Inwestycje na Pilsku od 11.2021
Strony (41):    1 ... 5 6 7 8 9 ... 41   
adminx   13-12-2021, 12:36
Ja najbardziej bałby się efektu "owczego pędu" - jak wszyscy zaczną mówić "hej, wiesz że na Pilsku jest po 150 cały dzień ..." pisać na facebook'u, komunikować się, może być BUŁA.

Tam pisałem o Kopiec VIII, Kopiec rozbójnik będzie działał, przynajmniej tyle.

Nie wiem jak jakiś przedstawiciel firmy może wypowiadać się publicznie o planach nierobienia tras, przecież to piłowanie gałęzi, nawet jak nie mają dużych planów co do Pilska, mogą odstraszyć potencjalnych inwestorów.

Nie konkurować ze Szczyrkiem - co za bzdura.
Włączone wieczorem 3 wyciągi: Buczynka, Solisko i Baba to narciarskie Vegas, w Szczyrku wieczorem gondola i trasa przy niej, a tu Pilsko byłoby super konkurencyjne: 3 koleje krzesełkowe i kilka tras: nr 1, nr 3, Baba Jaga, Baba Naga, kilka punków gastronomicznych, jakby to było za 50 zł to było mega w skali Polski - koszenie szmalu do południa, po południu i wieczorem - ale cena do połunia, po południu, wieczorem - cena będzie relatywnie mała, a te 3 składowe dadzą więcej niż klops 150zł/na dzień, ktoś zapyta no a jak chc jeździć 5 godzin, to robimy tzw. "lejek", dodawanie do porannego, popołudniowego 1 godziny po 29 zł i po problemie.

ale cóż widocznie Pilsko ma być Dzikie.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2021, 12:46 przez adminx.
Piotr Narciarz   13-12-2021, 12:53
mysle, że cennik sie zmieni lada dzien... Nie przyjłał się ewident.
Mac   13-12-2021, 13:59
(13-12-2021, 12:53)Piotr Narciarz napisał(a): mysle, że cennik sie zmieni lada dzien... Nie przyjłał się ewident.

Byłem w sobotę i za każdym razem przejeżdżałem przez bramki bez zatrzymania. Z jednej strony cieszy ale z drugiej 115 zł za 4 godziny to za tyle miałbym cały dzień w Szczyrku za kilka wyciągów i tras. Radość więc umiarkowana. Jak tylko ruszy Mosrony Groń 79 zł za 4 godziny, 109z cały dzień to choć mam dalej to chętnie pojadę.  Pilsko raczej w tym sezonie będzie okazyjnie chyba, że przytną ceny o połowę.
Piotr Narciarz   14-12-2021, 10:43
A co jakby zrobic teraz wspólną akcje przed sezonem gdzie mozna jeszcze wszystko urtatować, internetowa petycje - prośbe o obniżke cen karnetów i otagowac jako adresat (ski&sun świeradów- nie kompleks) ?
Od kuchni wiem, że sa osoby co chca sie tego podjać tylko musi być popracie
Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2021, 10:06 przez Piotr Narciarz.
adminx   14-12-2021, 11:33
- W Świeradowie ceny mają niższe https://skisun.pl/cennik/ - Gondola tam to inwestycja ok. 100 milionów, a u nas Solisko i Buczynka budżetowe konstrukcje.
- nie znam tego rynku, ale u nas jest bardzo konkurencyjny, obok jest Szczyrk, Wisła, Ustroń, Zawoja, Słowacja tu jest gigantyczna konkurencja.
- mają do sprzedania 2 tys. ?, 3. tys. ? karnetów / dziennie, a nie 50 - 100 sztuk. Model "drogo, ale mniej" może stosować sobie hotelik z kilkoma apartamentami. Tym sposobem dobijają Korbielów, tak jak poprzednio X tym parkingiem. Gdzie indziej już dawno od przyjazdu parkingowy zapraszał, wskazuje miejsce, wc lux bezpłatne, wszyscy mili i pierwsze wrażenie bomba, a u nas ?
- bardzo dużo jednodnowych skasują, przy tym wypożyczalnie, naukę jazdy, gastronomię. Ale wielodniowych też w dużym stopniu.
- w Szczyrku jak Słowacy kupili ośrodek, to nawet cen nie podnieśli, bo wtedy jeszcze nic nie zrobili i dla nich to buło naturalne.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2021, 14:00 przez adminx.
Piotr Narciarz   14-12-2021, 14:02
w sumie nie ma co robic antyreklamy na public topic, ogolnie to wyglada zle od ich strony .
Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2021, 10:07 przez Piotr Narciarz.
adminx   14-12-2021, 14:25
no nic, jak mówili: Tu jest żyła wodna. Pilsko - tu diabeł mówi dobranoc. Początek wody a koniec chleba.
I tak dalej cytuję mędrców tych lokalnych i innych

Wieczorne będą miały powodzenie 4 h za 50, można pojeździć. Wielodniowe tragedii nie ma, ale na 1 dzień ? Prosty ruch podzielić te 150 zł na 2, przedpołudniem i popołudniu, marketingowo, możliwość dokupienie 1h do 4h, już inaczej. Też jak twierdzą wymianę krzesełek to mogliby konkretnie napisać gdzie? szkic walnąć, ludzie by od razu inaczej popatrzyli na te ceny.
Piotr Narciarz   14-12-2021, 14:59
a jednak, ekipa zrobila wersje skrocona porowania cen i zaadresowanie pytania do Ski&Fun :

https://www.facebook.com/korbielovve/pho...039274684/

.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2021, 10:07 przez Piotr Narciarz.
adminx   14-12-2021, 15:17
Każdy nawet najmniejszy biznes, musi znać opinie i nimi się kierować.

A. Poprzednimi latami poza weekendami nie było ruchu na Pilsku, tylko w weekendach, więc teraz będzie gorzej, chyba to jest logiczne.
B. Jak nie otworzą Pilska, to będzie klapa 100%, dzierżawcy też powiedzą, że chcą więcej. A każdy wie, że większość przyjeżdża w weekendy dla Pilska, mniej kocha dół.
Piotr Narciarz   14-12-2021, 16:07
Trzymajmy kciuki i modlitwy skadajmy w kto co wierzy, by nawróciły się madre glowy od cenników Smile
Strony (41):    1 ... 5 6 7 8 9 ... 41   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Made with by Curves UI.