jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 100 101 102 103 104 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
pipasss   19-12-2019, 14:11
(19-12-2019, 13:49)Piotr Narciarz napisał(a): Rozumiem ze spółka Hellena to ci sami co mają parking i ponoć jakieś dzierżawy to prawda?
Tak,

Tu proponuję byś się jeszcze raz upewnił, zadzwoń do Gminy i firmy, która ma dzierżawę. Ja dzwoniłem do Gminy kilka dni temu, by dowiedzieć się czy to prawda z opłatami za parking, dlaczego wynajęli i poprosiłem o telefon do tej firmy i to nie jest ani Hellena z Colian, to nie jest też ta Helena SA sp. z o.o. itd. jakas zupełnie inna nazwa, jak znajdę w domu jaka to wpiszę nazwę. Ale wystarczy zadzwonić do Gminy do Pani Grażyny i też mozna tą informację uzyskać.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2019, 14:14 przez pipasss.
jinx   19-12-2019, 14:41
będziemy bulić 20 zeta za parking a kasa pójdzie do kieseni ? no właśnie kogo ? kto za tym stoi ? bryndza na maxa, z deszczu pod rynne
frozentom   19-12-2019, 14:43
Cytat:Samo CTE nie zamierza zapłacić 2.4 MLN EURO słowackiej firmie, która postawiła nową kolejkę KL Buczynkę.

Osoba , ktora juz inwestowała w wyciagi, Zawoja , Zwardon, Pan Bak. Co roku informuje Tatarflit, ze ma umowiene spotkanie u notariusza.  W tym roku ich informowal 3-4 , teraz ma niby zaplacic kase za KL Buczynkę w ten piatek albo poniedzałek.
Piotr narciarz - moment, czy ja dobrze rozumiem kolejność wydarzeń?

1. Od kilku lat rok w rok, sezon w sezon pojawia się ten Bąk i obiecuje wpłacić 2,5 mln eurasów Tatraliftowi, żeby Buczynka mogła ruszyć, a Bąk i CTE mogli współpracować (na sobie znanych zasadach),
2. Co roku pkt 1 okazuje się ściemą,
3. W tym roku akcja powtórzyła się już ze dwa razy,
4. Mieszkańcy zapowiadają pikietę i blokadę ON Pilsko w dniu otwarcia,
5. Pojawia się światełko w tunelu - CTE oznajmia, że pojawił się Bąk i chce zapłacić Tatraliftowi 2,5 mln eurasów, więc Buczynka prawdopodobnie w tym sezonie ruszy.
6. Mieszkańcy po uzyskaniu powyższej informacji odwołują akcję z pkt 4.
7. Akcja z pkt 5 nie doszła do skutku - kasa na konto Tatraliftu nie wpłynęła...
8. ...ale Bąk zapowiada, że wpłynie, tylko nie wiadomo kiedy (piątek, lub poniedziałek Smile)
9. Czekamy w napięciu

Jeżeli tak to z grubsza wygląda i niczego tragicznie nie poprzekręcałem, to to trochę podpada pod Einsteinowską definicję szaleństwa...
wojtek144   19-12-2019, 14:51
Trochę wygląda tak jakby przestrzeni do rozmowy nie było między kimkolwiek. A i informacje zdobywane na pewno kosztem niemałego wysiłku mogą sprawiać, że niektórzy nic nie rozumieją (przynajmniej ja). Mam takie tylko pytanko. CTE jak rozumiem znienawidzony ale póki co jednak nasz "człowiek" (biznes w okolicy ma i ludzi zatrudnia) jeśli będzie rozmawiał to na pewno nie na imprezach typu remiza bo tam to sprawy zawsze pójdą za dalekoSmile W związku z tym czy jest jakiś przedstawiciel strony nazwijmy społecznej. Czy autorytet miejscowy w postaci np. księdza w sprawę jest zaangażowany no i w końcu czy jedyny, który ma realną władzę w okolicy i kasę tj Wójt działa w temacie i ma poparcie w tym temacie w Radzie Gminy.
pipasss   19-12-2019, 15:01
Nie ma się co biczować, czy dręczyć lokalne osoby, które chcą coś zrobić. Prawdopodobieństwo, że ruszy Buczynka jest bardzo, bardzo małe, trudno, trzeba się z tym pogodzić. Jak ruszy to będzie cud i trzeba będzie na tacę coś dużego położyć.
Natomiast proponuję, by mocno wspierać tą nową inicjatywę, którą reprezentuje tu Piotr Narciarz, nie krytykować za dużo, nie wytykać błędów. On tak samo jak my pewnie nie wierzy w Pana Bąka, ale przekazuje nam co wie.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2019, 15:02 przez pipasss.
miejscowy   19-12-2019, 15:08
tutaj jest taki sajgon, że ja już nikomu nie wierze Sad
czekam cierpliwie co będzie dalej, tak czy siak oddaje swój głos za rozwój PILSKA.
wojtek144   19-12-2019, 15:10
Ze swojej strony w ogóle nie narzekam i ciesze się, że komuś w ogóle się chce komukolwiek zadawać pytania i informacje przekazywać. I w ogóle mam nadzieje że Buczynka to tylko hasło jakiejś większej sprawy. Natomiast musi być ktoś z kim CTE jednak będzie w stanie rozmawiać i poinformować przynajmniej jakie plany mają i co ewentualnie są w stanie jeszcze zdziałać. Bo z myślą, że sprzedadzą obiekt lepiej się chyba nie zaprzyjaźniaćSmile Pragmatycznie rzecz biorąc taniej dla każdego usiąść do stołu niż budować barykadę.
Piotr Narciarz   19-12-2019, 15:22
Chujostwem i chamstwem jest ziać informacje do internetu i po wsi informacje :

Ze to jakaś spółka y, firma bojo bongo to wynajeła parking. Forma wynajęcia parkingu to formu wywarcia presji by CTE oddało Pilsko w dobrę rece.

Parking,
Jest to jedna z 14 czy 16 spółek Helleny Colian, które za ktorym stoi kapitał, Zbyszko, Uniejów itd. - było im wygodniej na jedną z spod spółek to wynając - bo nie będą np. wynajmować parkingu na spólke, ktora produkuje czekloady Goplana.
tak samo jak Łazar, ma pod soba spólki, CTE, Linter grup itd. i inne masaze tajskie , biznesy gornicze itd. Tam jest też wiele spółek.

SPOTKANIE BEDZIE PO 12 stycznia i bedziecie mogli przyjsc i zadawac swoje pytania. Tyle w temacie na dzis bo już mnie to wystraczajo irytuje, wypada poczekać na obietnice, dzieki którym pierwsza blokada Pilska nie doszła do skutku.
Ksiadz nie jest autortytem po pierwsze, a remize jak tylko kojarzysz z imprezami to chlopie nie wypowiadaj sie. W tym miejscu odbywały sie wszystki spotkania odnosnie Pilska w przeszłości.
Powinniscie sie cieszyć, ze w koncu sa jakies informnacje, a nie cisza i przykre niespodzianki co roku, albo jakieś zmyśłone wywody.

Osoby co zrobily zły pijar w okól próby zmiany i oddciagniecia tego phhh Lazarczyka, wstyd kurwa. Macie możliwości to wspierajcie CTE by otrząsneli albo szukajcie swoich nowych inwestorów.
wojtek144   19-12-2019, 15:34
Na imprezie w remizie w życiu nie byłem ale ogólny przekaz rozumiemSmile O spotkaniach czytałem, słyszałem i dlatego pytam czy ktoś myślał o zmianie strategii. Po 12 stycznia o ile dam radę i przekażesz informację kiedy co i jak to przyjadę.
Co do księdza to póki co w naszym kraju jeszcze bardzo długo będzie autorytetem.
miejscowy   19-12-2019, 16:00
(19-12-2019, 15:22)Piotr Narciarz napisał(a): Chujostwem i chamstwem jest ziać informacje do internetu i po wsi informacje :
Właśnie dlatego zaczęliśmy pytać i dociekać prawdy. - chociaż nadal w żaden sposób nie udowodniliście ze info: KLB ruszy od 12, jest prawdą twierdzicie ze kierowniczka tak powiedziala tylko kiedy i komu, skoro recepcja nic o tym nie wie. Myślę ze to info wyssane z palca... szkoda Sad
Poza tym...
Raczej wszystkim którzy się tutaj wypowiadają zależy na rozwoju PILSKA.
Nikt ciebie nie atakuje, a niestety chyba tak to odbierasz.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2019, 16:26 przez miejscowy.
Strony (167):    1 ... 100 101 102 103 104 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki