(28-12-2016, 10:48)ski_powder napisał(a): W zeszłym roku też naśnieżali, mimo, iż wiedzieli, że Buczynki nie odpalą. Jak na razie krzesło nawet nie przeszło corocznych odbiorów technicznych, no ale nadzieje trzeba mieć. Z nimi nigdy nie wiadomo.
EDIT.
Informacja potwierdzona przez obsługę kolei na Solisko, chcą przygotować trasę powrotną z Miziowej przez Buczynkę.
Śnieżyli raptem jeden dzień, chociaż trudno to nazwać śnieżeniem trasy jak cały śnieg leciał do lasu, następnego dnia widziałem na kamerce jak ludzie jadąc z buczynki, na ostatnim fragmencie walczyli w lesie (część odpuściła i schodziła z odpiętymi nartami), bo trasa nieprzejezdna. Tyle dni z dużym mrozem i nic się nie działo.
W BSA wyciąg Tatralift działa, śledzę ich na Facebook i generalnie opinie o kolejce są w większości pozytywne.
Czy naprawdę w Korbielowie ne da się dojść do porozumienia? Jak się domyślam administratorzy/użytkownicy tego forum są liczącymi się osobami w Korbielowie, którym zależy na uruchomieniu wyciągu na Buczynkę. Wiadomo, formalnie nie jesteście stroną w sporze ale czy nie próbowaliście zebrać sił (mieszkańcy, stowarzyszenia jakie tam macie, może gmina Jeleśnia podjęła by się mediacji) i porozmawiać z właścicielem wyciągów, wykonawcą na temat wyjścia z tej całej sytuacji tak aby w końcu coś ruszyło. Przykro na to patrzeć, nie dziwi mnie kompletny brak ludzi (w porównaniu do innych ośrodków i czasów wcześniejszych, nawet gdy były same orczyki), jeśli ośrodek funkcjonuje bez połączenia Soliska z górą. Chociaż mieszkam niedaleko, nie chce mi się jechać na Pilsko, gdy mam do wyboru jeździć w kółko na krótkiej trasie albo pchać się na Szczawiny i jeździć w wątpliwych warunkach (właściciele sami ostrzegają przed kamieniami na trasie a przetarcia na Miziowej widać nawet z kamery) bez możliwości zjazdu na sam dół.