Tak na ten sezon. Ciekawe czy to coś więcej niż uszczelnienie systemu ? Może marketing, czyli sezonowe skipassy, dla instruktorów, 1 karne na kilka ośrodków Świeradów, Magura, Zwardoń, Korbielów itd ?
07-12-2021, 10:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-2021, 10:39 przez Piotr Narciarz.)
Pewnie bardziej elastyczny system i w dluzej perspetywie skipass na wszystkie wyciagi SKI&Funu ... Szkoda, bo teraz fajne dosypalo i snieza widac, ale bez bramek i systemu to chyba tylko na kartki biletowe i dziurkacz moga ruszyc sezon
System bramek to tylko jakieś tam tech rozwiązanie (liderem jest firma SKIDATA, reszta to budżetowe rozwiązania, to tak jak producent kolei Doppelmayr Garaventa, Leitner i reszta świata Tatralift, LST itd...), ale jak ja uczyłem się jeździć na nartach, sprawdziła się zasada "trzeba robić 3 rzeczy: po pierwsze: jeździć, po drugie: jeździć i po trzecie: jeździć". Teraz nauka jazdy na stokach Pilska nikomu nie będzie się opłacać, temu co się uczy, zapłacić za karnet swój i instruktora, przy nowych cenach ?. Marketing to budowa rynku, przede wszystkim taka długo terminowa, czyli dawanie dzieciom, młodzieży do 18 lat dobrych możliwości do nauki jazdy na nartach, bo przecież jak dorosną będą nabywcami, pełnowymiarowymi finansowo Klientami, Gośćmi ośrodka... a co dopiero jeśli się "zwiążą z ośrodkiem" wtedy to można budować narciarski świat ;-)
07-12-2021, 17:12
https://korbielow.net/kamery-solisko/
Widac montuja nowe bramki, już sie bałem ze bedzie potrzeba znów wiele dni czekac na start. Miejmy nadzieje, ze w konczu ON Pilsko otoczy sie kumatymi ludzmi i dużo dobrych sugestii chodzby co jest pisanych chodzby na tym forum krokowo bedzie zmieniane. Potencjalny klient nie jest jasnowidziem czy ruszy Pilsko kiedy co jak, wybierze tam gdzie wszysztko czarno na białym. Oby to kwestia, ze to sezon rozruchowy i lepsze dopiero nadziejdzie.
08-12-2021, 11:08
No w tym roku Baba przechodzi samą siebie, chcą całą trasę naśnieżyć dwoma armatkami. Przyznaje, że długo ich broniłem, myślałem, że zmiana właściciela ON Pilsko jakoś ich zmobilizuje, ale myliłem się. Szkoda, trasa mimo, że krótka to urozmaicona, na wieczorną jazdę akuratna. Może też chcieli "opchnąć" wyciąg Zasadzie? Albo liczyli na rekompensatę od rządu za poprzedni sezon?
08-12-2021, 11:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2021, 09:51 przez Piotr Narciarz.)
(08-12-2021, 11:08)ski_powder napisał(a): No w tym roku Baba przechodzi samą siebie, chcą całą trasę naśnieżyć dwoma armatkami. Przyznaje, że długo ich broniłem, myślałem, że zmiana właściciela ON Pilsko jakoś ich zmobilizuje, ale myliłem się. Szkoda, trasa mimo, że krótka to urozmaicona, na wieczorną jazdę akuratna. Może też chcieli "opchnąć" wyciąg Zasadzie? Albo liczyli na rekompensatę od rządu za poprzedni sezon? .
08-12-2021, 11:46
(08-12-2021, 11:35)Piotr Narciarz napisał(a):(08-12-2021, 11:08)ski_powder napisał(a): No w tym roku Baba przechodzi samą siebie, chcą całą trasę naśnieżyć dwoma armatkami. Przyznaje, że długo ich broniłem, myślałem, że zmiana właściciela ON Pilsko jakoś ich zmobilizuje, ale myliłem się. Szkoda, trasa mimo, że krótka to urozmaicona, na wieczorną jazdę akuratna. Może też chcieli "opchnąć" wyciąg Zasadzie? Albo liczyli na rekompensatę od rządu za poprzedni sezon? Ja na Babie stawiałem pierwsze "kroki" na nartach, jeszcze jak wyciąg należał do Pana Strąga, pierwszy albo drugi rok fukcjonowania. Oni nawet nie stanęli w miejscu, a się cofają. Wiosną hucznie ogłaszali budowę nowego systemu naśnieżania, a przyszła zima i szykują trasę dwoma armatkami. Jeśli zima nie będzie obfitowała w opady śniegu, to ciężko będzie im utrzymać trasę w dobrym stanie.
08-12-2021, 17:55
nowe bramki :
http://basesystem.pl/opis37/ tak jak w szczyrku beda robic photke i pomiar wzrostu, by nie oddawac z rak do rak http://basesystem.pl/galeria23/ 21wiek, technlogie/algorytmy dotarty na ON Pilsko
09-12-2021, 10:40
Wygląda na to jakby szykowali się już z otwarciem Soliska na nadchodzący weekend
|
|