jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 46 47 48 49 50 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
kowalski1111   09-07-2017, 10:20
widać po wykresie że popularność Pilska spada jestem ciekaw czy macie podobny wykres odnoszący się do pobliskiego Szczyrku .;-)..
Moim zdaniem nie tylko brak nowoczesnej infrastruktury ale też " brak zim " takich jak dawniej szczególnie w okresie feryjnym może dawać efekt spadku zainteresowania Korbielowem
jinx   09-07-2017, 11:07
(09-07-2017, 10:20)kowalski1111 napisał(a): widać po wykresie że  popularność Pilska spada  jestem ciekaw  czy macie podobny wykres odnoszący się do pobliskiego Szczyrku .;-)..
Moim zdaniem nie tylko brak  nowoczesnej infrastruktury ale też " brak zim " takich jak dawniej  szczególnie  w okresie  feryjnym może  dawać  efekt spadku zainteresowania  Korbielowem

Szczyrk

Widać, że się podnosi, a po tej zimie będzie duży progres, ale i tak będzie to jakaś nowość, bo nie są to najbardziej popularne trasy w Polsce (niebieskie Białka, pamiętam obawy któregoś menadżera z Białki "cholera ta trasa jest za płaska" a tu proszę - hit...), ale ambitniejsze. Trasy, trasami, ale to NEW, kolejki, automatyczny sys. naśnieżania przyciągnie każdego (Gopr też musi zwiększyć zwoje moce), na jesieni powiedzą we wszystkich mediach, co tam zrobili i Szczyrk się zakorkuje. To jest smutne, że Pilsko, Korbielów pozostanie takimi bardziej zaludnionymi Bieszczadami. Korbielów nie jest miastem (tym organem, które może wykonać jakiekolwiek inwestycje rozwojowe, zarządza budżetem, tylko kieruje go tylko tam gdzie jest więcej wyborców = w sołectwie Jeleśnia), więc nawet na państwo nie ma co liczyć, UG Jeleśnia nawet dąży do propagowania nazwy Jeleśnia, wszystkie materiały reklamowe mówią, że Pilsko jest w Jeleśni, gminie, nawet "pracownia na rzecz..." tytułuje zniszczenia w Jeleśni itd... pocztę też już mamy tylko w Jeleśni, czyli ogólnie marka Korbielów jest tylko broniona przez nas Korbielow.NET. Może to zły przykład, ale to tak jakby firma ..pepsico -chyba... zamiast Coca-Cola nazwała swoje napoje "Napój o smaku Coli". Mniejsza z tym, Pilsko na razie będzie ostoją ambitniejszych narciarzy, snowboardzistów, ski-turowców, np. ja wcale nad tym tak strasznie nie ubolewam, tylko szkoda, że nie ma starań odpalenia Buczynki (a może właśnie ta cisza to dalsza gra, jakieś tam starania), nie wiem, kończę swój monolog i pozdrawiam.

kowalski1111   09-07-2017, 13:05
(09-07-2017, 11:07)admin napisał(a):
(09-07-2017, 10:20)kowalski1111 napisał(a): widać po wykresie że  popularność Pilska spada  jestem ciekaw  czy macie podobny wykres odnoszący się do pobliskiego Szczyrku .;-)..
Moim zdaniem nie tylko brak  nowoczesnej infrastruktury ale też " brak zim " takich jak dawniej  szczególnie  w okresie  feryjnym może  dawać  efekt spadku zainteresowania  Korbielowem

Szczyrk

Widać, że się podnosi, a po tej zimie będzie duży progres, ale i tak będzie to jakaś nowość, bo nie są to najbardziej popularne trasy w Polsce (niebieskie Białka, pamiętam obawy któregoś menadżera z Białki "cholera ta trasa jest za płaska" a tu proszę - hit...), ale ambitniejsze. Trasy, trasami, ale to NEW, kolejki, automatyczny sys. naśnieżania przyciągnie każdego (Gopr też musi zwiększyć zwoje moce), na jesieni powiedzą we wszystkich mediach, co tam zrobili i Szczyrk się zakorkuje. To jest smutne, że Pilsko, Korbielów pozostanie takimi bardziej zaludnionymi Bieszczadami. Korbielów nie jest miastem (tym organem, które może wykonać jakiekolwiek inwestycje rozwojowe, zarządza budżetem, tylko kieruje go tylko tam gdzie jest więcej wyborców = w sołectwie Jeleśnia), więc nawet na państwo nie ma co liczyć, UG Jeleśnia nawet dąży do propagowania nazwy Jeleśnia, wszystkie materiały reklamowe mówią, że Pilsko jest w Jeleśni, gminie, nawet "pracownia na rzecz..." tytułuje zniszczenia w Jeleśni itd... pocztę też już mamy tylko w Jeleśni, czyli ogólnie marka Korbielów jest tylko broniona przez nas Korbielow.NET. Może to zły przykład, ale to tak jakby firma ..pepsico -chyba... zamiast Coca-Cola nazwała swoje napoje "Napój o smaku Coli". Mniejsza z tym, Pilsko na razie będzie ostoją ambitniejszych narciarzy, snowboardzistów, ski-turowców, np. ja wcale nad tym tak strasznie nie ubolewam, tylko szkoda, że nie ma starań odpalenia Buczynki (a może właśnie ta cisza to dalsza gra, jakieś tam starania), nie wiem, kończę swój monolog i pozdrawiam.

Jakby uruchomili Buczynkę  to z pewnością wielu narciarzy wróci na  masyw Pilska. Cool
Vladimir   09-07-2017, 13:12
Dokładnie, oddadzą Buczynkę wtedy pół dnia można bawić się na górze(freeridowo) a po 16 na dole do zamknięcia Smile

a no i ten notoryczny problem ostatnio z karnetami z "Babą" ... i snowpark był nieczynny w tym roku (wiem wiem zima słaba)
Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-07-2017, 13:13 przez Vladimir.
jinx   09-07-2017, 14:24
a tam zima słaba, zima zawsze będzie słaba, wszędzie czasy dziada mroza już minęły, tylko u nas dalej trwają, nie ma inwestycji = nie ma komercji i kasy, stary wyciąg = słaba frekwencja = mało kasy = nie ma na snowpark = nie ma na nic.
kowalski1111   09-07-2017, 15:31
(09-07-2017, 14:24)admin napisał(a): a tam zima słaba, zima zawsze będzie słaba, wszędzie czasy dziada mroza już minęły, tylko u nas dalej trwają, nie ma inwestycji = nie ma komercji i kasy, stary wyciąg = słaba frekwencja = mało kasy = nie ma na snowpark = nie ma na nic.

zimy jednak słabsze niż przed laty .Innym problemem jest  faktycznie brak wspólnego karnetu z "babą"  Włściciele  on Pilsko i Baby mogłyby  wreszcie  dojść  do porozumienia bo z pewnością obie  instytucje tracą na takim podziale  ale  to Polska właśnie. Undecided
Vladimir   09-07-2017, 16:54
ja tam liczę na jakieś kolejną małą epokę lodowcową Big Grin
kowalski1111   04-08-2017, 16:20
czy są jakieś  ruch  w ON Pilsko ;-), czy raczej wszystko rdzewieje?
jinx   04-08-2017, 19:31
Ruchy są takie: Solisko 4 - serwis, zbiornik pod jontkiem coś tam robili, jakąś budkę na pompę..., line wymieniali na miziowej na nową, ale o kl buczynka nic nie wiadomo
Andro   07-08-2017, 08:53
Z tego co wiem to jeszcze nie jest ukończone. Pozdrawiam
Strony (167):    1 ... 46 47 48 49 50 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki