Strony (37):    1 ... 33 34 35 36 37   
admin   05-11-2024, 20:47
Wydaje ci się, że ktoś dokonuje wyboru destynacji gdzie jest 10,30 zł taniej ? Ktoś jeździ do Soszowa i ma na przykład gdzieś, że na Pilsku karnet na 2 koleje Solisko i Buczynka kosztuje na 3 godziny 70 zł (sezon 24/25), a na Soszowie 3 godziny 100 zł (cena z zeszłego sezonu https://wislaskiarena.pl/cennik/) - według np. takiego zestawienia.

Zestawień można robić setki. A czemu na wyrwirączce karnet kosztuje 90zł dzień, a na x ośrodku trochę drożej, a czemu burger u Pani Zosi w budce kosztuje 25 i w macu tyle samo itd. itd.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-11-2024, 20:58 przez admin.
gregor_g4   05-11-2024, 21:56
Myślę, że On Pilsko, powinniśmy porównywać do On Szczyrk.
I tak, myślę, że 40 pln różnicy na korzyść Szczyrku przy karnecie dziennym dla 4 osób robi różnicę, tygodniowy też tańszy jest w Szczyrku. Jakość kolei, nasnieżanie i wiele innych też na korzyśc Szczyrku.

Pilsko jest lata świetlne za konkurencją w Polsce i to jest fakt, ale pisanie, ze jest tu najtaniej to manipulacja.
admin   05-11-2024, 22:40
Szczyrk w tym sezonie zrezygnował ze sztywnych cen, podniósł limit wiekowy junior itd...
Nie najtaniej na Pilsku, ale ceny rynkowe, 100% jest pewne, że jakikolwiek inwestor by był, to nie wprowadziłby cen poniżej np. średniej, czy minimalnej.
TMR badał Pilsko nawet kilka miesięcy po dyplomatycznej odpowiedzi, że dziękują. Prawda jest taka, że na Skrzycznem organizacje pro-ekologiczne nie sklasyfikowały tych terenów jako "bardzo cenne przyrodniczo", więc mogli to przeorać. Obecna inwestycja w Brennej, prawie przy ulicy nikomu nie przeszkadza, ale np. inwestycje na Jaworowej są dla nich nie do przyjęcia, a tym bardziej na Pilsku.

W większości miejscowości turystyczny, jakby nie było, to każdy zachwala, a u nas każdy piszę (fake profile ludzi z Korby na fb), że jest źle, ceny wysokie, to też fenomen...

Powiedz mi który podmiot chce tu zainwestować ? (TMR, czy inne firmy powiedziały, że nie, bo się nie da, analizowały itd. ) Powyżej Miziowej 100% nie ma szans, do Miziowej nawet ktoś z kapitałem postawi pierwsze stację meto i wyliczy ilość dni bez wiatru, czy to się opłaca, weźmie pod uwagę możliwość i koszty budowy zbiornika na wodę.

To co piszę wynika z moich obserwacji, a nie chcęci pisania, przekonywania, manipulacji kogoś.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-11-2024, 22:58 przez admin.
gregor_g4   06-11-2024, 14:29
Kwestia inwestycji, rozwoju, to ciężki temat, obecny właściciel niestety nie jest nawet zainteresowany inwestowaniem tutaj.

Co do karnetów, rozumiem Twoje zdanie, ten 3 godzinny karnet to na prawde dobra cena, nie ma się czego czepiać. Szkoda, że nie ma podobnego karnetu na same orczyki (+1 wjazd strugi).

Chodzi mi bardziej, o sam wydźwięk tego w mediach.
Ludzie planujący dłuższe pobyty, bądź nawet wyjazd na 1 dzień ( a także serwisy narciarskie robiące zestawienia i podsumowania)
skupiają się na karnetach całodziennych i wielodniowych by skalkulować koszt pobytu, a tu w porównaniu z innymi ośrodkami, nie wyglądamy korzystnie.
Piotr Narciarz   06-11-2024, 16:44
Przecież sam powiedział, że nie chce mieć tłumów w Korbielowie na wyciągach.
Słowa to jedno, a rzeczywistość również to potwierdza.

Każdy kto ma trochę oleju w głowie wie, że prasa branżowa Skionline, narty pl. onety jak robią rankingi skupiaja się głównie na karnecie jednodniowym albo kilkudniowym, a w nim ON Pilsko nie trzeba mówić jak wypada. Co z tego, że godzinowe są ok i korzystne, że wieczorne są ok, jak fala hejtu zrobi swoje i jak ktoś planuje swój urlop i czyta rankingi z pewnością wybierze inaczej. Rozwiązaniem tej sytuacji jest dopasowanie dziennego do 130-140zł i kończy się najgorsze miejsce w rankingach. Nie jestem w stanie zrozumieć jak ktoś tego nie ogarnia. Choć czym dalej w las i jak sam stwierdził nie chce mieć tu tłumów to wszystko się układa w całość.
Argumenty , które się tutaj pojawiają reprezentuje 90 % ludzi związanych z Korbielowem i zostały przedstawione inwestorowi i nie był zainteresowany ich rozpatrzeniem.

Również mówienie co roku, że doprowadzanie okablowania do oświetlenia słupów na Buczynke to techniczne skomplikowane, to jak wymówka w szkole podstawowej. Co roku ta sama gadka. Czemu nie robią tej karczmy na Solisku ? Drewniane Bale czekaja juz z 2 lata, Czemu nie naprawiaja zbiornika nie mowiac o powiekszaniu ? czemu nie wizeli talerzyka Rozbojnika zanim wział go w dzierzawe go inny podmiot ? teraz KL Baba jest do wizecia w dzierzawe i ma czerwony dywan na to , miałby monopol na Pilsko. Zero pomysłu na lato.

Co pewne jest to apartamentowiec z zapalaczem SPA , apartamenty będą do kupienia. To jest jedynie pewne, wyciągając wnioski ze spotkaniem z Inwestorem. A czy później będą stawiane nowe wyciągi, osobiście w to wątpię po 4 latach ich dokonań. Nikt nie wymaga inwestycji za nie swoje pieniądze, wydawania 100mln zł na nowe kolejki, które mogą sie zwrócic dopiero za 100 lat, ale wystarczy prowadzić to rzetelnie.
chrisstoff   07-11-2024, 10:08
(06-11-2024, 16:44)Piotr Narciarz napisał(a): Przecież sam powiedział, że nie chce mieć tłumów w Korbielowie na wyciągach.

sorki moze przegapiłem - mówił dlaczego nie chce tłumow?
Piotr Narciarz   07-11-2024, 10:29
(07-11-2024, 10:08)chrisstoff napisał(a):
(06-11-2024, 16:44)Piotr Narciarz napisał(a): Przecież sam powiedział, że nie chce mieć tłumów w Korbielowie na wyciągach.

sorki moze przegapiłem - mówił dlaczego nie chce tłumow?

Choćby dla tego, że nie chce widzieć kolejek przed KL Buczynka czekających w błocie. Wiadomo jak tam jest temp. koło zera czy na + , to robi się tam zawsze błoto. 
A na pytanie kiedy planują coś z tym zrobić, to odpowiedz kiedy wybudują nowy apartamentowiec ze SPA, a'la mały Gołębiewski to wówczas zrobią porządek w okół tego terenu by było na tip top.
admin   27-11-2024, 17:58
Tabu parkingu wróciło na scenę.
Załączone pliki
Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-11-2024, 19:30 przez admin.
chrisstoff   28-11-2024, 17:11
Kiedy start ? Smile
admin   28-11-2024, 20:19
Jak będzie śnieg  Big Grin  Prognozy nie są złe.
Strony (37):    1 ... 33 34 35 36 37   

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
© 2002-2024
Administrator forum : OneNet.pl.