jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 97 98 99 100 101 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
Slawek   17-12-2019, 19:28
Co do sprzedaży stacji pilsko trudno negocjuje sie z ludzmi którzy nie płacą za wykonaną pracę mam na myśli buczynke 10 mln. Potrzebne sa radykalne działania wszystkich zainteresowanych np
całkowita blokada w czasie sezonu nie patrząc na ewentualne straty z powodu braku turystow mam na mysli wszelkiego rodzaju noclegownie bo i tak z kazdym rokiem turystów jest coraz mniej. Coraz mniej ludzi jest zainteresowanych narciarskim skansenem.

Widac golym okiem że szefostwo CTE ma w glebokim poważaniu miejscową ludność w ktorej miema zgrania lidera. Wystarczy ze ktos z kierownictwa rzuci w przestrzen jakieś obiecanki i już z chucznie zapowiadanego protestu zostaly wspomnienia. Protest w marcu niewiem jaki bedzie mial cel kogo ewentualnie wtedy blokować jelenie o wilki na stoku. Panowie cte w marcu będą liczyć kasę jaką zarobili w sezonie i tak do przyszlego grudnia, kolejny rok w plecy oby ostatni.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2019, 19:40 przez Slawek.
Piotr Narciarz   17-12-2019, 22:31
Prosta sprawa, zgasi wiekszość jak kiepa.
Łazarczyk chciał 30 MLN za ten skansen w wakacje, przyjechała Helena dawała 30Mln , powiedział - nie, jednak nie chce
Helena dała sobie 2 lata na Korbielów i zajebiscie, że jest ktoś kto chce o Pilsko walczyć. 

Jak Bak wpłaci Kase do poniedziałku, bo znów Tatarlift (informacja z dzisiaj) dostał informacje od natariusza to każdy biznes jaki bierze zawsze upada i pózniej sydnyki i cale to show.  Do 12 stycznia wedle słów z ostatnich dni Pani Waluś ma ruszyć KL Buczynka. 2020 oczywiscie, bo jak przy nfz trzeba też spytać o rok Smile
Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2019, 22:44 przez Piotr Narciarz.
miejscowy   18-12-2019, 00:51
Wiecie co, czytając zastanawia mnie pare spraw.

ok CTE całkowicie nie spełnilo obietnic i to już wiemy. 
Korbielów jest w ciężkiej sytuacji, to również wiemy.
Problem w tym, ze pojawiają się pewne informacje których nie moge rozgryźć.
np. Bąk nie kupil Buczynki bo CTE się nie zgadza, hmm z tego co się słyszy to sprzedaż Buczynki rozstrzyga się miedzy slowakami a Bąkiem, jak cos to cte wchodzi dopiero w dalszym planie (temat jej ruszenia). - co za tym idzie skad pani Waluś miałaby twierdzić, że akurat 12ego ruszy (gdzie jeszcze wczoraj lub dzisiaj na tym forum ktos napisal, ze Bąk nie kupił), no musialaby byc też niezłą wróżka zeby wiedzieć ze Bąk lub ktoś inny kupi i że UDT odbierze kolej do 12ego.
Helena - kapitał 5. 000  hmm to chyba nie soki,ale za to ci sami co mają parking Smile, tym bardziej że ponoć wcale nie są zainteresowani kupnem CTE :/ - takze inwestor pod duzym znakiem ? 
tyle się teraz słyszy ze nie wiadomo komu wierzyc, wiadomo PILSKO trzeba ratować, ale przydałyby się tutaj jakieś konkrety, dowody, kto i kiedy z kim rozmwial.
Narazie są puste slowa, niestety nakręcają się wszyscy a z tego nic nie ma. :/
Może ktoś pomoże? Smile
Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2019, 00:54 przez miejscowy.
majk   18-12-2019, 10:21
Z tego wszystkiego aż kamerze na Miziowej się odechciało i klapła sobie, niczym kolej na Buczynkę Tongue
frozentom   18-12-2019, 11:08
miejscowy.

Myślę, że nikt o zdrowych zmysłach nie zapłaci Tatralift'owi 7 baniek, nie mając pewności (na piśmie), że CTE nie będzie po tym robić problemów z udostępnieniem swojej części wyciągu (maszynownia jak rozumiem jest i nadal pozostanie w ich rękach), więc to chyba nie jest do końca tak, że sprzedaż rozstrzyga się wyłącznie między potencjalnym nabywcą a Tatralift.
miejscowy   18-12-2019, 12:48
frozentom

Ok rozumiem, natomiast moja wypowiedz zadawała trochę innych pytań.
Po prostu się denerujemy i ciągle podniecamy, a to będzie spotkanie, a to pikieta, a to nowy inwestor.
Ja tutaj nie widze żadnych konkretów, skąd mam wiedziec czy to co jest tutaj napisane jest prawdą?
Z tego co śledząc fb i fora, widzę ze CTE nie wypowiada się w tych dyskusjach, dlatego mam wrażenie że jest prowadzony monolog z jednej strony.
Wszystkie informacje podawane sa na zasadzie cos słyszałem, takie plotki ida.
Sorki ale skoro chcemy walczyć o pilsko i wytaczać jakieś działa, to ich wiarygodność powinna być w jakikolwiek sposób potwierdzona.
frozentom   18-12-2019, 15:08
(18-12-2019, 12:48)miejscowy napisał(a): frozentom

Ok rozumiem, natomiast moja wypowiedz zadawała trochę innych pytań.
Po prostu się denerujemy i ciągle podniecamy, a to będzie spotkanie, a to pikieta, a to nowy inwestor.
Ja tutaj nie widze żadnych konkretów, skąd mam wiedziec czy to co jest tutaj napisane jest prawdą?
Z tego co śledząc fb i fora, widzę ze CTE nie wypowiada się w tych dyskusjach, dlatego mam wrażenie że jest prowadzony monolog z jednej strony.
Wszystkie informacje podawane sa na zasadzie cos słyszałem, takie plotki ida.
Sorki ale skoro chcemy walczyć o pilsko i wytaczać jakieś działa, to ich wiarygodność powinna być w jakikolwiek sposób potwierdzona.

To już Piotr Narciarz i inne osoby, które tutaj wstawiają informacje "z pierwszej ręki", musiałyby się wypowiedzieć skąd je czerpią oraz czy i jeśli tak, to którą stronę tego sporu reprezentują. Tymczasem na fanpage korbieloove pojawił się post:

"Pojawiły się ostatnio plotki o cudownym uruchomieniu wyciągu narciarskiego krzesełkowego "Ekspres Jontek" wybudowanego w miejsce wyciągu orczykowego "Buczynka" , który został rozebrany przez Spółkę CTE z siedzibą w Istebnej. Firma SK Tatralift , która wybudowała wyciąg krzesełkowy na Buczynkę od 2014r. czeka na zapłatę tego wyciągu tj.2 400 000 Euro. Wyciąg został częściowo wybudowany na gruncie Spółki CTE za ich zgodą . Przedstawiciele CTE wyraźnie stwierdzili na kilku spotkaniach, że nie będą inwestować już w Korbielowie i chcą ON Pilsko sprzedać. Do sprzedaży jednak nie dochodzi , zawsze z nieoczekiwanych powodów, bo kto sprzedaje " dojną krowę" której nie daje jeść. Znowu obietnice bez spełnienia a jak ktoś myśli ,że będzie jakaś fuzja firm w celu uruchomienia Buczynki, to zastanówcie się -kto poważny wejdzie w "spółkę" z CTE , jak przyjrzy się z bliżej ich finansom i sposobie działania. Mieszkańcy Korbielowa czekają wiec na cud , jednak Korbielów nie leży w regionie cudów jak Lourdes ,Fatima, Medjugorie, Licheń itp. Buczynką jak podaje CTE od kilku lat w okresie zimowym jest zainteresowany " im znany" inwestor jednak tylko przez krótki okres . Plotka ta jest rozsiewana od 2015r. przed rozpoczęciem następnego sezonu zimowego , pompowania pieniędzy z Korbielowa. Proszę się więc nie łudzić ,że w Korbielowie się coś zmieni przy CTE. Gmina Jeleśnia musi szukać innej alternatywy na budowę nowych wyciągów narciarskich bo te co obecnie są nie wiadomo ile jeszcze posłużą gdyż wyglądają słabiutko i turyści nie chcą dlatego do nas przyjeżdżać a ci co przyjeżdżają to tyko do znajomych i z sympatii do samej miejscowości i góry Pilsko."

Jedno jest pewne. Kompletny chaos informacyjny w relacjach, z których postronnej osobie ciężko jest zrozumieć całokształt sytuacji. Najbardziej bawi mnie zapowiedź, ze jeżeli CTE kolejny rok leci w kulki i żadnych zmian nie będzie, to w marcu zaczynamy protesty. Czyli najpierw zaróbmy wszyscy tyle ile się da a potem w niskim sezonie pokażmy właścicielowi co o nim myślimy Smile  Z pewnością będzie im z tego powodu bardzo wszystko jedno...
Co do nerwów i podniecania się, lepiej po prostu nabrać dystansu. Jeśli Buczynka ruszy i przygotują wszystkie trasy z czasów GAT-u, to się przyjedzie i skorzysta. Jak nie, to też nie koniec świata - są inne piękne miejsca na narty. No chyba, że faktycznie jesteś miejscowy i od tych ustaleń zależą Twoje finanse, to co innego...

Swoją drogą to dosyć znamienne, że to forum ma słowo "korbie love" (pisane razem) na liście cenzurowanych... Wink
Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2019, 15:28 przez frozentom.
miejscowy   18-12-2019, 15:37
frozentom

Chyba w koncu się rozumiemy. Smile
Właśnie dlatego, ze wszystkie wypowiedzi oparte są na spekulacjach/plotkach zaczyna mnie zastanawiać sens tych wypowiedzi.
Co prawda nie jestem dzierżawcą, ale lubię sporty zimowe i góry, boli mnie stan Pilska. Jednakże chyba bardziej boli mnie to, że mieszkańcy nie moga dogadać się z CTE, co za tym idzie wysnuwane są wszelakie teorie. Zastanawiam się dlaczego nie doszło do żadnego konsensusu. Moim skromnym zdaniem (a moge je mieć) każdy powinien dać troche od siebie, a z tego co widze jest mega fajt na zasadzie dajcie bo to je moje i ja wymagam. Wypędzić CTE z Korbielowa, no niech i tak będzie, tylko kto w zamian inwestor widmo?
Ale tak jak mówisz :
"Najbardziej bawi mnie zapowiedź, ze jeżeli CTE kolejny rok leci w kulki i żadnych zmian nie będzie, to w marcu zaczynamy protesty. Czyli najpierw zaróbmy wszyscy tyle ile się da a potem w niskim sezonie pokażmy właścicielowi co o nim myślimy." - zgadzam się w 100 %
Wszyscy obudzili się ciut za późno, takich spraw nie załatwia się w miesiącu kiedy startuje sezon...
Jak padnie wszystko to tak jak mówisz na narty gdzie indziej, a Pilsko umrze śmiercią naturalną. Skończą się dzierżawy i pensjonaty. Na szczęście tylko tyle, bo w Korbielowie to nawet nie ma porządnej knajpy zeby zjeść po wysiłku, nie mówiąc już o innych atrakcjach...
frozentom   18-12-2019, 16:08
(18-12-2019, 15:37)miejscowy napisał(a):  w Korbielowie to nawet nie ma porządnej knajpy zeby zjeść po wysiłku...

A z tym to się akurat w żadnym wypadku zgodzić nie mogę... Wink
miejscowy   18-12-2019, 16:31
(18-12-2019, 16:08)frozentom napisał(a):
(18-12-2019, 15:37)miejscowy napisał(a):  w Korbielowie to nawet nie ma porządnej knajpy zeby zjeść po wysiłku...

A z tym to się akurat w żadnym wypadku zgodzić nie mogę... Wink
Ooo to w sumie miło słyszeć? Smile a gdzie jadasz?
Bardziej chodziło mi o to, że mało jest lokali ogólnie gastronomicznych/rozrywkowych.
Strony (167):    1 ... 97 98 99 100 101 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki