jest ukończone?
Strony (167):    1 ... 101 102 103 104 105 ... 167   
Czy KL Buczynka będzie działać w sezonie letnim 2021 ?Ankieta:
Nie
2 (33.33%)
Tak
4 (66.67%)
Razem 6 głosów 100%
Piotr Narciarz   19-12-2019, 16:53
(19-12-2019, 16:00)miejscowy napisał(a):
(19-12-2019, 15:22)Piotr Narciarz napisał(a): Chujostwem i chamstwem jest ziać informacje do internetu i po wsi informacje :
Właśnie dlatego zaczęliśmy pytać i dociekać prawdy. - chociaż nadal w żaden sposób nie udowodniliście ze  info: KLB ruszy od 12, jest prawdą twierdzicie ze kierowniczka tak powiedziala tylko kiedy i komu, skoro recepcja nic o tym nie wie. Myślę ze to info wyssane z palca... szkoda Sad
Poza tym...
Raczej wszystkim którzy się tutaj wypowiadają zależy na rozwoju PILSKA.
Nikt ciebie nie atakuje, a niestety chyba tak to odbierasz.
 Nie bede tego komentował, bez emocji czekamy na 12 stycznia i wówczas procedura wygonienia CTE z Korbielowa rozpedzi się na całego. Czy sie komuś to podoba czy nie, czy ktoś ma inne zdanie - energia rośnie i ilość ludzi co chcą lepszego Korbielowa przybywa. Bo korbielow to nie tylko zima, jest też pomysł jest na lato. Zostały złożone wszystkie papiery o zgode na odwierty w Korbielowie Geotermalne na borach i czekamy na podpis Ministra Srodowiska, a pózniej zfinansowanie tego przez budżet Panśtwa 20mln zl . Dużo inciatyw, trasy downhillowe , freeridowe w lecie by wyciągi tez żyły. Pozwolenia na budowe Gondoli na Miziowa ciągle aktulane i czeka na projekt i kase kto to zrobi. Hellena nie chcę wchodzić w spółke z CTE bo ktoś kto oszukał kogoś na budowe wyciągu i ten ufajać zrobił to ryzykujać 10mln- nie ma zadnego zamiaru.

Wsparcie jest garstki ludzi, Gminy, Wojewody, Rządu, Polskich spółek , tylko CTE i mniejscowe robią problemy - to ostatnie to najwnieksza porażka bo tylko oni wszystko opóźniają. Każdy ma szasne na nawrócenie i przyjdzie moment prawdy za kim się staje.

Do usłyszenia i powodzenia w odnajdywaniu prawdy i nie popieraniu zła. Zło jest blisko bo upadek Korbielowa to ZZ juz czycha bo już są w gotowosci papiery na odwierty wodne w dolinie Pilska. Szczyrk tez plakać nie będzie. Nikt mu nie zazdrości, fajnie, że im sie udało- ale nam też należy się coś od życia.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2019, 22:36 przez Piotr Narciarz.
miejscowy   19-12-2019, 17:33
Papiery na wody geotermalne i odwierty to żaden nowy temat, juz za gatu bylo wiadomo ze korbielow ma potencjal. Pozostałe atrakcje super sprawa!
Jestem za, tylko żeby nie skończyło się to tak jak z wyciągami. Smile
Hellena - jeszcze niedawno pisałeś ze to własnie oni chcą kupić... Smile
Nie chcesz komentować nie komentuj, ale z taką postawą zachowujesz się jak typowy polski polityk.
Życzę wygrania tej nierównej walki, nie ważne kto z kim się dogada byle było dobrze.
Ps. nie obrażaj ludzi, bo komuś może być przykro Wink
Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2019, 17:35 przez miejscowy.
wojtek144   19-12-2019, 17:39
" Wniosek o dofinansowanie zadania pn.”Przeprowadzenie prac geologicznych w celu poszukiwania, rozpoznawania i udokumentowania złoża wód termalnych otworem GT1 w Korbielowie , Gmina Jeleśnia” złożony został w dniu 28 listopada 2018r w NFOŚiGW w chwili obecnej nadal oczekuje w Ministerstwie Środowiska na wydanie opinii w celu dalszego procedowania "

Zapytałem władze Gminy na początku listopada o kilka spaw dotyczących Korbielowa. NA temat odwiertu była taka odpowiedź.

A jeszcze jedno pytanko chodź już boje się odpowiedziSmile
Jak Słowacy wybudowali ten wyciąg ci z CTE za niego nie zapłacili to czemu ta sprawa w sądzie nie wylądowała. 10 mln do chyba dla każdego góra kasy. Na ten temat nie znalazłem nigdzie żadnej wzmianki. Moze coś wiecie.
Piotr Narciarz   19-12-2019, 18:01
(19-12-2019, 17:33)miejscowy napisał(a): Papiery na wody geotermalne i odwierty to żaden nowy temat, juz za gatu bylo wiadomo ze korbielow ma potencjal. Pozostałe atrakcje super sprawa!
Jestem za, tylko żeby nie skończyło się to tak jak z wyciągami. Smile
Hellena - jeszcze niedawno pisałeś ze to własnie oni chcą kupić... Smile
Nie chcesz komentować nie komentuj, ale z taką postawą zachowujesz się jak typowy polski polityk.
Życzę wygrania tej nierównej walki, nie ważne kto z kim się dogada byle było dobrze.
Ps. nie obrażaj ludzi, bo komuś może być przykro Wink
Hellena nie chcę wchodzić w spółke z CTE bo ktoś kto oszukał kogoś na budowe wyciągu i ten ufajać zrobił to ryzykujać 10mln- nie ma zadnego zamiaru.

Bo chce sama to kupic i byc tylko od siebie zalezna, nie z kim takim pracowac. Nikt powazny z nim nie wejdzie w spolke.
W grupie sila i jest jeden cel- Lepszy Korbielów !

(19-12-2019, 17:39)wojtek144 napisał(a): " Wniosek o dofinansowanie zadania pn.”Przeprowadzenie prac geologicznych w celu poszukiwania, rozpoznawania i udokumentowania złoża wód termalnych otworem GT1 w Korbielowie , Gmina Jeleśnia” złożony został w dniu 28 listopada 2018r w NFOŚiGW w chwili obecnej nadal oczekuje w Ministerstwie Środowiska na wydanie opinii w celu dalszego procedowania "

Zapytałem władze Gminy na początku listopada o kilka spaw dotyczących Korbielowa. NA temat odwiertu była taka odpowiedź.

A jeszcze jedno pytanko chodź już boje się odpowiedziSmile
Jak Słowacy wybudowali ten wyciąg ci z CTE za niego nie zapłacili to czemu ta sprawa w sądzie nie wylądowała. 10 mln do chyba dla każdego góra kasy. Na ten temat nie znalazłem nigdzie żadnej wzmianki. Moze coś wiecie.

juz odpowiem , bo CTE wydalo sie wiarygodne placac wszystko za wyciag nr 1 solisko. Brak spisania odpowiednich umów i paragrafów, gdzie można po sadach sie wozic. Wyciag był budowany chwile po nr 1. Słowacy zaplacili kare za ufność. - Teraz na pewno biora zaliczki albo stosuja inne rozwiazania.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2019, 18:04 przez Piotr Narciarz.
wojtek144   19-12-2019, 19:30
No to teraz to już w ogóle nic nie rozumiem.
Trochę w inwestycjach pracuję i nie widzę absolutnie żadnej możliwości żeby takie budowanie bez umów realizować. Przecież poszły projekty, pozwolenie na budowę, objęcie placu budowy, ktoś udostępnił media,nadzory, odbiory, UDT. Wszędzie ktoś się podpisuje, każdy działa na podstawie jakiegoś zlecenia. 3/4 to inżynierowie, którzy znają proces budowlany na pamięć. A do tego wszystkiego dokumentem absolutnie podstawowym jest umowa. Jeśli jest tak jak piszesz to pewnie spadną na mnie gromy ale ja bym powiedział, że niedopilnowanie Słowaków sprowadziło na nas kłopoty.
A tak w ogóle to na czyim terenie stoi ten wyciąg? Widziałem w weekend strażaków jak tam ćwiczyli. No chyba ktoś im na to zezwolił. Słowacy czy CTE?
jinx   20-12-2019, 07:31
Jak ktoś ma czas to proszę rozwiać wątpliwości, dane do PR Collian Holding http://www.colian.pl/profil_korporacyjny...dla-mediow, a :

HELLENA SA SP. Z O.O., GOSZCZANÓW Numer KRS:KRS 0000721726 Numer REGON:369641925 Numer NIP:827-231-67-44 Kapital zakładowy:5 000,00 ZŁ Status:Aktywna Forma prawna:SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Adres:GÓRSKA 8
98-215 GOSZCZANÓW Województwo:ŁÓDZKIE Powiat:SIERADZKI Gmina:GOSZCZANÓW Data rejestracji:5 marzec 2018 Ostatnia zmiana w KRS:z dnia 30 sierpień 2019 (wpis numer 10) Sąd:Łódź (LD), XX wydział Sygnatura:LD.XX NS-REJ.KRS/16474/19/716 Monitor Sądowy i Gospodarczy:numer 5 811, pozycja: 1 006 809 Osoby zasiadające w zarządzie HELLENA SA SP. Z O.O., GOSZCZANÓW:
SIEWIOR ŁUKARZ MICHAŁ ur. 1982 (Mężczyzna)
stanowisko: CZŁONEK ZARZĄDU
Aktualni właściciele HELLENA SA SP. Z O.O., GOSZCZANÓW:
WITCZAK PRZEMYSŁAW PIOTR ur. 1988 (Mężczyzna)
udziały: 50 udzialów
Piotr Narciarz   20-12-2019, 11:46
SIEWIOR ŁUKARZ MICHAŁ ur. 1982 (Mężczyzna)

Spotkanie odbedzie sie z Łukaszem po 12 stycznia , chyba istotne jest by rozwiał wszystkie wątpliowści- wszyscy je mamy. Na tym zależy chyba wszystkim. Też abstrachując od tego całego zamieszania z Hellena dobrze, by dać jasny przekaż na całą Polskę - szukamy inwestora na Pilsko i nam wszystkim żalezy na rozwoju Pilska. Dzisiaj jest kolejny odcinek z Tatralitem i Panem Bąkiem, dam znać wieczorem tutaj czy doszedł przelew( bardziej czy pojawił się u Notariusza) - bo jeżeli tak i ruszy planowo KL Buczynka to będzie trzeba zając sie parkingiem...

Pozdro !
frozentom   20-12-2019, 15:10
(20-12-2019, 11:46)Piotr Narciarz napisał(a): SIEWIOR ŁUKARZ MICHAŁ ur. 1982 (Mężczyzna)

Spotkanie odbedzie sie z Łukaszem po 12 stycznia , chyba istotne jest by rozwiał wszystkie wątpliowści- wszyscy je mamy. 
Moment, wcześniej pisałeś, że to nie chodzi o tę spółkę z kapitałem zakładowym 5k PLN ze śmieszna nazwą (SA Sp. z o. o.), tylko o tę dużą Helenę a teraz potwierdzasz, że to jednak ta? Oni są w jakiś sposób powiązani z Colianem?
jinx   20-12-2019, 15:36
Tu jest odpowiedź https://rejestr.io/osoby/531226/lukasz-siewior, wg mnie te firmy są podobne tylko z nazwy (do tych sławnych Collian Holding, Goplana, Termy Uniejów itd.), a pełnione funkcje są od 2019 roku. Czyli ktoś robił nas w bambuko.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2019, 15:38 przez jinx.
Piotr Narciarz   20-12-2019, 16:51
Pytania w jakis sposob jego spolki sa powiazane z Colianem tid. bedziecie mogli zadac do niego i osob, ktore go tutaj ściagneły. Ja nie jestem jego rzecznikiem, nie ma żadnego celu żeby to był on czy ktoś całkiem nowy.
Informacja sprzed chwili, Bąk odwołał spotkanie u Notariusza w Żywcu.

Rozumiem rozgroczynie ludzi, ze pojawiał sie jakiś gość co wynajał parkingi i ma za to dobry hajs, a kilenci i miejscowi są zli - osoby co go tutaj sprowadziły z komunikacja zawaliły, bo sposób w jakis to zrobiły mega chaotyczny- także odbędzie sie to spotkanie i będą mogli to wszystko wyjaśnić. Bo muszą teraz udowodnić wszystkim, że to jest czyste . Czekamy na dalsze newsy i wydarzenia i nakrecajmy się na siebie.
Strony (167):    1 ... 101 102 103 104 105 ... 167   
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Made with by Curves UI.
  • Korbielow.Net | Korbielow.pl | Galeria | Mapy Szlaki