jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 77 78 79 80 81 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
jinx   06-01-2019, 08:20
byłem wczoraj, nie miałem czasu tego sprawdzić, rano w sobotę nie miałem ochoty zjeżdżać do strug, bo później wyjazd trwał by długo, a przed 12 musiałem być w jeszcze otartym sklepie kupić węgiel. Ostatnio to na nic nie ma czasu, cały czas odśnieżanie, parkingu, dachu-koniecznie, eh ta zima ;-) Ogólnie to przy takich ślady ratraka są zaraz zasypywane.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2019, 08:29 przez jinx.
stviki   06-01-2019, 10:05
Fakt w sobotę jechałem praktycznie po puchuSmile
jinx   07-01-2019, 09:44
Zdjęcie ze szczyrkowskiego facbooka smr, Pan w czerwonych spodniach to prezydent Duda, a Pan w niebieskim kombinezonie to jedyny człowiek, który mógł by realnie odmienić losy Pilska  Smile Panie Igor zostaw te Rakusko, zainwestuj w Polsce jeszcze ! Kolejki w całej Polsce świadczą o dużym popycie, to musi fugować ! Właścicieli gruntów, można łatwo przekonać, najlepiej od strony chciwości, bo przecież w Szczyrku po zainwestowaniu kilkuset milionów, wszystko wzrosło na wartości kilkukrotnie, jest praca dla każdego, szkoły narciarskie mają żniwa, puste pensjonaty się sprzedały za niezłe pieniądze, budują się apartamenty za kilkanaście tys. za metr, handel detaliczny kwitnie, lawina inwestycji itd. itd.

Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2019, 10:10 przez jinx.
Piotr Narciarz   07-01-2019, 15:28
(07-01-2019, 09:44)admin napisał(a): Zdjęcie ze szczyrkowskiego facbooka smr, Pan w czerwonych spodniach to prezydent Duda, a Pan w niebieskim kombinezonie to jedyny człowiek, który mógł by realnie odmienić losy Pilska  Smile Panie Igor zostaw te Rakusko, zainwestuj w Polsce jeszcze ! Kolejki w całej Polsce świadczą o dużym popycie, to musi fugować ! Właścicieli gruntów, można łatwo przekonać, najlepiej od strony chciwości, bo przecież w Szczyrku po zainwestowaniu kilkuset milionów, wszystko wzrosło na wartości kilkukrotnie, jest praca dla każdego, szkoły narciarskie mają żniwa, puste pensjonaty się sprzedały za niezłe pieniądze, budują się apartamenty za kilkanaście tys. za metr, handel detaliczny kwitnie, lawina inwestycji itd. itd.

Nie ma innej opcji dla Pilska i rozwoju niż Słowacki TMR...

Tutaj mogę coś doradzić, że najlepszym sposobem będzie dać do zrozumienia obecnemu Inwestorwi, że jest to jego ostatni sezon na Pilsku bo prowadzi to jak pijany pijanego po ciemku. Już pal licho z inwestycjami, ale naśnieżanie, oświetlenie, ratrakowanie, reklama na Polsce itd.--- dno. Nie mówiac o myśleniu długo falowym o kolejnych sezonach, bo prowadzący to ludzie - żenada.... Na wiosnę wszyscy co mają na to wpływ, lokalna ludność, wł. gruntów, Wójtowie, Sołtysi, Radni, z sejmiku kogos wziasc , przedsiembiorcy loklani zaprosić TMR do Korbielowa i powiedzieć, że kazdy kto ma wplyw i moze im udzielić wsparcia to zrobią - Tylko by przejeli Pilsko. Obecny wl. na Pilsku jakos go przegonić, postraszyć NIK'iem itd. bo to co zrobił z Pilskiem i te wszystkie Hipoteczne sprawy pod to podchodzą, by je oddał to nie będzie problemu. Albo ze nikt mu nie da gruntow juz i by wypierxxxxx.  Potrzebna solidarność, a czynny z niej mogą być wielkie. TMR na pewno widząć, ze jak wejdzie w Korbielów i będzie miał wsparcie, na pewno beda o tym mysleć inaczej... Grunotwicze powinni pomysleć w sposob jak wyżej opisane, ze jak nie beda tak trzymać cen za dzierżawę to zyskaja w inny sposob. To logiczne, tylko potrzebna wyboraznia... Moża jakaś akcja FB albo inna "TAK dla TMR na Pilsku"
ski_powder   07-01-2019, 18:25
Nikt nie zmusi TMR, żeby kupili Pilsko. Dla obecnego inwestora jest to maszynka do pieniędzy, w którą nie musi ładować pieniędzy. Skoro nikomu jeszcze nie oddali tego za grosze, to znaczy, że opłaca się im to prowadzić w takim stanie jakim jest. To, że nam taki stan nie pasuje to niestety nikogo nie obchodzi...
pawel_bb   08-01-2019, 00:06
(07-01-2019, 09:44)admin napisał(a): Zdjęcie ze szczyrkowskiego facbooka smr, Pan w czerwonych spodniach to prezydent Duda, a Pan w niebieskim kombinezonie to jedyny człowiek, który mógł by realnie odmienić losy Pilska  Smile Panie Igor zostaw te Rakusko, zainwestuj w Polsce jeszcze ! Kolejki w całej Polsce świadczą o dużym popycie, to musi fugować ! Właścicieli gruntów, można łatwo przekonać, najlepiej od strony chciwości, bo przecież w Szczyrku po zainwestowaniu kilkuset milionów, wszystko wzrosło na wartości kilkukrotnie, jest praca dla każdego, szkoły narciarskie mają żniwa, puste pensjonaty się sprzedały za niezłe pieniądze, budują się apartamenty za kilkanaście tys. za metr, handel detaliczny kwitnie, lawina inwestycji itd. itd.

Są też duże problemy mieszkańców i nie tylko tj poruszanie się samochodem. W obecnym sezonie widać już nastawienie narciarzy którzy powoli poznają minusy ośrodka których niestety jest coraz więcej (kolejki, brak karnetów czasowych i ściema odnośnie przygotowania tras)
Dzisiaj akurat odwiedziłem COS i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony (po 3h jazdy na fisie nogi miały dosyć), z tym że gdybym pojechał w weekend czy ferie było by na odwrót. Nie są w stanie obrobić ilości przyjeżdżających narciarzy w tych dniach, stąd też unikam tego ośrodka co jest dla mnie przykre bo generalnie płace ja jazdę a nie za stanie w kolejkach.
Pilsko skończy tak samo w przyszłości ale innego wyjścia raczej nie ma
jinx   08-01-2019, 09:24
(08-01-2019, 00:06)pawel_bb napisał(a):

Są też duże problemy mieszkańców i nie tylko tj poruszanie się samochodem. W obecnym sezonie widać już nastawienie narciarzy którzy powoli poznają minusy ośrodka których niestety jest coraz więcej (kolejki, brak karnetów czasowych i ściema odnośnie przygotowania tras)
Dzisiaj akurat odwiedziłem COS i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony (po 3h jazdy na fisie nogi miały dosyć), z tym że gdybym pojechał w weekend czy ferie było by na odwrót. Nie są w stanie obrobić ilości przyjeżdżających narciarzy w tych dniach, stąd też unikam tego ośrodka co jest dla mnie przykre bo generalnie płace ja jazdę a nie za stanie w kolejkach.

to się tyczy szczyrku, ale też ci mieszkańcy zyskali... wniosek jest taki, że tras tam jest za mało, lub ogólnie jest za mało w Polsce.
jinx   14-01-2019, 10:10
Szkoda, że nikt nie pokusił się, żeby włączyć Buczynkę, darmowy śnieg, inaczej w naśnieżanie trzeba zainwestować kilka milionów zł, spadło kilka milionów zł i nic. Wyciąg za który wykonawca chce 10 milionów, mógłby zrobić obrót ok. 2 milionów zł (bańkę robiła kl Baba w czasach świetności, więc dla Buczynki 2 to chyba dość realna kalkulacja)
stviki   14-01-2019, 15:01
(14-01-2019, 10:10)admin napisał(a): Szkoda, że nikt nie pokusił się, żeby włączyć Buczynkę, darmowy śnieg, inaczej w naśnieżanie trzeba zainwestować kilka milionów zł, spadło kilka milionów zł i nic. Wyciąg za który wykonawca chce 10 milionów, mógłby zrobić obrót ok. 2 milionów zł (bańkę robiła kl Baba w czasach świetności, więc dla Buczynki 2 to chyba dość realna kalkulacja)

Trzeba dodac ze wyratrakowany na dużej szerokościSmile
krislofer7607   15-01-2019, 20:00
(08-01-2019, 09:24)admin napisał(a):
(08-01-2019, 00:06)pawel_bb napisał(a):

to się tyczy szczyrku, ale też ci mieszkańcy zyskali... wniosek jest taki, że tras tam jest za mało, lub ogólnie jest za mało w Polsce.
Strony (167):    1 ... 77 78 79 80 81 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki