Panie Igor zostaw te Rakusko, zainwestuj w Polsce jeszcze ! Kolejki w całej Polsce świadczą o dużym popycie, to musi fugować ! Właścicieli gruntów, można łatwo przekonać, najlepiej od strony chciwości, bo przecież w Szczyrku po zainwestowaniu kilkuset milionów, wszystko wzrosło na wartości kilkukrotnie, jest praca dla każdego, szkoły narciarskie mają żniwa, puste pensjonaty się sprzedały za niezłe pieniądze, budują się apartamenty za kilkanaście tys. za metr, handel detaliczny kwitnie, lawina inwestycji itd. itd. (07-01-2019, 09:44)admin napisał(a): Zdjęcie ze szczyrkowskiego facbooka smr, Pan w czerwonych spodniach to prezydent Duda, a Pan w niebieskim kombinezonie to jedyny człowiek, który mógł by realnie odmienić losy PilskaPanie Igor zostaw te Rakusko, zainwestuj w Polsce jeszcze ! Kolejki w całej Polsce świadczą o dużym popycie, to musi fugować ! Właścicieli gruntów, można łatwo przekonać, najlepiej od strony chciwości, bo przecież w Szczyrku po zainwestowaniu kilkuset milionów, wszystko wzrosło na wartości kilkukrotnie, jest praca dla każdego, szkoły narciarskie mają żniwa, puste pensjonaty się sprzedały za niezłe pieniądze, budują się apartamenty za kilkanaście tys. za metr, handel detaliczny kwitnie, lawina inwestycji itd. itd.
(07-01-2019, 09:44)admin napisał(a): Zdjęcie ze szczyrkowskiego facbooka smr, Pan w czerwonych spodniach to prezydent Duda, a Pan w niebieskim kombinezonie to jedyny człowiek, który mógł by realnie odmienić losy PilskaPanie Igor zostaw te Rakusko, zainwestuj w Polsce jeszcze ! Kolejki w całej Polsce świadczą o dużym popycie, to musi fugować ! Właścicieli gruntów, można łatwo przekonać, najlepiej od strony chciwości, bo przecież w Szczyrku po zainwestowaniu kilkuset milionów, wszystko wzrosło na wartości kilkukrotnie, jest praca dla każdego, szkoły narciarskie mają żniwa, puste pensjonaty się sprzedały za niezłe pieniądze, budują się apartamenty za kilkanaście tys. za metr, handel detaliczny kwitnie, lawina inwestycji itd. itd.
Są też duże problemy mieszkańców i nie tylko tj poruszanie się samochodem. W obecnym sezonie widać już nastawienie narciarzy którzy powoli poznają minusy ośrodka których niestety jest coraz więcej (kolejki, brak karnetów czasowych i ściema odnośnie przygotowania tras)
Dzisiaj akurat odwiedziłem COS i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony (po 3h jazdy na fisie nogi miały dosyć), z tym że gdybym pojechał w weekend czy ferie było by na odwrót. Nie są w stanie obrobić ilości przyjeżdżających narciarzy w tych dniach, stąd też unikam tego ośrodka co jest dla mnie przykre bo generalnie płace ja jazdę a nie za stanie w kolejkach.
Pilsko skończy tak samo w przyszłości ale innego wyjścia raczej nie ma
(08-01-2019, 00:06)pawel_bb napisał(a):(07-01-2019, 09:44)admin napisał(a): Zdjęcie ze szczyrkowskiego facbooka smr, Pan w czerwonych spodniach to prezydent Duda, a Pan w niebieskim kombinezonie to jedyny człowiek, który mógł by realnie odmienić losy PilskaPanie Igor zostaw te Rakusko, zainwestuj w Polsce jeszcze ! Kolejki w całej Polsce świadczą o dużym popycie, to musi fugować ! Właścicieli gruntów, można łatwo przekonać, najlepiej od strony chciwości, bo przecież w Szczyrku po zainwestowaniu kilkuset milionów, wszystko wzrosło na wartości kilkukrotnie, jest praca dla każdego, szkoły narciarskie mają żniwa, puste pensjonaty się sprzedały za niezłe pieniądze, budują się apartamenty za kilkanaście tys. za metr, handel detaliczny kwitnie, lawina inwestycji itd. itd.
Są też duże problemy mieszkańców i nie tylko tj poruszanie się samochodem. W obecnym sezonie widać już nastawienie narciarzy którzy powoli poznają minusy ośrodka których niestety jest coraz więcej (kolejki, brak karnetów czasowych i ściema odnośnie przygotowania tras)
Dzisiaj akurat odwiedziłem COS i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony (po 3h jazdy na fisie nogi miały dosyć), z tym że gdybym pojechał w weekend czy ferie było by na odwrót. Nie są w stanie obrobić ilości przyjeżdżających narciarzy w tych dniach, stąd też unikam tego ośrodka co jest dla mnie przykre bo generalnie płace ja jazdę a nie za stanie w kolejkach.
(14-01-2019, 10:10)admin napisał(a): Szkoda, że nikt nie pokusił się, żeby włączyć Buczynkę, darmowy śnieg, inaczej w naśnieżanie trzeba zainwestować kilka milionów zł, spadło kilka milionów zł i nic. Wyciąg za który wykonawca chce 10 milionów, mógłby zrobić obrót ok. 2 milionów zł (bańkę robiła kl Baba w czasach świetności, więc dla Buczynki 2 to chyba dość realna kalkulacja)
(08-01-2019, 09:24)admin napisał(a):(08-01-2019, 00:06)pawel_bb napisał(a):(07-01-2019, 09:44)admin napisał(a): Zdjęcie ze szczyrkowskiego facbooka smr, Pan w czerwonych spodniach to prezydent Duda, a Pan w niebieskim kombinezonie to jedyny człowiek, który mógł by realnie odmienić losy PilskaPanie Igor zostaw te Rakusko, zainwestuj w Polsce jeszcze ! Kolejki w całej Polsce świadczą o dużym popycie, to musi fugować ! Właścicieli gruntów, można łatwo przekonać, najlepiej od strony chciwości, bo przecież w Szczyrku po zainwestowaniu kilkuset milionów, wszystko wzrosło na wartości kilkukrotnie, jest praca dla każdego, szkoły narciarskie mają żniwa, puste pensjonaty się sprzedały za niezłe pieniądze, budują się apartamenty za kilkanaście tys. za metr, handel detaliczny kwitnie, lawina inwestycji itd. itd.
to się tyczy szczyrku, ale też ci mieszkańcy zyskali... wniosek jest taki, że tras tam jest za mało, lub ogólnie jest za mało w Polsce.