę wpuszczać polowe dostępnych krzeseł bo inaczej na stacji sie ze sobą zderzają. Co do karnetów. Rozmawiałem z ludźmi z Jontka, rozmawiałem z ludźmi z Baby. Każdy twierdzi ze to wina drugiego. Idą w zaparte, także szansa ze sie dogadają raczej jest marna. Oni nie rozumieją ze poza pieniędzmi istnieje takie coś jak wygoda klienta. Mimo wszsytko tak tanich karnetów nie ma chyba nigdzie w Polsce, trasy przygotowane dobrze wiec trzeba korzystać. Nie mamy zbytnio wpływu na decyzje gestorów. Powinni brać przykład z BSA, gdzie naprawde istnieje takie coś jak rozmowa miedzy kierownictwem ośrodka a klientem. Biorą sobie do serca każda krytykę i uwagi i podejmują odpowiednie kroki.

o to mój błąd  myślałem że ta 4  w Solisku też jest słowackim dziełem;-).Ale  mimo wszystko mam nadzieje że ta  nieszczęsna kanapa na buczynkę ruszy.A co do wspólnego karnetu to mam wrażenie że właściciel BABY straci na tym że nie ma  takowego .Jednak to powoduje że  miłośnicy białego sportu powoli odwracają się od ON pilsko
jinx   08-01-2017, 19:08
No nie wydaję mi się, że ktoś się odwraca, w weekend jest masę chętnych, a ceny przyciągają coraz więcej narciarzy na ferie. Jedynie narzekają lokalni i ościenne miasta (trasy powinny mieć 4 km i być po 20zł to ostatnie uwaga klienta) i tak jak pisałem zielone czubki też się mszczą hejtem, wynajdują to co najgorsze i próbują to uwypuklać.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-01-2017, 19:08 przez jinx.
kowalski1111   08-01-2017, 19:42
(08-01-2017, 19:08)admin napisał(a): No nie wydaję mi się, że ktoś się odwraca, w weekend jest masę chętnych, a ceny przyciągają coraz więcej narciarzy na ferie. Jedynie narzekają lokalni i ościenne miasta (trasy powinny mieć 4 km i być po 20zł to ostatnie uwaga klienta) i tak jak pisałem zielone czubki też się mszczą hejtem, wynajdują to co najgorsze i próbują to uwypuklać.

Nie ma mnie  w Korbielowie . obecnie ... ale pewnie będę. Ale patrząc na kamery  to faktycznie "gora" i solisko  "dawnego gat" jest "okupowana"  ale jednak baba    mam znacznie mniejsze  zainteresowanie  niż w latach poprzednich  gdy funkcjonował  tzw "wspólny karnet ". moim zdaniem właściciele powinni sie raczej jednoczyć a nie rozdzielać . Cool
swiety1916   08-01-2017, 20:52
Mnie znaczy nas grupy 10 osób niestety nie będzie w tym roku w Korbielowie, głownie z powodu Buczynki. Jednak potrzebna jest co pewien czas odmiana i sprawdzenie innych ośrodków. Dla nas grupy z dziećmi solisko i baba były już znane, a pilsko dla niektórych z nich jeszcze zbyt wymagające. Buczynka wyeliminowałaby ten problem. Cieszę się gdy czytam ze ruch jest ale miałem wrażanie ze powoli robi się to ośrodek dla tych ktorzy lubią jeździec poza trasami, snowbordzistow i wytrwałych narciarzy,którzy znają ośrodek.
jinx   18-01-2017, 13:58
dzisiaj obserwowałem BSA, czyli wyciąg realizacje tej firmy co na Buczynce w Korbielowie i nie działa to fajnie, zwolnili pracę, czasami stoi. W sumie to nie dziwi mnie decyzja zarządu CTE, że nie puszczają tego. Może na wiosnę znajdzie się śmiałek-firma, która za to zapłaci, za coś co dobrze nie działa.
jinx   18-01-2017, 16:14
A tu nowoczesny ośrodek w Białce - Nowy slogan "Radość ze stania w kolejce"

źródło http://bialkatatrzanska.pl/multimedia/kamerki
ski_powder   18-01-2017, 20:20
Owszem, ta ich konstrukcja nie jest udana, ale powinni dojść do pewnych ustaleń i działań. Podobno mieli słowacy naprawiać coś na przełomie października, ale wcale się nie pojawilo. Kierownictwo ośrodka rozkłada ręce, bo nie mogą nic zrobić. No ale cóż, wychodzi właśnie wybór najtańszej, kompletnie niesprawdzonej opcji. Bardzo dużo zaryzykowali decydując się na Tatralift.
Strony (167):    1 ... 39 40 41 42 43 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki