(18-12-2019, 12:48)miejscowy napisał(a): frozentom
Ok rozumiem, natomiast moja wypowiedz zadawała trochę innych pytań.
Po prostu się denerujemy i ciągle podniecamy, a to będzie spotkanie, a to pikieta, a to nowy inwestor.
Ja tutaj nie widze żadnych konkretów, skąd mam wiedziec czy to co jest tutaj napisane jest prawdą?
Z tego co śledząc fb i fora, widzę ze CTE nie wypowiada się w tych dyskusjach, dlatego mam wrażenie że jest prowadzony monolog z jednej strony.
Wszystkie informacje podawane sa na zasadzie cos słyszałem, takie plotki ida.
Sorki ale skoro chcemy walczyć o pilsko i wytaczać jakieś działa, to ich wiarygodność powinna być w jakikolwiek sposób potwierdzona.
To już Piotr Narciarz i inne osoby, które tutaj wstawiają informacje "z pierwszej ręki", musiałyby się wypowiedzieć skąd je czerpią oraz czy i jeśli tak, to którą stronę tego sporu reprezentują. Tymczasem na fanpage korbieloove pojawił się post:
"Pojawiły się ostatnio plotki o cudownym uruchomieniu wyciągu narciarskiego krzesełkowego "Ekspres Jontek" wybudowanego w miejsce wyciągu orczykowego "Buczynka" , który został rozebrany przez Spółkę CTE z siedzibą w Istebnej. Firma SK Tatralift , która wybudowała wyciąg krzesełkowy na Buczynkę od 2014r. czeka na zapłatę tego wyciągu tj.2 400 000 Euro. Wyciąg został częściowo wybudowany na gruncie Spółki CTE za ich zgodą . Przedstawiciele CTE wyraźnie stwierdzili na kilku spotkaniach, że nie będą inwestować już w Korbielowie i chcą ON Pilsko sprzedać. Do sprzedaży jednak nie dochodzi , zawsze z nieoczekiwanych powodów, bo kto sprzedaje " dojną krowę" której nie daje jeść. Znowu obietnice bez spełnienia a jak ktoś myśli ,że będzie jakaś fuzja firm w celu uruchomienia Buczynki, to zastanówcie się -kto poważny wejdzie w "spółkę" z CTE , jak przyjrzy się z bliżej ich finansom i sposobie działania. Mieszkańcy Korbielowa czekają wiec na cud , jednak Korbielów nie leży w regionie cudów jak Lourdes ,Fatima, Medjugorie, Licheń itp. Buczynką jak podaje CTE od kilku lat w okresie zimowym jest zainteresowany " im znany" inwestor jednak tylko przez krótki okres . Plotka ta jest rozsiewana od 2015r. przed rozpoczęciem następnego sezonu zimowego , pompowania pieniędzy z Korbielowa. Proszę się więc nie łudzić ,że w Korbielowie się coś zmieni przy CTE. Gmina Jeleśnia musi szukać innej alternatywy na budowę nowych wyciągów narciarskich bo te co obecnie są nie wiadomo ile jeszcze posłużą gdyż wyglądają słabiutko i turyści nie chcą dlatego do nas przyjeżdżać a ci co przyjeżdżają to tyko do znajomych i z sympatii do samej miejscowości i góry Pilsko."
Jedno jest pewne. Kompletny chaos informacyjny w relacjach, z których postronnej osobie ciężko jest zrozumieć całokształt sytuacji. Najbardziej bawi mnie zapowiedź, ze jeżeli CTE kolejny rok leci w kulki i żadnych zmian nie będzie, to w marcu zaczynamy protesty. Czyli najpierw zaróbmy wszyscy tyle ile się da a potem w niskim sezonie pokażmy właścicielowi co o nim myślimy

Z pewnością będzie im z tego powodu bardzo wszystko jedno...
Co do nerwów i podniecania się, lepiej po prostu nabrać dystansu. Jeśli Buczynka ruszy i przygotują wszystkie trasy z czasów GAT-u, to się przyjedzie i skorzysta. Jak nie, to też nie koniec świata - są inne piękne miejsca na narty. No chyba, że faktycznie jesteś miejscowy i od tych ustaleń zależą Twoje finanse, to co innego...
Swoją drogą to dosyć znamienne, że to forum ma słowo "korbie love" (pisane razem) na liście cenzurowanych...